Θέλει σερί πριν τα ντέρμπι ο Παναθηναϊκός

Θέλει σερί πριν τα ντέρμπι ο Παναθηναϊκός

Να εκμεταλλευτεί το βατό του πρόγραμμα και το γεγονός ότι τελείωσε η σειρά των συνεχόμενων αγώνων θέλει ο Παναθηναϊκός έτσι ώστε να πάει με τη μέγιστη δυνατή διαφορά στα ντέρμπι που θα κρίνουν τον τίτλο.

Οι «πράσινοι» ξεπέρασαν τον αγωνιστικό «Γολγοθά» του Ιανουαρίου χωρίς ιδιαίτερες απώλειες, με εξαίρεση την ισοπαλία στο Αγρίνιο στις 4 του μήνα και τον αποκλεισμό από το θεσμό του Κυπέλλου, συγκεντρώνοντας 19 βαθμούς σε 7 αναμετρήσεις πρωταθλήματος τις οποίες έδωσαν ανά τρεις ημέρες.

Έκλεισε θετικά ο… μαραθώνιος

Όπως δήλωσε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, το θετικό για τον Παναθηναϊκό ήταν πως ο… μαραθώνιος ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερες απώλειες – πέρα από κάποιους τραυματισμούς και τον αποκλεισμό από τον Πανιώνιοπ, με τον Πορτογάλο τεχνικό να έχει πλέον τη δυνατότητα να δώσει ακόμα και ρεπό στους παίκτες του, κάτι που είχε να γίνει από την άδεια των Χριστουγέννων. Οι «πράσινοι» έκτοτε δεν είχαν πάρει «ανάσες», κάτι που θα κάνουν τώρα και θα προετοιμαστούν κατάλληλα για τη συνέχεια.

Αυτό που έχουν πλέον στο μυαλό τους στην Παιανία είναι να δώσουν συνέχεια στο σερί των νικηφόρων αγώνων στο πρωτάθλημα, έτσι ώστε να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή συγκομιδή βαθμών πριν από τα ντέρμπι στα τέλη Φεβρουαρίου και τις αρχές Μαρτίου, παιχνίδια στα οποία θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό το αν τελικά οι «πράσινοι» θα καταφέρουν να πάρουν το πρωτάθλημα.

Θέλει τη διαφορά

Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του τρία βατά παιχνίδια αντιμετωπίζοντας αρχικά τον Λεβαδειακό εκτός έδρας το Σάββατο (04/02), ενώ την επόμενη αγωνιστική θα έρθει στο ΟΑΚΑ η φιλόδοξη Ξάνθη και τέλος οι «πράσινοι» θα πάνε στο Ηράκλειο για να αντιμετωπίσουν τον Εργοτέλη. Σε αυτή τη σειρά αγώνων το «τριφύλλι» έχει ως μοναδικό στόχο τους εννέα βαθμούς συνολικά, έτσι ώστε να διατηρήσει ή να αυξήσει τη διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο ίδιο διάστημα θα έχουν να δώσουν παιχνίδια με ΠΑΟΚ, εκτός έδρας, και ΑΕΚ, στο Φάληρο, ενώ θα έχουν υποχρεώσεις για το Europa League και το Κύπελλο κάτι που σημαίνει πως θα είναι περισσότερο επιβαρυμένοι από τους «πράσινους». Στον Παναθηναϊκό μάλιστα δεν θεωρούν απίθανο να χαθούν κι άλλοι βαθμοί από τους Πειραιώτες ενώ θέτουν ως πρωταρχικό στόχο το «τρία στα τρία» στα ματς που αναφέραμε έτσι ώστε η ομάδα να αυξήσει κι άλλο τη διαφορά αν της δοθεί η ευκαιρία.

Πεντάδα «φωτιά» που κρίνει τίτλο

Στο τέλος του Φεβρουάριου ο Παναθηναϊκός θέλει να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά αφού θα αρχίσει εκ νέου ένας δύσκολος γύρος παιχνιδιών. Από τις 26 του μήνα και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, οι «πράσινοι» θα πάνε στο εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ στις 4 Μαρτίου ενώ στις 11 του ίδιου μήνα είναι το ντέρμπι «αιωνίων» στην Καλογρέζα. Η σειρά των δύσκολων αυτών παιχνιδιών θα κλείσει με το ματς κόντρα στον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» και τον Άρη στο ΟΑΚΑ στις 17 και 25 Μαρτίου αντίστοιχα.

Είναι λοιπόν λογικό να θέλει το σερί των νικών στα προσεχή ματς ο Φερέιρα, έτσι ώστε να υπάρχει η ασφάλεια της διαφοράς από τους διώκτες του Παναθηναϊκού αλλά και η όσο το δυνατό καλύτερη ψυχολογία της ομάδας ενόψει της πεντάδας αγώνων που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το ποιος θα πάρει τον τίτλο.



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved