Ολυμπιακός: Εγκλήματα και… αδικία

Ολυμπιακός: Εγκλήματα και… αδικία

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να διπλασιάσει τις νίκες του στο Champions League, καθώς ηττήθηκε 2-0 από την Μάλμε στην Σουηδία, κυρίως ελέω των τραγικών λαθών στην άμυνα, αλλά και από αποφάσεις του διαιτητή Καράσεφ σε κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν δύο «πρόσωπα» στην δεύτερη «μάχη» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, μια και η εκκίνησή τους ήταν εξαιρετική, με πίεση ψηλά στον αντίπαλο και δημιουργία πολλών προϋποθέσεων για γκολ, οι οποίες δεν είχαν την κατάληξη που θα ήθελαν οι Πειραιώτες, ενώ μετά το τέρμα του Μάρκους Ρόσενμπεργκ, το πλάνο δεν ακολουθήθηκε.

Σημαντικό μερίδιο στο δεύτερο… πρόσωπο, έπαιξε το σημαντικό λάθος στην φάση του 42ου λεπτού. Μποτία και Ρομπέρτο δεν… αντάλλαξαν κουβέντα στην συγκεκριμένη φάση, δίνοντας την ευκαιρία στον Σουηδό επιθετικό που… απλά ακολούθησε την φάση, να εκμεταλλευτεί το μπέρδεμα και να πετύχει ένα από τα πιο εύκολα γκολ στην καριέρα του. Τα λεπτά που είχε ο Ολυμπιακός στην διάθεσή του να αντιδράσει στο πρώτο μέρος ήταν ελάχιστα, με αποτέλεσμα, η ανάπαυλα να βρει τους Πρωταθλητές Ελλάδας πίσω στο σκορ και όπως έδειξαν στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου με πολλά νεύρα.

Οι κινήσεις στην επίθεση ήταν βεβιασμένες, αλλά και όταν η ανάπτυξη έγινε υπό σωστές προϋποθέσεις, στην φάση του 56ου λεπτού, όπου ο Μανιάτης βρέθηκε στην περιοχή της Μάλμε και ανατράπηκε «καθαρά» από τον Τίνερχολμ, ο Ρώσος διαιτητής της αναμέτρησης, Καράσεφ, θεώρησε πως ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε «θέατρο», στερώντας από τους «ερυθρόλευκους» να έχουν την ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσια και να διεκδικήσουν τη νίκη στο Μάλμε.

Ακολούθησε η χαμένη ευκαιρία των Μήτρογλου και Μανιάτη στο 67’ και κάπου εκεί, η ισορροπία στο παιχνίδι των Πειραιωτών χάθηκε. Η πίεση για την ισοφάριση ήταν μεγάλη, με αποτέλεσμα, να μείνουν κενοί χώροι στην άμυνα, τις οποίες εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι στο 82’ όπου σε μία ακόμα ανύποπτη φάση, οι Σκανδιναβοί σκόραραν για δεύτερη φορά και «κλείδωσαν» το «τρίποντο».

Πλέον, ο Ολυμπιακός είναι… αναγκασμένος να αφήσει πίσω του την ήττα από την Μάλμε, αλλά όχι και τα λάθη στην άμυνα. Για δεύτερο συνεχόμενο ματς, οι Πρωταθλητές Ελλάδα δέχθηκαν γκολ, έπειτα από αδράνεια στα μετόπισθεν, κάτι που φανερώνει τα κενά που πρέπει να δουλέψει ο Μίτσελ με τους ποδοσφαιριστές του. Παράλληλα, οι Πειραιώτες για δεύτερο συνεχόμενο ματς έμειναν μακριά από το γκολ, παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει το… άγχος και η πίεση.

Με δεδομένη την αναβολή της 6ης αγωνιστικής της Super League, ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του 20 μέρες να δουλέψει, ούτως ώστε να παρουσιάσει καλύτερο «πρόσωπο», όχι μόνο στην Ευρώπη, όπου ακολουθούν οι δύο «τελικοί» με την Γιουβέντους, αρχικά στο «Γ. Καραϊσκάκης» και εν συνεχεία στο Τορίνο, αλλά και στην Ελλάδα, μια και τα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό έπονται και ίσως κρίνουν πολλά στην πορεία των «ερυθρόλευκων» για την υπεράσπιση του τίτλου τους.



Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved