Oι επόμενες κινήσεις Αλαφούζου

Oι επόμενες κινήσεις Αλαφούζου

Μέχρι την Τετάρτη (13/06) αναμένεται να πάρει την άδεια σύστασής του το Σωματείο του Γιάννη Αλαφούζου κι έτσι το πλάνο λαϊκής βάσης του «τριφυλλιού» θα πάρει το δρόμο του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Goal» μέχρι την Τετάρτη το Πρωτοδικείο Αθηνών θα εγκρίνει το Σωματείο και επομένως ο κόσμος του «τριφυλλιού» θα μπορεί να βάλει χρήματα.

Τα επόμενα βήματα του Σωματείου που, ως γνωστόν, θα ονομαστεί «Παναθηναϊκή Συμμαχία» έχουν ήδη οριοθετηθεί από τον Γιάννη Αλαφούζο και είναι πολύ συγκεκριμένα.

α) Η μεταβίβαση (και τυπικά) των μετοχών της οικογένειας Βαρδινογιάννη το «Σωματείο».

β) Ανοιγμα λογαριασμών, δημιουργία site και διαφημιστικά σποτ, προκειμένου να μάθει ο κόσμος πώς μπορεί να συνεισφέρει και

γ) Εκτακτο ΔΣ για την οριστικοποίηση των προνομίων που θα συνοδεύουν κάθε νέο μέλλος.

Σχετικά με το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών από πλευράς Γιάννη Βαρδινογιάννη προς το Σωματείο έχει υπογραφεί ήδη το συμβόλαιο, καθώς και η ανάληψη των ευθυνών από πλευράς Τζίγγερ για τη ΓΗΠΕΛ. Είχε κριθεί ωστόσο αναγκαίο για φορολογικούς λόγους να μην σφραγιστεί η συμφωνία πριν από τις αρχές του 2013 για να μην υπάρξει επιβάρυνση ύψους 4 εκατ. Ευρώ που θα έπρεπε να δοθούν στην Εφορία. Ωστόσο, βρέθηκε ένα φοροτεχνικό «τέχνασμα» που επιτρέπει στις δύο πλευρές να προχωρήσουν άμεσα πληρώνοντας στην Εφορία μόλις 400.000 ευρώ κι έτσι οι διαδικασίες θα επιταχυνθούν.

Τo επόμενο βήμα όπως προαναφέρθηκε είναι η διαδικασία είσπραξης των χρημάτων που είναι διατεθειμένος να προσφέρει ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Αυτό θα γίνει με άνοιγμα λογαριασμών στις Τράπεζες με δημιουργία ιστοσελίδας που θα εξηγεί τα βασικά βήματα καθώς και με διαφημιστική καμπάνια αρχικά μέσω εφημερίδων για το πώς θα λειτουργήσει η λαϊκή βάση.

Οσο για το έκτακτο ΔΣ αυτό θα γίνει αμέσως μετά την έγκριση του Σωματείου από το Πρωτοδικείο και θα έχει αντικείμενο την οριστικοποίηση και έγκριση των προνομίων που θα απολαμβάνει το κάθε νέο μέλος της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», όπως πχ. τα εισιτήρια διαρκείας.

Στο «τριφύλλι» υπάρχει αισιοδοξία πως μέχρι το τέλος Ιουνίου θα βρίσκεται στη διάθεση των διοικούντων ένα ποσό από χορηγίες που θα μπορεί να καλύψει τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις και τις οφειλές προς την Εφορία.

Ειδικότερα όσον αφορά τις μεταγραφές οι «πράσινοι» κρατάνε χαμηλούς τόνους, καθώς μπορεί να τακτοποίησαν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους (γι’ αυτό άλλωστε πήραν και την αδειοδότηση) αλλά απομένει ένα ποσό 2 εκατ. Ευρώ που πρέπει να πληρωθεί στην Εφορία.

Η πλευρά Αλαφούζου έχει ήδη συγκεντρώσει το 1,2 εκατ. ευρώ και πραγματοποιεί επαφές για να συγκεντρωθούν και τα υπόλοιπα, όσο το δυνατόν γρηγορότερα.



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved