Παναθηναϊκός: Αρχίζουν… έργα στην Λεωφόρο

Παναθηναϊκός: Αρχίζουν… έργα στην Λεωφόρο

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός υφιστάμενων Αθλητικών Εγκαταστάσεων Ποδοσφαίρου» από το Υπουργείο ΠΕΚΑ, με το οποίο δίνεται η δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να προχωρήσει σε έργα βελτίωσης στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, οι εγκαταστάσεις που βρίσκονται εντός πολεοδομικού ιστού μπορούν να… υποστούν βελτιωτικά έργα, κάτι που δίνει την δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να προχωρήσει σε έργα ανάπλασης της ιστορικής του έδρας, με την αύξηση χωρητικότητας, αλλά δεν επιτρέπει η κατασκευή νέου γηπέδου στον ίδιο χώρο.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του Υπουργείου, αναφέρεται:

«Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός υφιστάμενων Αθλητικών Εγκαταστάσεων Ποδοσφαίρου (Α.Ε.Π.) και άλλες διατάξεις» - Δήλωση Υπουργού Αναπληρωτή ΠΕΚΑ, Σταύρου Καλαφάτη

Σε δημόσια διαβούλευση θέτει ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, το σχέδιο νόμου «Εκσυγχρονισμός υφιστάμενων Αθλητικών Εγκαταστάσεων Ποδοσφαίρου (Α.Ε.Π.) και άλλες διατάξεις».

Το ΥΠΕΚΑ με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για την επίλυση ορισμένων χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της A’ και B’ Εθνικής Κατηγορίας (ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα των Super League και Football League). Παράλληλα με το ίδιο σχέδιο νόμου επέρχονται ορισμένες αναγκαίες τροποποιήσεις στον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό.

Σχετικά με το θέμα ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε:

«Με τις θεσμικές μας πρωτοβουλίες προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις σε πραγματικά προβλήματα των πολιτών, της κοινωνίας και της οικονομίας, έχοντας ως βασικό στόχο να «νοικοκυρέψουμε», ταυτόχρονα, τη λειτουργία του κράτους. Αυτό κάνουμε και για τα υφιστάμενα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Δίνουμε τη δυνατότητα επιτέλους, μετά από πολλές δεκαετίες, να ανακαινιστούν και να εκσυγχρονιστούν. Προβλέπουμε ειδικούς όρους και προϋποθέσεις, με έμφαση στη βελτίωση της ασφάλειας των θεατών και στη στατική επάρκεια των κατασκευών. Δίνουμε νέες δυνατότητες αξιοποίησης των γηπέδων για οικονομικές δραστηριότητες, όπως τα φωτοβολταϊκά συστήματα, που μπορούν να φέρουν έσοδα και στις ομάδες και στο κράτος. Παρέχουμε τη δυνατότητα εγκατάστασης μικρών εμπορικών χρήσεων, όπως ισχύει σε μεγαλύτερο βαθμό για τα νέα γήπεδα. Επιπλέον δίνουμε κίνητρα για μετεγκατάσταση γηπέδων έξω από τις πόλεις, για όσους το επιθυμούν. Πιστεύω ότι είναι μία αξιόλογη νομοθετική παρέμβαση που θα δώσει λύσεις σε πολλά προβλήματα. Καλούμε τους πολίτες και τους αθλητικούς συλλόγους να συμμετέχουν με παρατηρήσεις και προτάσεις στη δημόσια διαβούλευση».

Το ΥΠΕΚΑ, στα πλαίσιο της πολεοδομικής νομοθεσίας, προσπαθεί να αντιμετωπίσει παθογένειες του παρελθόντος, να επιλύσει χρόνια προβλήματα και να εξορθολογήσει τη λειτουργία του κράτους. Αυτός ήταν ο στόχος με τον νόμο για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο, όπου, εκτός της ρύθμισης του ζητήματος των αυθαιρέτων, επέρχονται και σημαντικές βελτιώσεις σε πολεοδομικά ζητήματα. Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επιχειρείται να επιλυθούν εκκρεμότητας άνω των 30 ετών που αφορούν υφιστάμενες Αθλητικές Εγκαταστάσεις Ποδοσφαίρου (Α.Ε.Π.) εντός του οικιστικού ιστού των πόλεων που χρησιμοποιούνται και για τη διενέργεια αγώνων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου της A’ και B’ Εθνικής Κατηγορίας (ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα των Super League και Football League), για τις οποίες απαιτούνται ειδικές προδιαγραφές των εγκαταστάσεων σύμφωνα με τους ελληνικούς και τους διεθνείς κανονισμούς της αρμόδιας ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (U.E.F.A.).

Βασικός στόχος του νομοσχεδίου είναι να διευκολυνθούν οι εργασίες που βελτιώνουν την ασφάλεια των θεατών και τη στατική επάρκεια των γηπέδων. Παράλληλα στοχεύει να δώσει ορισμένες περιορισμένες αλλά πολύ χρήσιμες για τους αθλητικούς συλλόγους δυνατότητες ανάπτυξης (φωτοβολταϊκά στα στέγαστρα, περιορισμένες εμπορικές χρήσεις)».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved