Τσάκας: «Ακραίες αποφάσεις που επιβαρύνουν τη συναλλαγή»

Τσάκας: «Ακραίες αποφάσεις που επιβαρύνουν τη συναλλαγή»

Ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα με δηλώσεις του εμφανίστηκε αντίθετος στην εκκαθάριση του ρόστερ του Παναθηναϊκού, τόνισε πως έπρεπε να έχει ενημερωθεί η πλευρά του Σαουδάραβα για τις συγκεκριμένες κινήσεις ενώ υπογράμμισε πως ο Φεϊζάλ είναι αποφασισμένος να τελειώσει το θέμα και να πάρει το «τριφύλλι».

Στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΡΑ ΣΠΟΡ» μίλησε ο Βλάσης Τσάκας και αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν τη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στον πρίγκιπα Φεϊζάλ, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στους «πράσινους».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Σε ποιο σημείο βρίσκεται η διαδικασία διαπραγμάτευσης:

«Χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών και συζητήθηκαν οι επιμέρους λεπτομέρειες για να οδηγηθούμε στην τελική συμφωνία, η οποία θα οδηγήσει στην συμμετοχή του πρίγκιπα στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και τελικά στην απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου που επιθυμούμε».

Για την ανακοίνωση των μετόχων:

«Δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί οι μέτοχοι, γιατί δεν είχε κάποια ονοματεπώνυμα η ανακοίνωση και οι μέτοχοι του Παναθηναϊκού είναι πολλοί, ζωή να έχουνε… Δεν γνωρίζω εάν αυτή η ανακοίνωση εκφράζει όλους τους μετόχους. Δεν θα σχολιάσω ποιους εκφράζει τελικά. Σε τι αποσκοπεί μία τέτοια ανακοίνωση την στιγμή μίας διαπραγμάτευσης, η οποία ήταν απολύτως μυστική μεταξύ των οικονομικών και νομικών συμβούλων των δύο πλευρών; Σοβαρολογούμε; Και κάνουμε και μαθήματα πως γίνονται οι μπίζνες; Μία ανακοίνωση γεμάτη ειρωνεία από ανθρώπους που θέλουν έναν επενδυτή; Και τον συμβουλεύουν για μία επένδυση 170 εκατομμυρίων ευρώ με τον χαρακτηρισμό «επικερδής»; Ωραίος ο γράφων την ανακοίνωση, παίρνει άριστα στην έκθεση ιδεών».

Πότε θα κλείσει η συμφωνία:

«Μόλις συμφωνηθούν όλες οι λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς θα γίνει η συναλλαγή αυτή, τότε από την δική μας πλευρά είμαστε πανέτοιμοι. Εάν κάποιοι άλλοι δεν είναι έτοιμοι να αποχωρήσουν από τον Παναθηναϊκό, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο! Λένε ούτως ή άλλως θα προχωρήσουμε. Ας πάνε λοιπόν στο «άλλως» , να βάλουν 28 εκατομμύρια και να τελειώνει η ιστορία. Ο πρίγκιπας δεν δήλωσε αγάπη για τον Παναθηναϊκό. Δήλωσε επιθυμία για ένα πρότζεκτ το οποίο θεωρεί ελκυστικό γι’ αυτόν επειδή θα ανοίξει πόρτες στην Ευρώπη. Ήταν ξεκάθαρος. Αν άλλοι κωφεύουν είναι δικό τους θέμα».

Ο κόσμος περιμένει να γίνει η αύξηση και ο πρίγκιπας να βάλει τα χρήματα:

«Είναι απλή διαδικασία αλλά υπάρχουν λεπτομέρειες που πρέπει να ξεκαθαρίσουν. Στο γενικό πλαίσιο συμφωνούμε. Δεν θα αναφερθώ στο πεδίο της διαπραγμάτευσης. Εμείς προτείναμε εγγράφως και περιμένουμε τις απαντήσεις τους ώστε να καταλήξουμε σε συμφωνία. Εμείς έχουμε καλή διάθεση. Γιατί είναι παράξενο πως θέλουμε να υπογραφεί ένα μνημόνιο συνεργασίας; Ξέρετε μία δουλειά στην οποία οι συμφωνίες επικυρώνονται μόλις δώσουμε τα χέρια; Ε, δεν νομίζω πως είναι ότι πιο αξιόπιστο η απέναντι πλευρά! Τον Αύγουστο πηγαίναμε για 15 εκατομμύρια και ξαφνικά έγιναν έξι! Δεν ζητάμε κάτι παράλογο. Να αποτυπώσουν οι νομικοί αυτά που κουβεντιάζουμε. Επί της ουσίας δεν υπάρχουν διαφωνίες, είναι τυπικές λεπτομέρειες οι οποίες δεν μπορούν να χαλάσουν το deal».

Οι ευθύνες του για την επιφυλακτικότητα του κόσμου ως προς την αξιοπιστία του:

«Πιθανότατα η έκθεση στα media έπαιξε ρόλο. Μέχρι τον Απρίλιο, συμφωνώ πως έγιναν πολλά λάθη, βιαστικές κινήσεις και εκτέθηκα εγώ προσωπικά. Ο πρίγκιπας Φειζάλ εμφανίστηκε όμως μετά τον Απρίλιο ως ενδιαφερόμενος επενδυτής. Τα προηγούμενα deal δεν ευοδώθηκαν και έγιναν λάθη από μένα. Ο πρίγκιπας Φειζάλ στην πρώτη εμφάνιση στην Αθήνα αν και δεν προχώρησαν οι συζητήσεις με τον τότε μεγαλομέτοχο, κατέθεσε τα χαρτιά του και πήρε την έγκριση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Αφού όμως πήραμε την άδεια η άλλη πλευρά που εκπροσωπούσε τον Παναθηναϊκό συνέχισε να μιλά για «καμηλιέρηδες» και «αμμόλοφους». Τον αποκαλούσαν δευτεροκλασάτο, τριτοκλασάτο…»

Εάν ο Γιάννης Αλαφούζος θέλει να πουλήσει:

«Μέχρι χθες το πρωί και πριν την ανακοίνωση των μετόχων ήμουν πεπεισμένος πως είτε εξ’ ανάγκης είτε εκ πεποιθήσεως, ναι ήθελαν να το κάνουν. Η ανακοίνωση αυτή εν μέσω διαπραγμάτευσης, θα υποχρέωνε άλλους να πουν «ευχαριστώ, κάνετε υποδείξεις και άντε γεια!». Εμείς όμως επιμένουμε και είμαστε εδώ. Θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια που μας αφήνει ο πρίγκιπας καθώς υπάρχουν και μη διαπραγματεύσιμα σημεία στα οποία δεν επιτρέπεται να αναφερθώ».

Αν όλα πάνε καλά πότε θα μπουν τα χρήματα:

«Την ημέρα της συμφωνίας θα κατατεθούν αμέσως τα χρήματα. Δεν αποτελεί πρόβλημα σε ποια τράπεζα βρίσκονται τα χρήματα».

Για την απόφαση Αλαφούζου για την αποδέσμευση ποδοσφαιριστών:

«Θα μπορούσα κι εγώ το μεσημέρι μόλις δημοσιεύτηκε η ανακοίνωση, να αντιδράσω σπασμωδικά και να τερματίσω την διαπραγμάτευση, αλλά δεν το έκανα. Οι «εν θερμώ» αποφάσεις δεν βοηθούν. Είναι μία σπασμωδική κίνηση. Δεν γίνεται την μία εβδομάδα να έχεις καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό και την άλλη εβδομάδα να ξηλώνεις την ίδια ομάδα! Φυσικά δεν είμαι σύμφωνος και δημιουργείται ένα τεράστιο οικονομικό ζήτημα ανεξάρτητα από τα πρόσωπα. Τα πρόσωπα εμένα δεν μου λένε τίποτα. Είναι μία απόφαση που δεσμεύει τον πρίγκιπα! Ενώ είμαστε σε διαπραγμάτευση θέλει να τερματίσει έξι ή εφτά συμβόλαια! Τα οποία με έναν πρόχειρο υπολογισμό μπορεί να στοιχίσουν περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Εκτός κι αν ο Γιάννης Αλαφούζος κάνει προσφορά στον Παναθηναϊκό και τις αποδεσμεύσεις των ποδοσφαιριστών και τις μεταγραφές που θα τους αναπληρώσουν, πληρώνοντας από την δική του τσέπη. Τότε θα είναι απολύτως σεβαστή η απόφασή του».

Θα έπρεπε να ερωτηθεί η πλευρά του πρίγκιπα:

«Είναι ένας από τους όρους που τέθηκαν. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, τουλάχιστον, να ενημερωνόμαστε και να εγκρίνουμε κάθε τέτοια κίνηση. Εάν δεν μας θεωρούν αξιόπιστους συνομιλητές, τότε να σταματήσουμε για να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Εμείς, από την πλευρά μας, δεν έχουμε καμία τέτοια πρόθεση».

Υπάρχει καταληκτική ημερομηνία:

«Η αύξηση αρχίζει στις 20 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 20 Ιανουαρίου. Σε αυτό το διάστημα τα πάντα θα έχουν κριθεί. Εάν επιτευχθεί η συμφωνία μέχρι την Πέμπτη τότε θα μάθουν όλοι τι έχουν να περιμένουν. Και ο πρίγκιπας έχει κουραστεί από την καθυστέρηση και εγώ προσωπικά. Εάν υπάρχει κάποιος άλλος ενδιαφερόμενος ας μην στερήσουμε από τον άνθρωπο την χαρά και την επιθυμία, «welcome»! Εάν εγώ έχω δημιουργήσει καχυποψία, ας κοιτάξουν άλλη εναλλακτική λύση. Εμείς δώσαμε δημόσια νέα πρόταση. Εμείς δεν φέραμε τον Παναθηναϊκό στο σημείο που είναι. Εμείς προσπαθούμε να τον ξανακάνουμε Παναθηναϊκό. Αυτή την φορά θα υπάρχει ένα τέλος. Η θα πούμε «ναι σε όλα» και θα προχωρήσουμε ή θα χωρίσουμε οριστικά τους δρόμους μας»

Ποιος αποφασίζει:

«Ο κύριος Αλαφούζος είναι ιδιοκτήτης και αυτός αποφασίζει. Χθες το «εγώ» του ήταν έντονο όπως διαβάσαμε στην δική του ανακοίνωση. Το εγώ μιλούσε. Είναι δικό του θέμα τι θα κάνει αν ναυαγήσει αυτή η προσπάθεια. Επιμένουμε στις προτάσεις μας, διαφορετικά «καλά Χριστούγεννα»»,

Είναι ο ΠΑΟ άρρωστος και θέλει ακραίες αποφάσεις:

«Ειλικρινά δεν κατάλαβα την ανακοίνωση του Γιάννη Αλαφούζου. Κάθισα να την διαβάσω κι έχει… δεκαεπτά ερμηνείες! Μας κατηγορεί δηλαδή ο Αλαφούζος ότι σαμποτάρουμε τον Παναθηναϊκό; Αυτές οι ερμηνείες είναι αστείες. Οι παίκτες την μία Κυριακή ήταν άξιοι συγχαρητηρίων και την άλλη Κυριακή τους ρίχνουμε στον Καιάδα. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Σε αυτή την εποχή λαμβάνονται ακραίες αποφάσεις; Εάν μπορεί να πληρώσει ας διώξει είκοσι πέντε παίκτες και ας πάρει άλλους τόσους. Αλλά ας μην επιβαρύνουν μία εν εξελίξει συναλλαγή».

Γιατί η επιμονή με τον ΠΑΟ και το ελληνικό πρωτάθλημα:

«Εάν για παράδειγμα πήγαινε στην Αγγλία θα έπαιρνε μία ομάδα σε επίπεδο Φούλαμ, δηλαδή μικρομεσαία, η οποία δεν θα του έδινε ούτε την προβολή που θέλει ο άνθρωπος ούτε θα του άνοιγε κάποια πόρτα. Εδώ ο Σεϊχης που πήρε την Μάντσεστερ Σίτυ, μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν έχει κάποια ιδιαίτερη προβολή. Και είναι κουβέντα του ίδιου, όχι δικιά μου… Είναι τέτοια η κουλτούρα στην Αγγλία, ώστε να μην προβάλλονται οι παράγοντες. Όταν σχεδιάζει κάτι για οχτώ μήνες, υπάρχει και ένα πείσμα ώστε να καταλήξεις σε συμφωνία».



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved