Παναθηναϊκός: Η ομάδα του μέλλοντος (photos+videos)

Παναθηναϊκός: Η ομάδα του μέλλοντος (photos+videos)

To Onsports καταγράφει την πορεία του Παναθηναϊκού στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και εξηγεί γιατί το τριφύλλι είναι η ομάδα του μέλλοντος.

Η φετινή είναι μια σεζόν πολύ διαφορετική από όλες τις υπόλοιπες για τον Παναθηναϊκό. Ίσως να είναι και η πρώτη στην ιστορία του που επίσημα ο Παναθηναϊκός δεν κατέβηκε στο πρωτάθλημα με στόχο να το κατακτήσει. Οι «πράσινοι» είναι σε φάση αναδόμησης, αναδημιουργίας και πλήρους... ανασύνταξης, κάτι που έχει αρχίσει να γίνεται και φαίνεται πως έχει αποτέλεσμα, αν αναλογιστεί κανείς τί περίμενε να δει στην αρχή της χρονιάς και τί έχει καταφέρει ως τώρα η ομάδα με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τα πρώτα 17 παιχνίδια του πρωταθλήματος όντας στην 4η θέση της βαθμολογίας με 30 βαθμούς, έχοντας αποδώσει εξαιρετικά σε κάποια παιχνίδια και μέτρια σε μερικά ακόμα, διατηρώντας ένα ικανοποιητικό επίπεδο στην απόδοσή του συνολικά. Σε καμία περίπτωση η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου δεν παρουσιάζει εικόνα ομάδας που... θα παλέψει για τη σωτηρία - όπως ήθελαν οι... καλοθελητές με το ξεκίνημα της χρονιάς - ενώ γίνονται αρκετά βήματα προόδου τόσο στον τρόπο που αγωνίζεται το «τριφύλλι» όσο και στη νοοτροπία που επανέρχεται στα επίπεδα μεγάλης ομάδας σταδιακά.

Το μεγάλο κέρδος, από το οποίο ωστόσο προέρχονται και οι όποιες απώλεις, για τον Παναθηναϊκό είναι το... νεαρόν της ηλικίας του. Όχι του συλλόγου, που αισίως φτάνει στα 106 χρόνια ιστορίας, αλλά του μέσου όρου ηλικίας της φετινής ομάδας. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα ρόστερ παικτών που στο Μ.Ο. του μόλις που ξεπερνά τα 23 χρόνια. Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, χτίζει την ομάδα του μέλλοντος και την έχει πλαισιώσει με έμπειρους ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, όπως οι Μπεργκ, Πράνιτς, Μέντες, και έχει κάνει το σωστό. Αυτό που... πληρώνει πολλές φορές, είναι η απειρία του συνόλου, με αποτέλεσμα κάποια νεκρά διαστήματα και λάθος κινήσεις στον αγωνιστικό χώρο, τα οποία έχουν κοστίσει βαθμούς. Βαθμούς που αν τους είχε ο Παναθηναϊκός θα ήταν σε ακόμα καλύτερη μοίρα ενόψει της παρουσίας του στα play off η οποία πλέον φαντάζει δεδομένη με τις τελευταίες εμφανίσεις των «πράσινων».

Τι έκανε η ομάδα στο πρώτο… μισό

Ο Παναθηναϊκός στις πρώτες 17 αγωνιστικές του πρωταθλήματος είχε απολογισμό 30 βαθμών με 9 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες. Το «τριφύλλι» σκόραρε 28 φορές, έχοντας την τρίτη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, ενώ δέχθηκε 16 τέρματα, που σημαίνει ότι είχε την τέταρτη καλύτερη αμυντική επίδοση της Super League. Οι «πράσινοι» στον πρώτο γύρο χρειάζονταν 7,6 τελικές για να σκοράρουν, ενώ έδωσαν 21 ασίστ για τα 28 τέρματά τους, με τους αντιπάλους να θέλουν 9,6 προσπάθειες έτσι ώστε να καταφέρουν να παραβιάσουν την εστία τους. Οι επιδόσεις αυτές ήρθαν μέσα από αρκετά καλές εμφανίσεις του Παναθηναϊκού, ενώ οι ήττες και τα αρνητικά αποτελέσματα ήρθαν σε στιγμές... black out για την ομάδα του Αναστασίου, στις οποίες αντέδρασε άμεσα κι έδειξε πως το νεαρό σύνολο που δημιουργείται στο Κορωπί μπορεί να αποκτήσει και το κατάλληλο μέταλλο!

Τι ξεχώρισε

Σίγουρα η παρουσία και η στήριξη του κόσμου σε αυτό το διάστημα. Ο Παναθηναϊκός είδε τους φιλάθλους του να γεμίζουν σχεδόν σε κάθε αγώνα τη Λεωφόρο και να τον ακολουθούν όπου είναι εφικτό, ενώ είναι πρωτοφανής η στήριξη που έζησε η ομάδα ακόμα και μετά από αρνητικά αποτελέσματα στη Λεωφόρο! Το πρόσφατο παιχνίδι με τον Ατρόμητο ήταν τρανό παράδειγμα της τρομερής στήριξης και του «δεσίματος» που υπάρχει φέτος ανάμεσα στην ομάδα και τον κόσμο του Παναθηναϊκού, κάτι που μόνο ελπίδες αφήνει για το μέλλον...

Τι θα πρέπει να ξεχάσουμε

Ως... Παναθηναϊκός, θα πρέπει να ξεχάσουμε τα νεκρά διαστήματα σε κομβικά σημεία των αγώνων (46'-60') που έχουν κοστίσει στην ομάδα αρκετούς βαθμούς. Θα πρέπει επίσης να ξεχάσουμε και τα αρκετά ατομικά λάθη, κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι, που έχουν επιτρέψει στους αντιπάλους να σκοράρουν «κρύα» γκολ και να κάνουν... τη ζημιά. Αυτό το σημείο και τα στημένα, είναι κάτι που πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα ο Αναστασίου και έχει ήδη αρχίσει να δίνει έμφαση στις τελευταίες προπονήσεις της ομάδας του.

Που θα στηριχθεί το 2014

Στο νεανικό του ρόστερ και στον κόσμο του. Ο Παναθηναϊκός που δημιουργείται φιλοδοξεί να συνεχίζει εκεί που οι άλλοι... θα σταματούν. Με ταλέντο, αντοχή, νιάτα και τρεξίματα, ο Παναθηναϊκός περιμένει να κάνει έναν ακόμα καλύτερο δεύτερο γύρο, ενδεχόμενα με μια-δυο ποιοτικές προσθήκες τον Ιανουάριο που θα βοηθήσουν το υπάρχον ρόστερ να βγάλει το μακρύ δρόμο της super League, έχοντας πάντα στο πλευρό του τον εξαιρετικό κόσμο του που του δίνει δύναμη και μετατρέπει σε... πάρτι τα παιχνίδια του!

Ο Παναθηναϊκός του πρώτου γύρου μέσα από φωτογραφίες και βίντεο...

{onsportsvideos}onSportsVideos/GATE_13.mp4{/onsportsvideos}

{novavideos}nova/2013-2014/GOAL_ERGOTELIS_PAO_261013.mp4{/novavideos}

{onsportsvideos}onSportsVideos/paotaratsa.mp4{/onsportsvideos}

{novavideos}nova/2013-2014/GOALS_ARIS_PANATHINAIKOS_091113.mp4{/novavideos}

{novavideos}nova/2013-2014/VTR_GOAL_PAO_GIANNINA_231113_WEB.mp4{/novavideos}

{onsportsvideos}onSportsVideos/finale_kalloni_pao01.mp4{/onsportsvideos}

{novavideos}nova/2013-2014/GOAL_PAO_SKODA_KSANTHI_221213.mp4{/novavideos}

Παναθηναϊκός: Η ομάδα του μέλλοντος (photos+videos)



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved