Playmaker... Σισέ!

Playmaker... Σισέ!

Ο Σισέ «μοίραζε» γκολ για τους Πετρόπουλο και Χριστοδουλόπουλο στο «Καυτανζόγλειο» με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πάρει εύκολη νίκη με 3-1 επί του Ηρακλή και να επιστρέψει μετά από τρεις αγωνιστικές στις επιτυχίες.

Το 4-4-2 του Φερέιρα μετέτρεψε τον Γάλλο πρώτο σκόρερ της Super League σε… πρώτης τάξεως πασέρ, αφού ο Σισέ έδωσε τις ασίστ για τα δύο γκολ του Αντώνη Πετρόπουλου – ο οποίος απέδειξε ξανά ότι έχει καλή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα – ενώ μια προσωπική ενέργεια του αρχηγού των «πρασίνων» έφερε το τρίτο γκολ από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που επέστρεψε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις υποχρεώσεις του «τριφυλλιού».

Στον αντίποδα ο Ηρακλής φάνηκε ανταγωνιστικός για περίπου μισή ώρα αγώνα, κατάφερε να ισοφαρίσει προσωρινά με τον Μαχόπ ωστόσο φάνηκε ότι δεν είχε τις δυνάμεις για να πάρει κάτι περισσότερο από την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό.

Μετά από 26 αγωνιστικές οι «πράσινοι» με τη νίκη τους αυτή έφτασαν στους 54 βαθμούς, δέκα μακριά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ενώ ο Ηρακλής έμεινε στην 8η θέση με 32 βαθμούς.

Με δεδομένες τις απουσίες των τιμωρημένων Χοσέμι, Γιάκομπ, Γκαρσία, Σολτάνι, του τραυματία Κατσαμπή και του ανέτοιμου Ηλιάδη, ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε την καλύτερη δυνατή του ενδεκάδα και θέλησε να θωρακίσει τη μεσαία του γραμμή χρησιμοποιώντας τους Ντάνι, Μάρα και Κανακούδη στον άξονα.

Στον αντίποδα, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν επεφύλασσε εκπλήξεις αφού τελικά έκανε χρήση του 4-4-2 που δοκίμαζε όλη την εβδομάδα στις προπονήσεις στην Παιανία, με τους Καραγκούνη και Μαρίνο να είναι στο αριστερό και το δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής αντίστοιχα και τον Πετρόπουλο να πλαισιώνει τον Σισέ στην επίθεση.

Με αυτά τα δεδομένα, καλύτερο ξεκίνημα δε θα μπορούσε να περιμένει στο «Καυτανζόγλειο» ο Παναθηναϊκός. Μόλις στο 4’ ο Σισέ από τα δεξιά έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια και σέντραρε στην μικρή περιοχή όπου ο Πετρόπουλος με κεφαλιά-ψαράκι άνοιξε το σκορ για τους «πράσινους», σημειώνοντας το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Το γρήγορο γκολ φάνηκε να γεμίζει άγχος τους παίκτες του Παράσχου και να απελευθερώνει αυτούς του Φερέιρα, με το «τριφύλλι» να κυριαρχεί στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου και να σπαταλά σημαντικές ευκαιρίες με τους Σισέ και Καραγκούνη να μη βρίσκουν στόχο σε δύο περιπτώσεις, έχοντας απέναντί τους και τον σταθερό Ελευθερόπουλο.

Από την πλευρά του ο Ηρακλής σταδιακά προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς και κάτι τέτοιο το κατάφερε στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους. Έτσι, κι αφού είχε χαθεί νωρίς μια καλή στιγμή με τον Μάρα, στο 35’ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Τζόρβα, ο Μαχόπ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έφερε το ματς στα ίσα.

Μάλιστα ο «γηραιός» θα μπορούσε να πάρει και το προβάδισμα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν μετά από τραγικό λάθος του Ιωαννίδη, ο οποίος αντικατέστησε τον Σπυρόπουλο που τραυματίστηκε στη φάση της ισοφάρισης, ο Επαλέ βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Τζόρβα αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει και οι δύο ομάδες κατευθύνθηκαν ισόπαλες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη κι ενώ ο Ηρακλής έδειξε ότι θα μπει… «φουριόζος» για να πάρει προβάδισμα, Σισέ και Πετρόπουλος με μια… «φωτοτυπία» του πρώτου γκολ έβαλαν τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Συγκεκριμένα στο 51’ ο Γάλλος έκανε την επέλαση από αριστερά κι αφού ταλαιπώρησε τον Κυριαζή έκανε το γύρισμα στην μικρή περιοχή όπου καιροφυλακτούσε ο Πετρόπουλος ο οποίος – με αρκετή δόση τύχης – πρόλαβε τον Λίμα και νίκησε τον Ελευθερόπουλο για να δώσει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα και να φτάσει τα τέσσερα γκολ στη Super League.

Το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού φάνηκε να απογοητεύει την ομάδα του Παράσχου που έχασε τον ενθουσιασμό της με τον Έλληνα τεχνικό να προσπαθεί με τις αλλαγές του να βοηθήσει από τον πάγκο. Ο Φερέιρα από την πλευρά του έδωσε χρόνο συμμετοχής στο Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που επέστρεψε από τον τραυματισμό του, κάτι που τον δικαίωσε.

Αφού πέρασε μεγάλο μέρος της επανάληψης στο οποίο κυριάρχησαν οι σκληρές μονομαχίες και ο κακός ρυθμός, με τις δύο ομάδες να κάνουν συνεχόμενα λάθη στη μεσαία γραμμή, ο Παναθηναϊκός έβρισκε χώρους στην αντεπίθεση και απείλησε με τρίτο γκολ την εστία του Ελευθερόπουλου.

Αυτό ήρθε τελικά στο 83’, όταν και πάλι μετά από προσωπική ενέργεια του Σισέ και απόκρουση του Έλληνα πορτιέρο του «γηραιού», ο Χριστοδουλόπουλος ήταν στην κατάλληλη θέση για να κάνει το 3-1 και να «υπογράψει» το νικηφόρο – για δεύτερη σερί σεζόν – πέρασμα του Παναθηναϊκού από το «Καυτανζόγλειο».

Θυμηθείτε LIVE την εξέλιξη του ματς πατώντας  ΕΔΩ

Θυμηθείτε το pre game της αναμέτρησης στην Θεσσαλονίκη, όπως σας το προσέφερε το Onsports, πατώντας  ΕΔΩ



Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved