Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Μίτσελ και Αναστασίου στη... σκακιέρα

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Μίτσελ και Αναστασίου στη... σκακιέρα

Διαβάστε στο Onsports πως σκοπεύουν να παρατάξουν τους «αιώνιους οι δύο προπονητές, πού σχεδιάζουν να «χτυπήσουν» τον αντίπαλο και τί... ετοιμάζουν Μίτσελ και Αναστασίου για το μεγάλο ντέρμπι.

Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από τη νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην οποία εκμεταλλεύτηκαν την τραγική εικόνα των Άγγλων. Στον αντίποδα ο Παναθηναϊκός θα πάει στο Φάληρο προερχόμενος από εντός έδρας ισοπαλία με τον Εργοτέλη.

Σε αυτά τα παιχνίδια πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν παίζει κανένα ρόλο τι έχει προηγηθεί όπως και η πορεία της κάθε ομάδας. Άλλωστε ένα ντέρμπι είναι πάντα αμφίρροπο...

Ωστόσο αυτό που παίζει μεγάλο ρόλο είναι ο τρόπος που θα παρατάξουν τις ομάδες τους οι δύο προπονητές. Όπως επίσης και τα πρόσωπα τα οποία θα επιλέξουν. Το Onsports σας παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο θα αγωνιστούν οι δύο «αιώνιοι» αποκαλύπτοντας τα πλάνα των Μίτσελ και Αναστασίου.

Μίτσελ: Ομάδα που κερδίζει (δεν) αλλάζει!

Είναι αλήθεια ότι ο Μίτσελ έχει βρει το σχήμα που τον οδηγεί στη νίκη στα κρίσιμα παιχνίδια. Παράλληλα γνωρίζει και τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι τον βγάζουν «ασπροπρόσωπο». Αυτό που ανησυχεί τον Ίβηρα κόουτς είναι το γεγονός ότι οι παίκτες του ενδέχεται να έχουν κουραστεί από τα διαδοχικά δύσκολα ματς. Το σύστημα των «ερυθρόλευκων» δεν πρόκειται να αλλάξει και θα είναι το αγαπημένο του Μίτσελ 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ρομπέρτο, στο δεξί άκρο της άμυνας θα είναι ο Σαλίνο, στο αριστερό ο Χοσέ Χολέμπας, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα απαρτίζεται από τους Μανωλά και Μαρκάνο. Λόγω της κούρασης του Ισπανού ενδέχεται να πάρει φανέλα βασικού ο «μπαρουτοκαπνισμένος» σε τέτοια ματς Αβράαμ Παπαδόπουλος.

Αμυντικός χαφ θα είναι ο Ντελβίν Εντινγκά ο οποίος έχει εντυπωσιάσει με την παρουσία του τον τελευταίο μήνα, ενώ δίπλα του θα είναι ο αρχηγός του Ολυμπιακού Γιάννης Μανιάτης. Η τριάδα μπροστά από τους δύο αμυντικούς μέσους θα αποτελείται από τον Τσόρι Ντομίνγκες, παίκτη από τον οποίο θα περνάει όλο το παιχνίδι της ομάδας από τα πόδια του, ενώ δεξιά θα είναι δεδομένα ο ακούραστος Τζόελ Κάμπελ κι αριστερά φαβορί είναι για τη θέση ο Ερνάν Πέρεζ. Πάντως ο Παραγουανός εξτρέμ ο οποίος έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις, είναι αρκετά κουρασμένος κι ενδέχεται να πάρει τη θέση του στο αρχικό σχήμα ο Νταβίντ Φουστέρ. Τέλος στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Μάικλ Ολαϊτάν στο πρώτο του ντέρμπι «αιωνίων».

Ο Μίτσελ έχει ζητήσει από την ομάδα του να πιέζει ψηλά από την αρχή με στόχο να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στο εύκολο λάθος. Παράλληλα υπάρχει ρητή εντολή προς τον Κάμπελ για να συγκλίνει σε κάθε ευκαιρία προς τον άξονα, να ξεφεύγει από το μαρκάρισμα του Νάνο -παράλληλα θα ανεβαίνει ο Σαλίνο για να απασχολεί τον αριστερό οπισθοφύλακα του «τριφυλλιού»- και να δοκιμάζει σε κάθε ευκαιρία το πόδι του, κάτι που δεν είχε κάνει πολλές φορές μέχρι τον αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όταν και πέτυχε ένα υπέροχο γκολ. Παράλληλα ο «μαέστρος» Τσόρι θα προσπαθήσει να «τρυπήσει» την άμυνα των φιλοξενούμενων με ατομικές ενέργειες, κάθετες πάσες στην πλάτη της άμυνας των «πράσινων» προς τον ταχύτατο Ολαϊτάν, ενώ η θέληση του Μίτσελ είναι να πηγαίνει η μπάλα στα άκρα, όταν θα έχει κλείσει η άμυνα του Παναθηναϊκού προς τα μέσα. Τέλος ο αρχηγός του Ολυμπιακού Γιάννης Μανιάτης θα βγαίνει σε κάθε ευκαιρία ως κρυφός φορ για να δημιουργεί ακόμα περισσότερους «πονοκεφάλους» στον αντίπαλο. Όσον αφορά τους στόπερ, Μανωλάς και Μαρκάνο έχουν εντολή να ανεβαίνουν αλλά πάντοτε προσεκτικά, χωρίς να αφήνουν στον επικίνδυνο Μπεργκ κενούς χώρους.

Αναστασίου: Ματ με τρεις κινήσεις

Τρία είναι τα «κλειδιά» σύμφωνα με τον Γιάννη Αναστασίου για να πάρει ο Παναθηναϊκός αποτέλεσμα μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι «πράσινοι» αναμένεται να παρουσιαστούν με αμυντικό προσανατολισμό στην έδρα του «αιώνιου» αντιπάλου τους με τον τεχνικό του «τριφυλλιού» να θέλει βάθος στην άμυνα με τον Γκόρντον Σίλντενφελντ να αναλαμβάνει τον ρόλο της... σκούπας πίσω από τον Γιώργο Κουτρουμπή. Παράλληλα οι «πράσινοι» έχουν δουλέψει πάρα πολύ στις κομπίνες του Ολυμπιακού στις στημένες φάσεις για να αποφύγουν κάποιο τέρμα. Στα φάουλ ο Παναθηναϊκός θα αμύνεται σε ζώνη, ενώ στα κόρνερ man to man. Αναφορικά με τον τρόπο που θα προσπαθήσει να «χτυπήσει» ο φιλοξενούμενος, αυτός θα είναι μέσω αντεπιθέσεων, στηριζόμενος στο δυνατό κέντρο που θα παρατάξει.

Αναφορικά με το σχήμα με το οποίο θα ξεκινήσουν οι «πράσινοι» το ματς, κάτω από τα γκολπόστ θα είναι ο Στέφανος Καπίνο. Οι δύο στόπερ θα είναι ο Γκόρντον Σίλντενφελντ με τον Γιώργο Κουτρουμπή. Δεξί μπακ ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος ο οποίος δεν θα κάνει συχνά κούρσες, καθώς η αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού κρίνεται πιο επικίνδυνη από τη δεξιά, καθώς η συνεργασία των Χολέμπας, Πέρεζ είναι καλύτερη από την αντίστοιχη των Σαλίνο, Κάμπελ. Αριστερά θα παίξει ο Νάνο ο οποίος θα προσπαθήσει να δημιουργήσει και συνθήκες για να βγει μπροστά και να ενισχύσει επιθετικά. Με δεδομένη την απουσία του Νταβίντ Μέντες ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής, αμυντικά χαφ θα είναι από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Πράνιτς, Λαγός και Ζέκα, με τον Αμπέντ και τον Ατζαγκούν μπροστά τους. Σην κορυφή θα βρίσκεται ο Μάρκους Μπεργκ. Το δεύτερο σενάριο είναι αντί του Ατζαγκούν να πάρει θέση στο αρχικό σχήμα ο Νίκος Καρέλης και να μετατραπεί το σύστημα σε 4-4-2. Αλλά αυτό το ενδεχόμενο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Επιθετικά ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει μέσω καλής και γρήγορης κυκλοφορίας να «χτυπήσει» στην κόντρα, με τον Αναστασίου να ζητά να αποφευχθούν τα εύκολα λάθη στον χώρο της μεσαίας γραμμής που θα δώσουν ευκαιρία στον Ολυμπιακό να βρει ανοργάνωτη την άμυνα του «τριφυλλιού». Το «τριφύλλι» θα θελήσει να βρει κενούς χώρους με τον «δαιμόνιο» Ατζαγκούν ο οποίος θα έχει μεν ρόλο οργανωτή, αλλά θα κάνει συνεχώς κινήσεις δίπλα στον Μπεργκ, καθώς οι δύο τους έχουν άψογη συνεργασία. Αν τελικά παίξει ο Καρέλης, τότε ο πρώην παίκτης του Εργοτέλη θα πιέζει ψηλά για να δυσκολέψει τους αντίπαλους αμυντικούς στην πρώτη πάσα...

Μένει να φανεί στο γήπεδο ποιος θα επικρατήσει στη... σκακιέρα των πάγκων, σ' ένα ντέρμπι που δεν έχει φαβορί, καθώς και οι δύο τεχνικοί έχουν πραγματοποιήσει μέχρι τώρα εξαιρετική δουλειά.

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV



Λιονέλ Μέσι: Οδήγησε με οργια στην ανατροπή την Ίντερ Μαϊάμι - Συνεχίζει στην κορυφή (video)
Λιονέλ Μέσι: Οδήγησε με οργια στην ανατροπή την Ίντερ Μαϊάμι - Συνεχίζει στην κορυφή (video)
Formula 1: Στοχεύει στον κορυφαίο η Mercedes!
Formula 1: Στοχεύει στον κορυφαίο η Mercedes!
NBA: Πήραν πίσω το πλεονέκτημα οι Σέλτικς, αντίδραση από Λέικερς - Οι Θάντερ ετοιμάζουν «σκούπα»
NBA: Πήραν πίσω το πλεονέκτημα οι Σέλτικς, αντίδραση από Λέικερς - Οι Θάντερ ετοιμάζουν «σκούπα»
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (28/04) - «Τίτλος για έναν» στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (28/04) - «Τίτλος για έναν» στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved