Μπράγκα για Ατρομητάκι!

Μπράγκα για Ατρομητάκι!

Για τέταρτη φορά μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους, σύλλογος του εξωτερικού δείχνει έμπρακτο ενδιαφέρον για νεαρό παίκτη του Ατρομήτου.

Μετά τη Τβέντε που φιλοξένησε και πέρασε πέρσι από δοκιμαστικά τεστ τον Επαμεινώνδα Λημνιό (αμυντικός χαφ), τον Θανάση Καραγκούνη που έφερε τον περασμένο Αύγουστο πρόταση ύψους 750.000 ευρώ από τη Τζένοα και τον Βασίλη Καραγκούνη, που αποκτήθηκε τελικά από την Ουντινέζε, ήρθε η σειρά ενός 15χρονου παιδιού να ζήσει το όνειρό του. Ο λόγος για τον τερματοφύλακα της ομάδας Κ-17 του Ατρομήτου, Νίκο Κόκκαλη, ο οποίος αύριο αναχωρεί για την Πορτογαλία προκειμένου να δοκιμαστεί τις επόμενες δέκα μέρες από τη Μπράγκα!

Το στόρι ξεκινά από το περασμένο καλοκαίρι. Οι Τόλης Αποστόλου και Τάκης Μιχαλέτος που είναι υπεύθυνοι για το σκάουτινγκ και την οργάνωση των Ακαδημιών του Ατρομήτου, αντίστοιχα, έχουν ξεχωρίσει τον Κόκκαλη. Ο μικρός είναι μόλις το ένα από τα 20 παιδιά από την επαρχία που προσπαθούν να εντάξουν στο δυναμικό των Περιστεριωτών ως επένδυση για το μέλλον. Ο Μεσσηνιακός, ομάδα στην οποία ανήκει ο παίκτης, δίνει τη συγκατάθεσή του και μένει μόνο το «οκ» της οικογένειας. Η υπόθεση δεν είναι καθόλου εύκολη. Κι αυτό διότι οι τρεις μεγάλες ομάδες του τέως ΠΟΚ επίσης ενδιαφέρονται για τον ταλαντούχο τερματοφύλακα που έχει αποκτήσει πολύ καλή φήμη. Ο Ατρόμητος, όμως, δρα γρήγορα. Και αφού υπόσχεται στους γονείς του Κόκκαλη ότι σε περίπτωση ενδιαφέροντος συλλόγου από το εξωτερικό, δεν σκοπεύει να αποτελέσει εμπόδιο, αποσπά τη συγκατάθεση και της οικογένειας. Σε αυτό βοηθά και η πολύ καλή φήμη που τον συνοδεύει για τη σοβαρότητα με την οποία δουλεύουν τα τμήματα υποδομής του. Τι καλύτερη διαφήμιση άλλωστε από τις προσφορές για τους δύο Καραγκούνηδες, αλλά και την εμπειρία του Λημνιού;

Ο Κόκκαλης ντύνεται τελικά στα Κυανόλευκα και παίρνει κάποιες συμμετοχές με τους Κ-17. Η Μπράγκα τον παρακολουθεί πριν ακόμα υπογράψει στον Ατρόμητο και συνεχίζει να το κάνει. Ο άνθρωπος που ανέλαβε το σκάουτινγκ για λογαριασμό των Πορτογάλων, ξετρελάθηκε με τις εμφανίσεις του Κόκκαλη για λογαριασμό της Μικτής Μεσσηνίας. Τα υπόλοιπα αποτελούν ιστορία. Τώρα τα πάντα εξαρτώνται από τον ίδιο τον παίκτη. Είναι στο χέρι του ή καλύτερα στα χέρια του, να αρπάξει την ευκαιρία και να γίνει μόνιμος κάτοικος Πορτογαλίας. Ακόμα και αν το τέλος δεν είναι ευτυχές, όμως, οι εμπειρίες που θα αποκομίσει θα τον βοηθήσουν και αγωνιστικά, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.

Από όλη αυτή την ιστορία, κερδισμένος είναι και ο Ατρόμητος. Η φήμη του εξαπλώνεται στις Ακαδημίες όλης της χώρας και οι γονείς των ποδοσφαιριστών που στοχεύουν να κάνουν καριέρα, γνωρίζουν πλέον ότι μπορούν να τού εμπιστευθούν άφοβα τα παιδιά τους. Όλα αυτά, δε, γίνονται γνωστά και εκτός συνόρων. Στην πιάτσα των μανατζαρέων και των σκάουτερ. Γιατί αν δεν γίνονταν γνωστά, πώς θα γνώριζαν οι ξένοι σύλλογοι τον Βασίλη Καραγκούνη και τον Νώντα Λημνιό από τη στιγμή που κανείς τους δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα της πρώτης ομάδας του Ατρομήτου; Οι Περιστεριώτες έχουν μπει στο νόημα και δίνουν μεγάλη έμφαση στο μέλλον. Μόνο προς όφελός τους μπορεί να λειτουργήσει αυτή η προσπάθεια. Διότι είτε θα μπορούν στο άμεσο μέλλον να στελεχώνουν την πρώτη ομάδα με τα ταλέντα που θα έρχονται από πίσω, είτε θα βάζουν χρήματα στα ταμεία τους, μέσω των πωλήσεων. Και βέβαια είναι πολύ σημαντικό το κίνητρο που αποκτούν τα παιδιά που αποφασίζουν να «εκπαιδευτούν» στο Μαζαράκειο. Εχουν ζωντανά τα παραδείγματα του Λημνιού, των Καραγκούνηδων και του Κόκκαλη…



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved