Μάλμε - Ολυμπιακός 2-0 (photos)

Μάλμε - Ολυμπιακός 2-0 (photos)

Ο Ολυμπιακός… επιβεβαίωσε τον Άγκε Χαρέιντε, καθώς είχε μεταπτώσεις στην απόδοσή του, έκανε… δώρο δύο γκολ στην Μάλμε και ηττήθηκε 2-0 από τους Σκανδιναβούς.

Οι Πειραιώτες αν και μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και είχαν σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, δέχθηκαν ένα… φθηνό τέρμα από τον Μάρκους Ρόσενμπεργκ στο 42’, έπειτα από τραγικό λάθος των Μποτία και Ρομπέρτο, έκαναν… δώρο και το δεύτερο στον Σουηδό επιθετικό της Μάλμε στο 82’ και… αναίρεσαν τη νίκη στην πρεμιέρα με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δικαιολογημένα παράπονα από την διαιτησία του Ρώσου Καράσεφ, ο οποίος αρνήθηκε «καθαρό» πέναλτι στον Μανιάτη, όταν το σκορ ήταν στο 1-0 για τους γηπεδούχους, ενώ άφησε το σκληρό παιχνίδι του «συγκροτήματος» της Σκανδιναβίας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις δύο φάσεις του Χάλστι, σε μαρκαρίσματα στην μεσαία γραμμή, όπου αντίκρισε κίτρινη κάρτα, την στιγμή που θα μπορούσε να είχε αποβληθεί.

Την ίδια… στιγμή, η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε τη νίκη 1-0 κόντρα στην Γιουβέντους, με αποτέλεσμα, ο όμιλος να αρχίζει από την… αρχή, μια και οι τέσσερις ομάδες μετρούν από μία νίκη, στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, οι αναμετρήσεις της 3ης και της 4ης αγωνιστικής, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται την «Κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου και εν συνεχεία ο «επαναληπτικός» στο Τορίνο, θα καθορίσουν την πορεία των «ερυθρόλευκων» στο όμιλο, στη «μάχη» για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το «συγκρότημα» του Μίτσελ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα, προκειμένου να μπει σε θέση… οδηγού, αλλά στο 8’ ο Μποτία δεν κατάφερε να σουτάρει σωστά, έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή της Μάλμε, στο 16’ ο Μιλιβόγεβιτς είδε το σουτ του να περνάει άουτ, ενώ στο 21’ ο Όλσεν έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Σέρβου και στην εξέλιξη της φάσης, απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Μανιάτη μέσα στην περιοχή.

MalmoOlympiakosOlsenMesa

Ισορρόπησαν οι Σκανδιναβοί

Στην συνέχεια, οι γηπεδούχοι πήραν… μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και ισορρόπησαν τον αγώνα, δημιουργώντας πρόβλημα στην ανάπτυξη του Ολυμπιακού, ελέω και της απουσίας του Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ από την ενδεκάδα, μια και ο Κασάμι δεν πήρε πολλές μπάλες για να μοιράσει στην επίθεση. Οι Σκανδιναβοί αεπίλησαν στο 25’ με τον Ρόσενμπεργκ, αλλά ο Ρομπέρτο απέκρουσε εξ επαφής την κεφαλιά του Σουηδού, ενώ στο 41’ ο Μήτρογλου πέτυχε τέρμα, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, στην αρχή της φάσης και την κεφαλιά - πάσα του Αφελάι.

Απίστευτο… δώρο

MalmoOlympiakosRosen1Mesa

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν πως ήλεγχαν τον αγώνα, μια και η πίεση της Μάλμε δεν ήταν έντονη, ωστόσο, στο 42’ ο Ρόσενμπεργκ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, μια και εκμεταλλεύτηκε με εξαιρετικό τρόπο το απίστευτο λάθος του Μποτία, ο οποίος μπέρδεψε τον Ρομπέρτο και ο Σκανδιναβός με πλασέ σε κενή εστία, έκανε το 1-0 και έδωσε άλλον… αέρα στην Μάλμε.

Φωνές… για τη διαιτησία

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να φτάσει άμεσα στην ισοφάριση και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στην αναμέτρηση. Όμως, στο 56’ ο διαιτητής του αγώνα, Καράσεφ, υπέπεσε σε τραγικό λάθος, μια και ο Μανιάτης ανατράπηκε καθαρά από τον Τίνερχολμ, αλλά ο Ρώσος θεώρησε πως ο αρχηγός των Πειραιωτών έκανε «θέατρο», δείχνοντάς του την κίτρινη κάρτα.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας προσπάθησαν στην συνέχεια να αντιδράσουν, έφτασαν μία… ανάσα από το γκολ στο 67ο λεπτό, αλλά αρχικά ο Μήτρογλου στο δεύτερο δοκάρι δεν κατάφερε να κάνει το πλασέ όπως θα ήθελε με τον Όσλεν να διώχνει, ενώ ο Μανιάτης στην συνέχεια, δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά όπως θα ήθελε και οι αμυντικοί έδιωξαν.

MalmoOlympiakosRosen2Mesa

Απώλεια… δυνάμεων και νέο… δώρο

Στα επόμενα λεπτά, οι παίκτες του Μίτσελ έδειξαν να μένουν από δυνάμεις ή καλύτερα έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση να επιτεθούν, αφήνοντας κενούς χώρους στην άμυνα. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να απειλήσουν, αλλά αντίθετα έδειχναν ευάλωτοι στα μετόπισθεν.

Μάλιστα, στο 82’ οι Πρωταθλητές Ελλάδας… χάρισαν και το δεύτερο γκολ στον Μάρκους Ρόσενμπεργκ και κάπου εκεί μπήκε… τέλος στον αγώνα. Συγκεκριμένα, έπειτα από βαθιά μπαλιά από την άμυνα των γηπεδούχων, ο Αμπιντάλ δεν έδιωξε, δίνοντας την ευκαιρία στον Τσιμπίκι να πάρει την μπάλα, έκανε την ασίστ στον Ρόσενμπεργκ και αυτός με ωραίο σουτ, έκανε το 2-0.

Ο κορυφαίος του αγώνα

Ο Μάρκους Ρόσενμπεργκ επιβεβαίωσε την μεγάλη του κλάση, μια και ήταν ο νούμερο ένα κίνδυνος για την εστία του Ολυμπιακού, κάτι που φάνηκε στα δύο τέρματα που πέτυχε, τα οποία μπορεί να ήταν... δώρο από τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο, ήταν στην σωστή θέση την κατάλληλη στιγμή και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει... χαμένη.

Μάλμε (Άγκε Χαρέιντε): Όλσεν, Τίνερχολμ, Ρικαρντίνιο, Χελάντερ, Γιόχανσον, Χάλστι, Αντού, Τέλιν, Φόρσμπεργκ (92’ Ρακίπ), Ρόσενμπεργκ, Έρικσον (75’ Τσιμπίκι).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουάκου, Μποτία, Αμπιντάλ, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά (57’ Ντομίνγκεζ), Μανιάτης, Κασάμι (68’ Ντουρμάζ), Μήτρογλου, Αφελάι (79’ Διαμαντάκος).

Δείτε τα γκολ του αγώνα

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας την πρόσφερε το Onsports



Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved