Στη λήψη δανείου προσανατολίζεται ο Παναθηναϊκός

Στη λήψη δανείου προσανατολίζεται ο Παναθηναϊκός

Η λήψη δανείου 12 ή 15 εκατομμυρίων ευρώ με εγγυητή τον Αδαμάντιο Πολέμη και πενταετή αποπληρωμή, είναι η λύση που προκρίθηκε από το Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την άμεση αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων

Ο Παναθηναϊκός θα ελεγχθεί τις προσεχείς ημέρες από την UEFA στο πλαίσιο εφαρμογής του Financial Fair Play και η επιθυμητή ΑΜΚ δεν θα έχει γίνει, οπότε θα πρέπει να παρουσιαστεί ένα πλάνο και κατ επέκταση λύση στην ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τον ισοσκελισμό εσόδων-εξόδων.

Ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ, Αλέξανδρος Παπαδοσπυριδάκης, ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. ότι για να πάρει βαθιά «ανάσα» ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ένα ποσό που θα κυμαίνεται ανάμεσα στα 12 και 15 εκ. ευρώ. Τα μέλη του Δ.Σ. ρώτησαν τον Λεωνίδα Πολέμη αν ισχύει η πρόθεση του πατέρα του, Αδαμάντιου, να μπει ως εγγυητής στο δάνειο αυτό και η απόκριση ήταν θετική.

Πάντως αυτό που υποστήριξε ο Λεωνίδας Πολέμης είναι ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν μπορούμε να το εγγυηθούμε, είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά το προσπαθούμε. Θα το παλέψουμε και ό,τι βγει...».

Η μάχη για το δάνειο, που δεν είναι... αρκετό!

Ο Πολέμης πήρε την Τρίτη (14/02) από τους Γόντικα και Παπαδοσπυριδάκη την έκθεση της ΠΑΕ για τη βιωσιμότητα του δανείου.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ο Πολέμης απευθύνθηκε σε τρεις ελληνικές τράπεζες και μόνο μία εξ αυτών (πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι η Alpha Bank) αποφάσισε να το συζητήσει. Πρέπει να επισημάνουμε ότι αυτό που υποστηρίχτηκε από την πλευρά της τράπεζας είναι ότι για να εγκριθεί το δάνειο θα πρέπει να αποδειχθεί η βιωσιμότητά του.

Δηλαδή αυτό που έχει σημασία είναι πως πρέπει να είναι από μόνο του βιώσιμο το δάνειο κι όχι μέσω του εγγυητή του. Ο Αδαμάντιος Πολέμης θα μελετήσει την Τετάρτη (15/02) το σχέδιο και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα το παραδώσει στην τράπεζα, που θα αποφασίσει αν τελικά θα το χορηγήσει.

Σε περίπτωση που αυτό συμβεί το δάνειο θα είναι πενταετούς διάρκειας με δόση που θα αγγίζει τα 3 εκ. ευρώ ετησίως.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι το δάνειο από μόνο δε λύνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τριφύλλι. Και αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός ενόψει των κλήσεών του από την πειθαρχική επιτροπή της UEFA χρειάζεται 2,5 εκ. ευρώ (για οφειλόμενα μέχρι τις 30/9), άλλα 5,5 εκ. ευρώ για οφειλές έως το τέλος του Δεκεμβρίου κι άλλα 10 εκ. ευρώ που προέρχονται από υποχρεώσεις μέχρι το τέλος του Μαϊου.

Μιλάμε για σύνολο, δηλαδή, 18 εκ. ευρώ, ποσό το οποίο δεν καλύπτεται μόνο από το δάνειο και χρειάζεται ταυτόχρονη συμμετοχή και στην ΑΜΚ των μετόχων.

Κωνσταντίνου: «Υπάρχει μόνο ο Αλ Σαούντ»

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου μετά το τέλος του συμβουλίου τόνισε σε «πηγαδάκι» των δημοσιογράφων ότι μόνο ο Αλ Σαούντ υπάρχει και δεν βρίσκεται στο προσκήνιο, πλέον, ο Τσάκας.

«Εξ' όσων γνωρίζω δεν υπάρχει πλέον Τσάκας. Από τους Σαουδάραβες υπάρχει μόνο ο Αλ Σαούντ. Από τη στιγμή που θα ψηφιστεί ο νόμος, τις μετοχές μπορεί να τις πάρει είτε ένα φυσικό πρόσωπο που ανήκει σε χώρα μη μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης είτε να ιδρύσει μια εταιρία με ελληνικό ΑΦΜ», είπε χαρακτηριστικά το μέλος του Δ.Σ. του Παναθηναϊκού.
 

Ένταση μεταξύ Λομβάρδου και Τζήμα

Δεν έλειψαν και οι στιμές έντασης κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εκπρόσωπος του Ανδρέα Βγενόπουλου, Μαίρη Ζούλα Λομβάρδου, ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Σωτήρη Τζήμα, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά στην Λομβάρδου, όταν διαβάστηκε η επιστολή του Βγενόπουλου: «Τον Σεπτέμβριο ο Βαρδινογιάννης ήταν κακός και τώρα ζητάτε να επικρατήσει κλίμα ομόνοιας;», για να του απαντήσει εκείνη: «Εσύ μιλάς ως εκπρόσωπος του Γιάννη Βαρδινογιάννη;».

Εκείνη τη στιγμή παρενέβη ο Γόντικας που ηρέμησε τα πνεύματα και έτσι λύθηκε η παρεξήγηση.



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved