Θλάση, μια τακτική... επισκέπτρια στην Τούμπα

Θλάση, μια τακτική... επισκέπτρια στην Τούμπα

Όχι μία, όχι δύο, αλλά συνολικά 14 (!) θλάσεις έχουν πάθει οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ από την αρχή της σεζόν μέχρι και σήμερα.

Σίγουρα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα θέσει σοβαρή υποψηφιότητα στο τέλος της χρονιάς για την πιο άτυχη ομάδα. Δεν είναι, άλλωστε, και τόσο συχνό φαινόμενο σε σχεδόν τρεις μήνες να κάνουν την εμφάνισή τους 14 θλάσεις, που και από τους χειρότερους μυικούς τραυματισμούς είναι και που απαιτούν σημαντικό διάστημα για την αποθεραπεία τους.

To Onsports έκανε μια αναδρομή στις άτυχες στιγμές των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, κατέγραψε τους σοβαρούς τραυματισμούς και σίγουρα το  συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως στην Τούμπα θα πρέπει να ψαχτούν σοβαρά για τα αίτια των θλάσεων, καθώς σίγουρα δεν παίζει ρόλο μόνο η ατυχία.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Η κακοδαιμονία για τον ΠΑΟΚ φάνηκε από νωρίς, από τις 9 Ιουλίου, όταν ο πρώτος μυικός τραυματισμός έκανε την εμφάνισή του. Ο Μπαλάφας υπέστη τράβηγμα και η ατυχία έβγαζε δειλά δειλά το... κεφάλι της από την πόρτα.

Τα πρώτα πραγματικά άσχημα μαντάτα ήρθαν στις 17 Ιουλίου. Οι θλάσεις ήρθαν μαζεμένες, καθώς «χτύπησαν» όχι έναν, αλλά δύο ποδοσφαιριστές. Ίβιτς και Σαλπιγγίδης τα δύο θύματα.

Κάτι σαν τους... Χιώτες φαίνεται ότι είναι οι θλάσεις στον «Δικέφαλο του Βορρά». Πάνε δυο-δυο. Επόμενα θύματα οι Λαζάρ και Παπάζογλου, οι οποίοι έπαθαν θλάση στις 3 Αυγούστου.

Ο Ίβιτς στέκεται δύο φορές άτυχος, καθώς μετά από σχεδόν ένα μήνα παθαίνει δεύτερη θλάση. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός στις 16 Αυγούστου μαθαίνει και πάλι τα άσχημα νέα και αναγκάζεται να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πέντε μέρες αργότερα, το νέο θύμα της... ασθένειας των θλάσεων είναι ο Τσιρίλο. Στις 21 Αυγούστου ο Ιταλός κεντρικός αμυντικός μπαίνει και αυτός στο μεγάλο κλαμπ.

Η κατάρα συνεχίζει να περιφέρεται πάνω από την Τούμπα και μια μέρα αργότερα, στις 22 Αυγούστου, ο Κοντρέρας μαθαίνει τα άσχημα μαντάτα ότι αυτό που τον ταλαιπωρεί είναι θλάση.

Νέο πακέτο θλάσεων έρχεται στις 30 Αυγούστου. Βιεϊρίνια και Αθανασιάδης μένουν εκτός αγωνιστικής δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα, εξαιτίας της γνωστής πλέον στην Τούμπα όσο και ...τακτικής επισκέπτριας που ακούει στο όνομα θλάση.

Θλάση υπ' αριθμόν 10 «χτυπάει» στις 13 Σεπτεμβρίου το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, τον Γεωργιάδη, ο οποίος ανεβάζει το δείκτη των παθόντων σε διψήφιο αριθμό.

Η 11άδα ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου με τον Κοντρέρας να γίνεται και πάλι θύμα θλάσης και να αναγκάζεται να μπει στα... pit για δεύτερη φορά από την αρχή της σεζόν.

Στις 13 Οκτωβρίου η ατυχία χτυπάει την πόρτα του Μπαλάφα, ο οποίος παθαίνει και αυτός θλάση, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου δύο εβδομάδες.

Γρουσούζικη αποδείχθηκε η 17η Οκτωβρίου για τον Φωτάκη, καθώς τότε έμαθε πως είναι το 13ο θύμα κρούσματος θλάσης που κάνει την εμφάνισή του στις τάξεις της ομάδας.

Από την κακοδαιμονία δεν θα μπορούσε να γλιτώσει ο Πάμπλο Γκαρσία, καθώς μια μέρα αργότερα, στις 18 Οκτωβρίου, γίνεται το 14ο θύμα και όλοι στην Τούμπα ελπίζουν να είναι και το τελευταίο.

Όσον αφορά στον Τσουκαλά, ο μέσος του ΠΑΟΚ μπορεί να γλίτωσε τη θλάση, ωστόσο δεν μπόρεσε να αποφύγει να περάσει την πόρτα του χειρουργείου, καθώς στις 19 Οκτωβρίου μαθαίνει πως έχει υποστεί ρήξη έξω μηνίσκου και αναγκάζεται να υποβληθεί σε επέμβαση στο γόνατο.



Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved