Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το Φάληρο στις «φλόγες»

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το Φάληρο στις «φλόγες»

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (19:30 Onsports/Novasports 1) στο «Γ. Καραϊσκάκης» και τα πάντα πλέον κινούνται στους ρυθμούς του «αιώνιου» ντέρμπι.

Τα ψέματα… τελείωσαν. Στις 19:30 το Φάληρο θα πάρει… φωτιά, το μεγάλο ντέρμπι θα ξεκινήσει και οι αποδείξεις θα δοθούν από τους 22 «μαχητές» στο χορτάρι του «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά και από τους δυο… αρχιτέκτονες στις άκρες των πάγκων. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, σε ένα ντέρμπι αποδείξεων για τους «αιώνιους». Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να αποδείξουν πως πράγματι είναι πολύ μακριά πια από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες και πως δεν μπορούν να συγκριθούν με κανέναν εγχώριο αντίπαλό τους, την ώρα που οι «πράσινοι» πάνε στο Φάληρο για να αποδείξουν πως είναι η ομάδα του μέλλοντος, κι αυτή που έχει θέσει βάσεις για να αμφισβητήσει τα επόμενα χρόνια την κυριαρχία του Ολυμπιακού.

Στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο, τα πάντα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Η ψυχολογία των Πειραιωτών μετά τον ευρωπαϊκό θρίαμβο επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι στα ύψη, η ομάδα αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και μετράει μόνο νίκες στην έδρα της στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ ακόμα δεν έχει ηττηθεί στις προηγούμενες 26 αγωνιστικές. Τόσο ο Μίτσελ όσο και ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχουν ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές να δώσουν τα πάντα για να πάρουν εμφατική νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό, ενώ ένα ακόμα «όπλο» για τους Πειραιώτες θα είναι η έδρα τους, που αναμένεται κατάμεστη και… καυτή όπως συνήθως στα ντέρμπι.

Την ίδια ώρα, στο «πράσινο» στρατόπεδο το κλίμα είναι αρκετά καλό και υπάρχει αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα στην έδρα του «αιώνιου» αντιπάλου. Άπαντες στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν τι σημαίνει ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», έχουν προετοιμαστεί και σωματικά και ψυχικά για όσα θα συναντήσουν στο Φάληρο και ο Γιάννης Αναστασίου έχει κάνει το απαραίτητο… φροντιστήριο τους πιο άπειρους – από τέτοιες καταστάσεις – ποδοσφαιριστές του, έτσι ώστε να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του ντέρμπι. Της αποστολής του «τριφυλλιού» για το Φάληρο, θα ηγηθεί ο Γιάννης Αλαφούζος, ενώ στην προπόνηση του Σαββάτου (01/03) έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι της Θύρας 13 για να τονώσουν ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές και να τους ζητήσουν να τα δώσουν όλα στο ντέρμπι!

Ρέφερι της αναμέτρησης θα είναι ο Τάσος Σιδηρόπουλος από τα Δωδεκάνησα, με βοηθούς τον Δαμιανό Ευθυμιάδη από την Πιερία και τον Αλέξανδρο Γρεβένη από τη Χαλκιδική. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Μιχάλης Κουκουλάκης από το Ηράκλειο, με παρατηρητή τον κ. Δαγκλή από τη Μακεδονία. Ευχή όλων, είναι να μην ασχολείται κανείς με τη διαιτησία μετά το τέλος του αγώνα, με τον Παναθηναϊκό να έχει εκφράσει ωστόσο τη δυσφορία του για τον ορισμό του κ. Σιδηρόπουλου, από την ημέρα που γνωστοποιήθηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ.

Πανέτοιμος ο Ολυμπιακός

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο, με τον Μίτσελ να μην έχει νέα προβλήματα – Εκτός οι γνωστοί Σαβιόλα, Σιόβας και Τόρες, όπως κι οι Ιμπαγάσα, Σέποβιτς.

Την τελευταία τους προπόνηση, πριν αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό, πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» έριξαν ιδιαίτερο βάρος στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, καθώς και στην κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας. Έκαναν, στη συνέχεια, τακτική, δουλεύοντας παράλληλα επιθετική και αμυντική λειτουργία. Η προπόνηση των Πειραιωτών ολοκληρώθηκε με οικογενειακό διπλό, στο οποίο ο Μίτσελ δεν έδειξε πρόθεση να… φανερώσει τα «χαρτιά» του.

Ιατρικά δεν υπήρξαν αλλαγές στην εικόνα των «ερυθρόλευκων». Ο Σιόβας συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί, ενώ ο Σαβιόλα έκανε ατομικό στο γήπεδο και το γυμναστήριο, καθώς και θεραπεία. Μετά το τέλος της προπόνησης έγινε γνωστή και η αποστολή, από την οποία «κόπηκαν» επίσης και οι Ιμπαγάσα, Σέποβιτς και Τόρες κατ' επιλογήν του Μίτσελ!

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Μέγιερι, Ρομπέρτο, Μπονγκ, Κάμπελ, Ντομίνγκεζ, Φουστέρ, Χολέμπας, Μασάντο, Μανιάτης, Μανωλάς, Μαρκάνο, Εντινγκά, Ολαϊτάν, Παπαδόπουλος, Πέρεζ, Σαλίνο, Σάμαρης, Βαλντέζ.

Χωρίς Μέντες ο Παναθηναϊκός

Μπορεί να προπονήθηκε και το Σάββατο (01/03) κανονικά, όμως, ο Νταβίντ Μέντες δεν είναι στην αποστολή του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο αφού κρίθηκε ανέτοιμος.

Παρουσία οπαδών αλλά και του Γιάννη Αλαφούζου έγινε η προπόνηση του Παναθηναϊκού το Σάββατο (01/03) στο Κορωπί, με τους «πράσινους» να προπονούνται υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες. Ο Γιάννης Αναστασίου παρότι είδε τον Μέντες να προπονείται κανονικά και σήμερα, επέλεξε να τον αφήσει εκτός αποστολής αφού δεν ήταν απόλυτα έτοιμος για να βοηθήσει τους «πράσινους» στο «αιώνιο» ντέρμπι της Κυριακής (02/03).

Εκτός είναι κι ο Εμίρ Μπαϊράμι που έκανε ξανά θεραπεία, ενώ αποκλείστηκαν οι Παναγιώτης Σπυρόπουλος και Διαμαντής Χουχούμης αφού ένιωσαν σφίξιμο στον δικέφαλο και τον τετρακέφαλο αντίστοιχα και προπονήθηκαν ατομικά. Από εκεί και πέρα, άλλα προβλήματα δεν υπάρχουν για τον τεχνικό του Παναθηναϊκού που έδωσε έμφαση στις ασκήσεις κυκλοφορίας και στα τελειώματα των φάσεων, πριν διεξαχθεί το δίτερμα στο οποίο έκανε και τις τελικές δοκιμές για την ενδεκάδα του ντέρμπι.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού αποτελείται από τους: Κοτσόλη, Καπίνο, Ταμπάκη, Κουτρουμπή, Τριανταφυλόπουλο, Μαρινάκη, Ρισβάνη, Νάνο, Σίλντεφελντ, Αμπέιντ, Λαγό, Δώνη, Ζέκα, Ντίνα, Πράνιτς, Μπεργκ, Καρέλη, Κλωναρίδη, Ατζαγκούν και Πέτριτς.

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Μίτσελ και Αναστασίου στη... σκακιέρα

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Οι μεγάλες «ερυθρόλευκες» νίκες (videos)

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV



Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved