«Αίμα και άμμος», χωρίς νικητή

«Αίμα και άμμος», χωρίς νικητή

Σε μια αναμέτρηση με πολύ πάθος και ένταση, Πανιώνιος και Λάρισα αναδείχθηκαν ισόπαλοι 3-3 στη Νέα Σμύρνη, αποτέλεσμα που δεν ικανοποιεί κανέναν από τους δύο.

Οι δύο ομάδες έπαιζαν ουσιαστικά την κατηγορία ωστόσο κανείς δεν έμεινε ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και κυρίως τις αποφάσεις του διαιτητή Παππά που πυροδότησαν την ένταση. Δυσαρεστημένος από το τελικό αποτέλεσμα και ο Νίκος Νταμπίζας, παρά τα δύο γκολ που πέτυχε, αφού αποβλήθηκε και ήταν εκτός εαυτού για αυτό, όπως και ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, που είδε τον αγώνα από τα επίσημα του γηπέδου της Νέας Σμύρνης και ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικός στα γκολ των γηπεδούχων.

Έτσι, ο Πανιώνιος έμεινε στη δέκατη θέση με 30 βαθμούς και η Λάρισα στη ζώνη του υποβιβασμού με 24, με το πρόγραμμα που ακολουθεί να είναι «φωτιά» και για τις δύο ομάδες.

Ο Πανιώνιος ήταν αυτός που με το ξεκίνημα του παιχνιδιού έδειξε ότι θα πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων στην Νέα Σμύρνη, με την ομάδα του Λεμονή να κυριαρχεί στη μεσαία γραμμή και να πιέζει τους «βυσσινί», που όμως είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα με τον Πανκράτ.

Οι παίκτες του Κωστένογλου σταδιακά άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματά τους, αν και δυσκολεύονταν στην τελική πάσα, με τον Πανκράτ στο 9’ να σκοράρει, αλλά το γκολ να ακυρώνεται για επιθετικό φάουλ του Κούλιτς στον Κοντοέ και στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που και πάλι πέρασαν στο προσκήνιο, ασκώντας πίεση στα καρέ του Αμπάρη.

Η τριάδα των Γουνδουλάκη, Κβιρκβέλια και Κοντοέ δημιούργησε προβλήματα από αριστερά με κέρδος πολλές στημένες φάσεις έξω από την περιοχή της Λάρισας, με αποτέλεσμα σε μία από αυτές να ανοίξει το σκορ. Ήταν το 21’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γουνδουλάκη στην καρδιά της περιοχής βρέθηκε ο Γκαλίτσιος και με κεφαλιά νίκησε τον Αμπάρη για το προβάδισμα των «κυανέρυθρων». Μάλιστα, ο Λαρισαίος αμυντικός της ομάδας της Νέας Σμύρνης δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε απέναντι στην ομάδα που τον ανέδειξε.

Παρά το προβάδισμα, ο Πανιώνιος συνέχισε στον ίδιο επιθετικό ρυθμό και δεν άργησε να έρθει το δεύτερο τέρμα για τον «ιστορικό». Στο 32’ με προσωπική ενέργεια ο Κοντοές μπήκε στην περιοχή, πέρασε δύο αμυντικούς και ανατράπηκε από τον Ιγκλέσιας με τον διαιτητή Παππά να υποδεικνύει το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κώστας Μήτρογλου που δεν αστόχησε για το 2-0 του Πανιωνίου και το 7ο φετινό του γκολ στη Super League.

Στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου μέρους, ο Πανιώνιος φάνηκε να οπισθοχωρεί με τη Λάρισα ωστόσο να είναι σε κακή κατάσταση και να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί την κατοχή μπάλας που είχε ως το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Νίκος Κωστένογλου έκανε δύο αλλαγές που βελτίωσαν την εικόνα της Λάρισας. Τόσο ο Ταλ στο δεξί άκρο της άμυνας, όσο και ο Κουζέν στην κορυφή της επίθεσης έδωσαν άλλο «αέρα» στους Θεσσαλούς που από τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους ήταν εμφανώς ανώτεροι. Έτσι, η ομάδα του Κωστένογλου σπατάλησε δύο ευκαιρίες με τον Μετίν, όμως με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα κατάφερε να σκοράρει.

Στο 61’ μετά την εκτέλεση φάουλ του Βενετίδη ο Νταμπίζας σηκώθηκε ψηλότερα από όλους, πήρε την κεφαλιά και με τον Μετίν να εμπλέκεται στη φάση ο Μάχο ξεγελάστηκε και η Λάρισα μείωσε σε 2-1. Μάλιστα, στο 64’ οι «βυσσινί» θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν αν η κεφαλιά του Ιγκλέσιας δεν σταματούσε στο οριζόντιο δοκάρι του Μάχο.

Ο Αυστριακός γκολκίπερ κράτησε όρθια την ομάδα του στο 70’ σε δυνατό συρτό σουτ του Μετίν μέσα από την περιοχή, ενώ ο Κανόμπιο που είχε περάσει στο ματς ενδιάμεσα, με δυνατό σουτ λίγο αργότερα απείλησε την εστία του Πανιωνίου. Ο Λεμονής βλέποντας την ομάδα του να έχει προβλήματα στη μεσαία γραμμή πέρασε στο ματς τον Λάτκα και έφερε τον Τσότσαλιτς στα χαφ, ενώ λίγο αργότερα στο παιχνίδι μπήκε και ο Μπάλαμπαν κάτι που αποδείχθηκε ευεργετικό για τους «κυανέρυθρους».

Ο Κροάτης στο 77’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έπιασε «κορόιδο» τον Αμπάρη και έκανε το 3-1 στην Νέα Σμύρνη, βάζοντας «φωτιά» στις εξέδρες αλλά και στον αγωνιστικό χώρο αφού οι παίκτες της Λάρισας διαμαρτυρήθηκαν ότι το φάουλ από το οποίο μπήκε το γκολ, δεν έγινε ποτέ.

Η Λάρισα δεν το έβαλε, πάντως, κάτω και συνέχισε να πιέζει για να μειώσει το σκορ. Έτσι, στο 79’ σε μια φάση που δεν προϊδέαζε για την εξέλιξή της, ο Ιγκλέσιας μέσα στην μικρή περιοχή φάνηκε να ανατρέπεται από τον Μάχο και ο Παππάς δεν δίστασε να δείξει ξανά την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μετίν και δεν αστόχησε για να κάνει το 3-2 και να βάλει ξανά την ΑΕΛ στο παιχνίδι.

Οι Θεσσαλοί έδειξαν απίστευτα ψυχικά αποθέματα και κατάφεραν στο 86’ να κάνουν το ματς… «ροντέο», αφού μετά από εκτέλεση φάουλ του Μετίν, σηκώθηκε ο Νταμπίζας ψλότερα από όλους και με κεφαλιά σημείωσε το 3-3, ωστόσο στους πανηγυρισμούς βγήκε… εκτός εαυτού με αποτέλεσμα να αποβληθεί από το διαιτητή Παππά και να χρειαστεί και η επέμβαση των ανδρών ασφαλείας για να πάει στα αποδυτήρια.

Στα υπόλοιπα λεπτά του παιχνιδιού δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες και να μην μένει κανείς ικανοποιημένος από το βαθμό της ισοπαλίας.

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό τον αγώνα, πατώντας ΕΔΩ



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved