Χολέμπας: «Δεν φοβάμαι τον Παναθηναϊκό»

Χολέμπας: «Δεν φοβάμαι τον Παναθηναϊκό»

Πίστη στις δυνατότητες τόσο του ίδιου όσο και του Ολυμπιακού έχει ο «περήφανος Έλληνας», Χοσέ Χολέμπας, ο οποίος δηλώνει ότι δεν φοβάται τον Παναθηναϊκό, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία του να παραμείνει «ερυθρόλευκος» για πολλά χρόνια.

{textlink02}

Ο Χολέμπας έδωσε συνέντευξη στη «Real Sports» και αναφέρθηκε τόσο στο γεγονός της ελληνοποίησής του όσο και στον Ολυμπιακό, τον οποίο χαρακτήρισε πρόκληση για την καριέρα του και λιμάνι, στο οποίο θέλει να... δέσει για πολλά χρόνια.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του διεθνούς αριστερού μπακ:

-Σε μια περίοδο που αρκετοί Έλληνες μπορεί και να επέλεγαν τη γερμανική υπηκοότητα λόγω της οικονομικής κρίσης, εσύ διάλεξες να γίνεις Έλληνας. Γιατί;

«Όπως είναι γνωστό, έχω Έλληνα πατέρα, που με άφησε όταν ήμουν μικρός. Όντως, η ελληνική γλώσσα είναι δύσκολη, ειδικά όταν δεν μεγαλώνεις με τον πατέρα σου, να σου μιλάει συχνά και να μαθαίνεις. Είναι ενοχλητικό γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις τη γλώσσα. Μπορώ να πω ότι το είχα απωθημένο. Οι ρίζες μου είναι εδώ. Δεν ήταν δύσκολο να πάρω την απόφαση. Ήθελα να γίνω Έλληνας».

-Αισθάνεσαι περήφανος ως Έλληνας;

«Φυσικά και είμαι περήφανος. Δεν είχα κρύψει ποτέ ότι είχα Έλληνα πατέρα όταν ήμουν στην Γερμανία. Όταν μου έκανε την πρόταση ο κ. Λίνεν να έρθω στην Ελλάδα, είπα αμέσως «ναι», παρότι είχα προτάσεις από την Γερμανία και ομάδες, όπως η Έσεν και άλλες. Ήταν εύκολη η απόφαση να έρθω στον Ολυμπιακό. Εκτός του ότι ήθελα να έρθω στη χώρα που έχω ρίζες, ήταν και η πρόκληση μιας τόσο μεγάλης ομάδας. Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα με διεθνείς υποχρεώσεις. Ήταν κίνητρο. Όπως είπα, ήταν εύκολη απόφαση για μένα, προσωπικά, αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο».

-Όσον αφορά στο πρωτάθλημα, φοβάσαι τον Παναθηναϊκό. Κερδίζει συνέχεια.

«Τι πάει να πει να φοβηθώ; Δεν φοβάμαι ποτέ και τίποτα στο ποδόσφαιρο. Είμαστε δυνατή ομάδα. Πιστεύω σε μας. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει συνεχόμενες νίκες, αλλά δεν θα συνεχίσει έτσι. Αποκλείεται να μείνει σε αυτό το επίπεδο ως το τέλος. Θα έχει απώλειες, όπως είχε με τον Άρη. Εμείς πρέπει να είμαστε εκεί να τις εκμεταλλευτούμε. Είμαστε πρώτοι. Θα πρέπει να κοιτάμε τις δικές μας εμφανίσεις. Θα πρέπει να μείνουμε στο επίπεδο που είμαστε τώρα. Αν κερδίσουμε εμείς τα παιχνίδια μας, τα άλλα θα συμβούν από μόνα τους».

-Το συμβόλαιό σου τελειώνει σε 1,5 χρόνο, ενώ ήδη παίζεις το ίδιο διάστημα στον Ολυμπιακό. Τι σκέφτεσαι; Τι θες να γίνει; Φαντάζεσαι τον εαυτό σου να μένει εδώ για πολλά χρόνια;

«Αισθάνομαι πολύ ωραία. Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Έχω βρει το λιμάνι μου εδώ. Από εκεί και πέρα, δεν εξαρτάται μόνο από μένα, αλλά και από τη διοίκηση. Πρόθεσή μου, αναμφισβήτητα, είναι να μείνω εδώ για πολλά χρόνια».

-Πόσο κοντά είναι η φιλοσοφία σου με αυτήν του Βαλβέρδε;

«Είναι ξεκάθαρος ως προπονητής. Έχει τις απόψεις του. Είναι συγκεκριμένα τα πράγματα που ζητάει από κάθε παίκτη. Ξέρει τι θέλει. Η δική μου φιλοσοφία δεν ξέρω αν είναι ίδια με τη δική του. Η δική μου φιλοσοφία λέει: Δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορώ να κάνω. Δεν... κωλώνω πουθενά. Θα προσπαθήσω με όλη την ψυχή και τη δύναμή μου για να καταφέρω οτιδήποτε».

http://www.onsports.gr/soccer/Olympiakos


ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved