«Με τον κόσμο θα πετύχουμε»

«Με τον κόσμο θα πετύχουμε»

Ως μια πολύ σημαντική νίκη, που θα δώσει κίνητρο στους ποδοσφαιριστές του, χαρακτήρισε ο Μανόλο Χιμένεθ, τη σημερινή επικράτηση επί του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο.

Αναφερόμενος, στο παιχνίδι με τους Κρητικούς, ο Χιμένεθ τόνισε:
«Πιστεύω ότι κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, κερδίζοντας κυρίως την πίεση, τις κλιματολογικές συνθήκες και τις πολλές  απουσίες που είχαμε. Κερδίζοντας αυτό το ματς, μπορούμε να έχουμε την κατάλληλη ψυχολογία, μη λαμβάνοντας υπόψη μας το ματς του Κυπέλλου την Τετάρτη. Είναι πολύ σημαντικό, καθώς κερδίσαμε μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο Εργοτέλης», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Θεωρώ ότι η ΑΕΚ είναι μια ομάδα στην Ελλάδα, ιστορικά μιλώντας, πολύ μεγάλη. Όσοι ανήκουμε σ’ αυτή οφείλουμε να ξέρουμε την ιστορία της, αλλά όπως έχω πει στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζεις τίτλους, ούτε παιχνίδια με την ιστορία σου.
Η αλήθεια είναι ότι εμείς είμαστε μια ομάδα που παλεύουμε για να προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, με όλη την πίεση που περιέχει το να αμύνεσαι την ιστορία αυτής της ομάδας.
Εγώ μπορώ να μιλάω για το διάστημα που είμαι εγώ εδώ, αυτούς του 5 μήνες, όμως δεν μπορούν να λυθούν πράγματα που έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Κανείς δεν ευθύνεται, απλά οι συνθήκες και οι καταστάσεις».

Στη συνέχεια, ο Ισπανός τεχνικός επεσήμανε πως αυτή η νίκη μπορεί να αποτελέσει ένα κίνητρο για τους παίκτες και τον κόσμο, λέγοντας:
«Θέλω αυτή σπουδαία νίκη να τη χρησιμοποιήσουμε ως κίνητρο όχι μόνο για τους ποδοσφαιριστές, που σήμερα επέδειξαν άριστη συμπεριφορά, αλλά να είναι και ένα κίνητρο για τους φιλάθλους μας που υποφέρουν εδώ και πολλά χρόνια.
Για να είναι η ομάδα εκεί που αξίζει, πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να είμαστε πάντα ενωμένοι.
Για  παράδειγμα, πριν από 2-3 χρόνια η Ντόρτμουντ ήταν στο χείλος του γκρεμού και σε κατάσταση πολύ χειρότερη από την ΑΕΚ. Όμως σήμερα μπορεί να κερδίσει το πρωτάθλημα στη Μπουντεσλίγκα. Αυτός είναι ο στόχος που έχουμε κι εμείς.
Αλλά επαναλαμβάνω ότι κανένας αντίπαλος δεν σέβεται της ιστορία μας. Εμείς να πρέπει να τα δίνουμε όλα, με δουλειά και ταπεινότητα.
Έχουμε κερδίσει μια μεγάλη ομάδα με 10 παίκτες και κουρασμένοι από την προσπάθεια πετύχαμε 3ο γκολ. Δίνω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, αλλά και στον Εργοτέλη, που δεν άφησαν λεπτό να πάει χαμένο.

Καταλήγοντας, ο τεχνικός της ΑΕΚ, κάλεσε τον κόσμο να συνδράμει στην προσπάθεια της ομάδας:
«Έχω ξαναπεί ότι το σημερινό ματς είναι και ένα κίνητρο. Ξέρουμε ότι έχουμε υποφέρει πολύ, αλλά σήμερα είμαστε ακόμα ζωντανοί στο Κύπελλο και κυνηγάμε ένα στόχο στο πρωτάθλημα. Πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε, γνωρίζοντας τι μπορούμε να χάσουμε και τι μπορούμε να κερδίσουμε. Αλλά να ξέρουν και οι φίλαθλοί μας, ότι έχοντας αυτούς κοντά μας, είναι πιο εύκολο να τα καταφέρουμε. Μέσα από δυσκολίες που μπορεί να έχει ένα παιχνίδι, όπως αυτό με τον ΠΑΟΚ».



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved