Επστάιν: «Αν το πάρουμε, θα μείνουμε στην ιστορία»

Επστάιν: «Αν το πάρουμε, θα μείνουμε στην ιστορία»

Ζει κι αυτός όπως και οι συμπαίκτες του, μια ονειρική σεζόν με τον Ατρόμητο. Ο Ντένις Επστάιν μιλά στο Onsports για τους δέκα μήνες του στο Περιστέρι, τον ημιτελικό με τον Αστέρα, τον τελικό με τον Ολυμπιακό, το παρόν και το μέλλον της ομάδας, αλλά και το… φιλαράκι του.

Αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι έχοντας μείνει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, στον οποίο δεν κατάφερε να πάρει ευκαιρίες. Η ποιότητά του ήταν, όμως, δεδομένη και γι αυτό στο Περιστέρι κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια μέχρι να καταφέρουν να τον ντύσουν στα «κυανόλευκα». Δεν έχει καν περάσει χρόνος και δικαιώνονται και οι δύο πλευρές από την τότε επιλογή τους. Ο Ατρόμητος βρήκε έναν εξτρέμ που σκοράρει (αν και μέχρι τώρα δεν το έχει κάνει όσο σε προηγούμενες ομάδες), που είναι καλός τακτικά βοηθώντας τους συμπαίκτες του και στην άμυνα και που ενίοτε παίζει και αριστερός μπακ! Ο Γερμανός, από την άλλη, ήρθε σε μια πόλη που του αρέσει και βρήκε μια ομάδα με υγιές περιβάλλον, οικονομική συνέπεια και η οποία παίζει το ποδόσφαιρο που τον εξιτάρει.

Ο Ντένις Επστάιν παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Onsports και μεταξύ άλλων έδειξε πόσο διαφορετική είναι η νοοτροπία του από αυτή της πλειοψηφίας. Θα το αντιληφθείτε, όταν φτάσετε στο σημείο που αναφέρεται στις πιθανότητες να αγωνιστεί ο Ατρόμητος στα προκριματικά του Champions League…

Τέτοιες επιτυχίες και τέτοιες πορείες περίμενες όταν αποφάσιζες το καλοκαίρι να υπογράψεις στον Ατρόμητο;

«Εάν έλεγα ναι, θα ήταν ψέμα. Ηξερα ότι ο Ατρόμητος διέθετε καλή ομάδα και οργάνωση, δεν περίμενα, όμως, πριν από δέκα μήνες ότι θα φτάναμε στον τελικό Κυπέλλου και θα μπαίναμε στα πλέι οφ. Τώρα μπορώ να σου πω πως δεν είναι έκπληξη ότι πάμε καλά. Αν με ρωτούσες τότε αν θα μπορούσε η ομάδα να έχει τέτοια πορεία και να είναι 3η στο πρωτάθλημα, όμως, θα έλεγα ότι δεν είναι πολύ πιθανό, δεδομένου ότι πέρσι είχε κινδυνέψει και σώθηκε στο τέλος της σεζόν»

Παρότι το καλοκαίρι έγιναν καλές κινήσεις και αποκτήθηκαν ποιοτικοί παίκτες;

«Ναι. Οντως, στο ρόστερ υπήρχαν και προστέθηκαν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές. Μην ξεχνάς, όμως, ότι ήμασταν μια εντελώς καινούρια ομάδα. Το κλειδί της επιτυχίας, τελικά, είναι ότι βρήκαμε πολύ πιο γρήγορα από ότι περίμενα τα πατήματά μας και ο ένας έμαθε επίσης πολύ γρήγορα το παιχνίδι του άλλου»

Φοβήθηκες καθόλου στο ματς με τον Αστέρα;

«Για να είμαι ειλικρινής, φοβήθηκα, ειδικά μετά το 2-1. Ισως και επειδή είχε προηγηθεί το πάθημα με τον Εργοτέλη όπου δεχθήκαμε δύο γκολ ενώ παίζαμε με αριθμητικό πλεονέκτημα»

Μέχρι τη στιγμή που ο Ατρόμητος βρέθηκε πίσω στο σκορ βρισκόσουν στον πάγκο. Εχοντας σίγουρα πιο «καθαρή» εικόνα από αυτούς που αγωνίζονταν, τι πιστεύεις ότι δεν πήγε καλά;

«Πολύ απλά, δεν παίξαμε το γνωστό μας ποδόσφαιρο. Μετά την αποβολή και το γκολ μας, ο Αστέρας ρίσκαρε πολύ και τα έπαιξε όλα για όλα. Εμείς χάσαμε τον προσανατολισμό μας. Δεν παίζαμε ποδόσφαιρο, πετάγαμε τη μπάλα βαθιά και αμυνόμασταν»

Και πιο ήταν τελικά το κλειδί, ώστε να αλλάξει η εικόνα του αγώνα;

«Το γεγονός ότι κάποια στιγμή βάλαμε τη μπάλα κάτω και εκμεταλλευτήκαμε την κούραση των παικτών του Αστέρα. Επίσης οι αλλαγές βοήθησαν πάρα πολύ στο να αλλάξει η εικόνα μας. Κι όσο καλύτερα πηγαίναμε, τόσο περισσότερο άγχος μεταφέραμε στον Αστέρα. Μετά το 2-2, ήμουν σίγουρος ότι θα προκρινόμασταν»

Ποιες ήταν οι πρώτες κουβέντες του προέδρου και του Δώνη μετά το τέλος του ημιτελικού;

«Ο πρόεδρος ήταν πολύ ευτυχισμένος. Μας είπε ότι νιώθει πολύ υπερήφανος για την ομάδα και ότι πρόκειται για μια ιστορική μέρα για τον Ατρόμητο. Πάνω κάτω αυτά μας είπε και ο κόουτς συμπληρώνοντας, βέβαια, ότι η εικόνα μας δεν ήταν καλή, αλλά ότι έστω κι έτσι, αυτό που μετρούσε ήταν η πρόκριση. Γενικότερα, επικράτησε πανικός στα αποδυτήρια…». 

Τείνεις να καθιερωθείς ως αριστερός μπακ! Κάθε φορά που κάποιο ματς δεν πηγαίνει καλά, ο Δώνης σε χρησιμοποιεί στη συγκεκριμένη θέση…

«Έχω παίξει και παλιότερα, στη Γερμανία, αριστερός μπακ. Πίστεψέ με, μου αρέσει σαν θέση, ειδικά όπως θέλει ο κόουτς να παίζουν οι μπακ στον Ατρόμητο. Δεν έχω λοιπόν το παραμικρό πρόβλημα».

Σε λιγότερο από είκοσι μέρες θα διεκδικήσετε το Κύπελλο. Τι πιθανότητες δίνεις στον Ατρόμητο να νικήσει τον Ολυμπιακό;

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από τον Ατρόμητο και αυτό δεν χωρά συζήτηση. Πρόκειται, όμως, για ένα παιχνίδι, ένα ενενηντάλεπτο. Και το κίνητρό μας είναι τεράστιο, ξέρουμε ότι θα μείνουμε στην ιστορία αν καταφέρουμε και κατακτήσουμε το Κύπελλο. Θα χρειαστεί σίγουρα τύχη, πίστη, ενώ θα πρέπει να βρεθούμε σε πάρα πολύ καλή βραδιά όλοι μας. Δεν έχουμε εύκολη αποστολή, αλλά το πιστεύω…»

Πολλοί μιλούν και ονειρεύονται Τσάμπιονς Λιγκ, ειδικά από τη στιγμή που Παναθηναϊκός και ΑΕΚ κινδυνεύουν να μην πάρουν άδεια συμμετοχής στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Συζητάτε καθόλου στα αποδυτήρια γι αυτό το ενδεχόμενο;

«Όχι, πρώτον γιατί ακόμα είναι νωρίς να μιλάμε για τέτοια ζητήματα και δεύτερον γιατί δεν ευχόμαστε – τουλάχιστον εγώ – να τιμωρηθούν ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται στο γήπεδο και όχι εκτός αυτού. Αν αξίζουμε να βγούμε πρώτοι στα πλέι οφ και να παίξουμε στα προκριματικά, καλώς. Αν δεν αξίζουμε, τότε καλύτερα να αγωνιστεί αυτός που αξίζει. Πιθανότητες, έστω και λίγες, έχουμε ούτως ή άλλως και να είναι σίγουροι οι οπαδοί μας ότι θα τις διεκδικήσουμε και θα παλέψουμε μέχρι τέλους. Το θετικό είναι ότι δεν θα έχουμε άγχος. Άλλωστε, κανείς δεν περιμένει από εμάς να κερδίσουμε το εισιτήριο των προκριματικών. Δεν πρόκειται, πάντως, γι αυτοσκοπό».

Μπορεί μια ομάδα σαν τον Ατρόμητο με παίκτες που δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιους ρυθμούς να διαχειριστεί μια κατάσταση κατά την οποία θα έχει στην πλάτη της έξι έξτρα αγώνες για τα πλέι οφ, προετοιμασία νωρίτερα από το «λογικό» και ευρωπαϊκά παιχνίδια;

«Είμαστε επαγγελματίες και ειλικρινά σου μιλάω, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά εμένα, αν μου πει κάποιος ότι θα κάνω δύο μέρες διακοπές για να παίξω στην Ευρώπη, θα πω ‘ναι’ χωρίς δεύτερη σκέψη. Οσο για το αν μπορεί ο Ατρόμητος να αντέξει σε βάθος χρόνου τόσα πολλά παιχνίδια, νομίζω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα. Το ρόστερ έχει αξιόλογους ποδοσφαιριστές και μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στους έξτρα αγώνες χωρίς να επηρεαστεί η ομάδα»

Το διασκεδάζεις στον Ατρόμητο;

«Νιώθω πολύ ευτυχισμένος στην ομάδα και στην Αθήνα. Δεν υπάρχει ούτε ένα αρνητικό πράγμα που να μπορώ να σκεφτώ για την παρουσία μου στην οικογένεια του Ατρομήτου. Όλα λειτουργούν πολύ επαγγελματικά, υπάρχει οικονομική συνέπεια και διοικητική σταθερότητα, ο πρόεδρος είναι πολύ κοντά στην ομάδα, ο προπονητής και τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού τιμ κοντά στους παίκτες, ενώ και ο κόσμος μας στηρίζει καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν»

Ο Ατρόμητος στηρίζεται φέτος σε παίκτες που αγωνίζονται δανεικοί στην ομάδα. Μήτρογλου, Τάτος, Ζουέλα, Γιαννούλης, ενδέχεται να μην βρίσκονται στο ρόστερ τη νέα περίοδο. Πιστεύεις ότι μπορεί μια ομάδα με μη ανεξάντλητο μπάτζετ να αντικαταστήσει τόσους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές;

«Αν γυρίσετε τον χρόνο πίσω, στο περασμένο καλοκαίρι, θα θυμηθείτε ότι ο Ατρόμητος ‘έχασε’ και τότε σημαντικούς του παίκτες και κατάφερε να τους αναπληρώσει φτιάχνοντας μια ομάδα που διανύει καλύτερη πορεία. Ο σύλλογος είναι πολύ καλός στο μάνατζμεντ και θεωρώ ότι θα τα καταφέρει. Σίγουρα, πάντως, πληγώνει η αποχώρηση τόσο καλών και τόσων αριθμητικά παικτών»

Και κάτι τελευταίο… Εχεις πραγματικά «κολλήσει» με τον Τόμας! Γιατί έτσι;

«Αλήθεια είναι. Με τον Γουέιν γνωριστήκαμε καλά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, όταν μοιραζόμασταν το ίδιο δωμάτιο στη Βουλγαρία. Είναι ένα παιδί με φοβερό χαρακτήρα και κάνουμε ωραία παρέα. Μοιάζουμε πολύ σαν άνθρωποι και αυτό που μας έχει κάνει να κολλήσουμε είναι το γεγονός ότι μοιραζόμαστε τις ίδιες απόψεις για το ποδόσφαιρο και τη ζωή»



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved