Skoda Ξάνθη - Κέρκυρα 0-0 (photos)

Skoda Ξάνθη - Κέρκυρα 0-0 (photos)

Ανέλπιστος… βαθμός για την Skoda Ξάνθη κόντρα στην Κέρκυρα, μια και οι Φαίακες δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ την κυριαρχία τους - Δύο δοκάρια και λανθασμένα ακυρωθέν γκολ του Χαβίτο για τους φιλοξενούμενους.

Η ομάδα του Ιονίου… αδικείται από την ισοπαλία χωρίς τέρματα στα Πηγάδια, μια και ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, σκόραρε στο 22’ με τον Χαβίτο, αλλά λανθασμένα ο Ισπανός υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, ενώ Ρόχας στο 52’ και Κόντος στο 81’ είχαν δοκάρια, στις καλύτερες φάσεις για το «συγκρότημα» του Μιχάλη Γρηγορίου.

Από την άλλη, η ομάδα του Σάκη Τσιώλη δεν έδειξε να… συνέρχεται μετά την ήττα από την Βέροια, στην πρεμιέρα, ωστόσο, κατάφερε να πάρει τον πρώτο βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα και πλέον πάει στην διακοπή της Super League με στόχο να δουλέψει για τη βελτίωση.

«Καταιγίδα» η Κέρκυρα

Το «συγκρότημα» του Μιχάλη Γρηγορίου ήταν αυτό που ήλεγξε το πρώτο μέρος και μετά την πρώτη ευκαιρία της Skoda Ξάνθης στο 13’ με τον Ράνο, όπου η μπάλα πέρασε άουτ, οι «Φαίακες» ανέλαβαν πλήρως την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Στο 16’ ο Χαβίτο απείλησε στην αντεπίθεση για τους φιλοξενούμενους αλλά ο Μπέρτος έδειξε σε κόρνερ. Μάλιστα, στο 22’ ο Ισπανός μεσοεπιθετικός σκόραρε για τους νησιώτες με κεφαλιά, ωστόσο, λανθασμένα ο διαιτητής Δημητρόπουλος το ακύρωσε ως οφσάιντ, μια και το ριπλέι… δικαιώνει τον άσο της Κέρκυρας.

Οι νεοφώτιστοι δεν… πτοήθηκαν από την λανθασμένη υπόδειξη και προσπάθησαν να πετύχουν ένα τέρμα, πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, όμως, ο Καϊκούτ δεν κατάφερε να νικήσει τον Κυριακίδη από κοντινή απόσταση, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να κρατάει το μηδέν.

Ίδιο… έργο και ατυχία για τους φιλοξενούμενους

Στην «επανάληψη» η Κέρκυρα συνέχισε σε υψηλό ρυθμό και στο 52’ ο Ρόχας έχασε σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, μια και το σουτ που έκανε χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κυριακή, ενώ στο 61’ ο Λισγάρας έδιωξε στην γραμμή το πλασέ του Κόντου.

Η Ξάνθη προσπάθησε να αντιδράσει και δύο λεπτά αργότερα, έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Σολτάνι έκανε το γύρισμα, ο Κανακούδης θέλησε να γυρίσει την μπάλα με το στήθος, αλλά λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ, με τον Σέτκους να διώχνει.

Τα τελευταία λεπτά άνηκαν στην Κέρκυρα, η οποία αναζήτησε τους… διαδρόμους προς την εστία του Κυριακίδη, αλλά στο 72’ ο Ναγιάρ δεν κατάφερε να βρει στόχο, ενώ στο 81’ ο Κόντος στάθηκε άτυχος, καθώς με πλασέ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια, ο Χαβίτο δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά.

Ο κορυφαίος του αγώνα

Από τους καλύτερους της αναμέτρησης ήταν ο Χαβίτο. Ο μεσοεπιθετικός της Κέρκυρας έδειξε μεγάλη διάθεση, βοήθησε σημαντικά στην ανάπτυξη του αγώνα των νησιωτών από τα άκρα, ενώ θα μπορούσε να είχε χριστεί σκόρερ, αν το τέρμα του δεν ακυρωνόταν λανθασμένα ως οφσάιντ.

Skoda Ξάνθη (Σάκης Τσιώλης): Κυριακίδης, Λισγάρας, Γούτας, Ράνος (46' Καπετάνος), Ομπόντο (66' Βασιλακάκης), Λουσέρο, Ολιβέιρα, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Μπέρτος, Παπαστεριανός (46' Φλίσκας).

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Σέτκους, Καρντόζο, Βενέτης, Γκόμες, Καϊκούτ (81' Μαρκόφσκι), Κανακούδης, Μαραγκός, Ναγιάρ, Σάντσεθ (57' Κόντος), Χαβίτο, Ρόχας (90'+1' Ντιμιτρόφσκι).



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved