Μαρκάνο: «Θα ανανέωνα το συμβόλαιό μου»

Μαρκάνο: «Θα ανανέωνα το συμβόλαιό μου»

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό, σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία των «ερυθρόλευκων» με τη Βιγιαρεάλ, εμφανίστηκε ο Ιβάν Μαρκάνο.

Ο Ισπανός αμυντικός του Ολυμπιακού παραχώρησε συνέντευξη στον «Ελεύθερο Τύπο» και μεταξύ άλλων αρνήθηκε ότι είναι το αγαπημένο παιδί του Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ έδωσε το σύνθημα αντεπίθεσης στο Champions League.

Η συνέντευξη του Ιβάν Μαρκάνο:

-Τι σου είπε ο Βαλβέρδε πριν έρθεις στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό;
«Μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια, μου είπε ότι θα παίξουμε στο Champions Leage και ότι με υπολογίζει. Από την αρχή το πήρα πολύ ζεστά».

-Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από το ελληνικό ποδόσφαιρο;
«Υπάρχει έντονος ανταγωνισμός. Τα παιχνίδια που κερδίσαμε, τα πήραμε δύσκολα, περισσότερο από όσο περίμενα. Αυτό το θέμα με τις άγνωστες ομάδες, μας αναγκάζει να χάνουμε τους ρυθμούς μας. Δεν μου έχει τύχει να παίξω σε πρωτάθλημα, χωρίς να ξέρω όλους τους αντιπάλους μου».

-Λένε ότι είσαι το αγαπημένο παιδί του Βαλβέρδε. Είναι αλήθεια;
«Δεν είναι αλήθεια αυτό. Μάλλον το αντίθετο ισχύει. Εκτός προπονήσεων δεν μιλάω ποτέ μαζί του. Σε άλλα ματς παίζω, σε άλλα ματς δεν παίζω».

-Στην Ισπανία έχουν γράψει ότι μετά τον Γκουαρντιόλα θα μπορούσε να δουλέψει στην Μπαρτσελόνα ο Βαλβέρδε. Το πιστεύεις;
«Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να κάνει στην Μπαρτσελόνα ο Βαλβέρδε. Αυτοί που το έγραψαν εννοούν ότι είναι προπονητής του ίδιου στιλ με τον Γκουαρντιόλα και αυτό ισχύει. Η φιλοσοφία τους βασίζεται σε τρεις άξονες. Υψηλός ρυθμός, κατοχή της μπάλας και πίεση στον αντίπαλο όταν χάνεται η μπάλα».

-Πως είναι να αγωνίζεσαι δανεικός σε μια ομάδα; Έχεις άγχος να αποδείξεις ότι αξίζεις να σε αγοράσουν;
«Δεν νιώθω πιο νευρικός μέσα στο γήπεδο. Απλώς δεν ξέρω στο τέλος της χρονιάς αν θα συνεχίσω να είμαι εδώ».

-Αν σου έλεγαν να ανανεώσεις το συμβόλαιό σου αύριο το πρωί, θα το έκανες;
«Η ανανέωση δεν εξαρτάται μόνο από εμένα, ασφαλώς. Έχει να κάνει με τη συμφωνία της Βιγιαρεάλ με τον Ολυμπιακό. Είναι πολύ νωρίς, αλλά περνάω πολύ καλά εδώ και θα το έκανα».

-Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ κακός με την ΑΕΚ, μπορεί να αλλάξει εντελώς πρόσωπο μέσα σε λίγες μέρες;
«Με την ΑΕΚ κάναμε το χειρότερό μας παιχνίδι, ευτυχώς δεν χάσαμε. Στο Champions League όλα είναι διαφορετικά. Αλλάξαμε ήδη... τσιπ».

-Το ματς με τη Ντόρτμουντ είναι ματς χωρίς αύριο;
«Αν θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση πρέπει να κερδίσουμε τα δύο εντός έδρας παιχνίδια. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη για μας».

-Η άμυνα ή η επίθεση κερδίζουν τέτοια παιχνίδια;
«Ως τώρα η ομάδα έχει έφεση στο σκοράρισμα. Σε ελάχιστα ματς δεν θα σκοράρουμε, οπότε, είμαι και αμυντικός, μην το ξεχνάτε. Θεωρώ ότι αν δεν δεχθούμε γκολ, θα πάρουμε το ματς».

-Ο Τύπος και ο κόσμος σε θεωρούν υπεύθυνο για την ήττα με την Άρσεναλ. Η κριτική που δέχθηκες ήταν υπερβολική ή δίκαιη;
«Η κριτική που μου ασκήθηκε, δεν μπορεί να ήταν ένα ψέμα. Ήμουν μέσα στις φάσεις των δύο γκολ. Υπήρχε μερίδιο ευθύνης δικό μου. Τα δύο λάθη είναι υπαρκτά. Έγιναν. Αν έκοψα άλλες πέντε επικίνδυνες μπαλιές δεν υπολογίζεται από κανέναν. Όλοι κοιτούν τα γκολ, αυτά συμβαίνουν, τα αφήνω πίσω μου και προχωρώ».

-Πόσο πιεστικό είναι το γεγονός ότι δεν... επιτρέπεται να χάσει τον τίτλο ο Ολυμπιακός;
«Το ήξερα πριν έρθω ότι είναι έτσι. Ήρθα προετοιμασμένος ψυχολογικά ότι ανήκω σε ομάδα με τέτοια πίεση. Αν χάσουμε το πρωτάθλημα η χρονιά θα είναι αποτυχημένη».

-Πως σου φαίνεται το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός παίζει κάποιες φορές χωρίς Έλληνα στην 11άδα;
«Δεν είναι πρόβλημα. Ο Ολυμπιακός κάνει πολλές μεταγραφές από το εξωτερικό και είναι λογικό να συμβαίνει. Δεν κάνει κακό στην ομάδα. Το σημαντικό είναι να υπάρχει καλή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια και αυτό συμβαίνει».

-Τι σου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση στον Ολυμπιακό;
«Ο κόσμος της ομάδας. Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Και στη Βιγιαρεάλ αγαπούν το ποδόσφαιρο και στηρίζουν την ομάδα, αλλά αυτό το πάθος, η ένταση, δεν υπάρχει πουθενά. Ο κόσμος σπρώχνει κυριολεκτικά την ομάδα».

-Το Καραϊσκάκη είναι σωστό... φρούριο στο πρωτάθλημα. Το αισθάνεσαι έτσι όταν παίζεις;
«Βέβαια. Βοηθάει πολύ ο κόσμος και νιώθω ότι ξεκινάω με μεγάλο πλεονέκτημα. Στα πρώτα ματς κερδίσαμε και «γυρίσαμε» το σκορ και αυτό μας κάνει να νιώσουμε ότι δεν μπορούμε να χάσουμε από κανέναν».

-Ξέρεις τον Τοτσέ του Παναθηναϊκού;
«Ναι, τον ξέρω. Είναι παίκτης που πετυχαίνει πολλά γκολ. Δεν έχει σημασία σε ποια ομάδα ή σε ποια κατηγορία παίζει. Αν ξέρεις να σκοράρεις, σκοράρεις, αν το έχεις στο αίμα σου και είναι μέσα στις δυνατότητές σου, το κάνεις παντού και πάντα. Μπορεί να μην φαίνεται μέσα στο παιχνίδι, αλλά είναι ουσιαστικός. Για αυτό και θεωρώ ότι θα βάλει πολλά γκολ με τον Παναθηναϊκό».

-Στο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού θα έχεις πλεονέκτημα για να τον σταματήσεις;
«Ναι, γιατί τον ξέρω καλά. Ελπίζω μόνο να μην κάνει το παιχνίδι της ζωής του».

-Με ποιους παίκτες άλλων ομάδων κάνεις παρέα;
«Είναι φίλος μου ο Πορτίγια του Άρη. Παίζαμε μαζί στη Ρασίνγκ κάποια χρονιά. Μιλάω και με άλλους Ισπανούς, αλλά δεν βρισκόμαστε από κοντά».

-Μια κακιά συνήθεια που έχεις;
«Δεν πίνω, δεν καπνίζω, αλλά είμαι καλοφαγάς. Πρέπει να προσέχω. Μου αρέσει ο μουσακάς και η χωριάτικη σαλάτα από την ελληνική κουζίνα».

-Πως σου φαίνεται η ζωή στην Ελλάδα;
«Βλέπω ότι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι με οικονομικά προβλήματα. Έχω συνείδηση του πόσο τυχερός είμαι να περνάω καλά, αυτή ειδικά την περίοδο στην Ελλάδα. Η οικονομική κρίση είναι παντού δυστυχώς».

-Η Μπαρτσελόνα έχει αντίπαλο στο Champions League;
«Πιστεύω ότι σε δύο παιχνίδια ή έστω σε ένα ματς στον τελικό κάποια ομάδα να τη νικήσει. Στο πρωτάθλημα, όμως, σε 38 παιχνίδια δεν έχει αντίπαλο. Η σταθερότητα και το επίπεδό της είναι εκπληκτικά».

-Είναι ομάδα φαινόμενο;
«Είναι η καλύτερη ομάδα που έχω δει».

-Αν ο Ολυμπιακός αγωνιζόταν στο ισπανικό πρωτάθλημα, τι θα κατακτούσε;
«Αν μετείχε με το γήπεδο και τον κόσμο που έχει, θα πάλευε πίσω από την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης για μια θέση στην Ευρώπη. Όλες τις υπόλοιπες ομάδες θα μπορούσε να τις «χτυπήσει»».

-Πιο είναι το όνειρό σου ως ποδοσφαιριστής;
«Η Εθνική ομάδα. Ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρω να παίξω, αν και ο συναγωνισμός είναι πολύ μεγάλος».

-Ένα τρελό πράγμα που έχεις κάνει στη ζωή σου;
«Με τη Σανταντέρ δεν είχαμε καν ξεκινήσει προετοιμασία, αρχές Ιουλίου. Ακυρώθηκε η συμμετοχή μιας ισπανικής ομάδας σε ένα τουρνουά στην Κορέα και την αντικαταστήσαμε ξαφνικά. Παίξαμε απροπόνητοι ύστερα από 10 ώρες ταξίδι και χάσαμε 5-0 από την Τσίβας».



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved