Η ΑΕΚ με αριθμούς

Η ΑΕΚ με αριθμούς

Μπορεί να μην λένε πάντα την αλήθεια αλλά στην περίπτωση της ΑΕΚ οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν πλήρως την εικόνα της ομάδας.

Αν και η σεζόν 2010-11 ξεκίνησε ιδανικά με την πρόκριση επί της Νταντί Γιουνάιτεντ στο Europa League η συνέχεια απείχε πολύ από τις προσδοκίες της ομάδας αλλά και των φιλάθλων της.

Φτάνοντας λοιπόν 7 «στροφές» πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και με αφορμή τη νέα βαθμολογική απώλεια στο ΟΑΚΑ έχει ενδιαφέρον η μελέτη των αριθμών που χαρακτηρίζουν την πορεία του Δικεφάλου. Το γεγονός ότι απέχει 26 βαθμούς από την κορυφή αποτελεί από μόνο του ενδεικτικό της παρουσίας των «κιτρινόμαυρων».

Με βάση τα αποτελέσματα μέχρι και την 23η αγωνιστική η ΑΕΚ το μόνο σίγουρο είναι πως θα χάσει και άλλους βαθμούς μέχρι να ολοκληρωθεί ο «μαραθώνιος». Συνεπώς είναι ορατό το ενδεχόμενο να σπάσει το αρνητικό ρεκόρ της απόστασης από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα καθώς χρειάζονται μόλις 4 πόντοι για να φτάσει η διαφορά στους «30» όπως και στο τέλος της περιόδου 1986-87.

Μάλιστα αν κοιτάξει κάποιος την βαθμολογία διαπιστώνει πως η απόσταση από την «ουρά» είναι σαφώς μικρότερη. Ο Δικέφαλος λοιπόν απέχει μόλις 12 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού καθώς ο 14ος Αστέρας Τρίπολης έχει συγκεντρώσει 22 βαθμούς.

Επίσης, από τις 12 Δεκεμβρίου του 2010 η ΑΕΚ αγνοεί τη νίκη σε εντός έδρας αναμέτρηση. Η τελευταία φορά που οι «κιτρινόμαυροι» αποχώρησαν με ψηλά το κεφάλι από το «Σπύρος Λούης» ήταν την 14η αγωνιστική όπου είχαν επικρατήσει με 4-0 της Λάρισας.

Όμως απογοητευτική είναι και η γενικότερη παρουσία του Δικεφάλου που δεν έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση του «τριπόντου» από τις 29 Ιανουαρίου, όταν και είχε επιβληθεί της Ξάνθης στο γήπεδο των Πηγαδίων με 2-0 για την 20ή αγωνιστική της Super League.

Ανάλογες είναι και οι εντυπώσεις αντικρίζοντας τις επιδόσεις του Δικεφάλου συνολικά. Σε 23 αγωνιστικές η ΑΕΚ έχει σημειώσει 10 νίκες εκ των οποίων μόλις οι 4 εκτός έδρας κι έχει ηττηθεί 9 φορές από τις οποίες οι 7 μακριά από το ΟΑΚΑ.

Όσο για την επιθετική κι αμυντική της λειτουργία καμία από τις δυο «γραμμές» της ομάδας δεν μπορεί να υπερηφανεύεται. Τα 34 γκολ που έχουν σημειώσει οι «κιτρινόμαυροι» σε 23 αγώνες μόνο θετικές εντυπώσεις δεν προκαλούν ενώ μάλιστα έχουν παθητικό 27 τερμάτων, κάτι περισσότερο δηλαδή από 1 γκολ κατά μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι.

Δύσκολα λοιπόν μπορεί να αλλάξει κάτι στα εναπομείναντα παιχνίδια και πλέον όλοι έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στο τι θα γίνει το καλοκαίρι. Οι εξελίξεις που θα δρομολογηθούν μετά τον Μάιο θα εξαρτηθούν σε ένα μεγάλο ποσοστό φυσικά από την πορεία της ομάδας στο Κύπελλο αλλά και από το τι θα καταφέρει στα play off, αν και με βάση τους αριθμούς η παρουσία της στο θεσμό δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρη.



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved