«Ευκαιρία η Ελλάδα και ο Παναθηναϊκός»

«Ευκαιρία η Ελλάδα και ο Παναθηναϊκός»

Ο Ντέιβιντ Σινκλέρ, επικεφαλής του οικονομικού τμήματος της Axiom Capital, μίλησε στο Onsports.gr για το ενδιαφέρον που έχει εκφράσει επενδυτής από τις ΗΠΑ για την απόκτηση του 54,7% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενώ δε διέψευσε ότι θα είναι στο ραντεβού με την πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Ο άνθρωπος που στην ιστοσελίδα της Axiom Capital αναφέρεται ως ιδρυτής και επικεφαλής του οικονομικού τμήματος της εταιρείας, τόνισε στο Onsports πως ο Παναθηναϊκός αλλά και η Ελλάδα γενικότερα αποτελούν ευκαιρία για επενδύσεις στην παρούσα φάση, υπογραμμίζοντας πως το project του γηπέδου στο Βοτανικό σαφώς και ήταν ένας από τους λόγους που εξέφρασε το ενδιαφέρον του ο επενδυτής.

«Έχουμε αναλάβει τη συγκεκριμένη υπόθεση. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως ο άνθρωπος που ενδιαφέρεται να κάνει την επένδυση αυτή είναι όντως από τις ΗΠΑ. Δεν μπορώ να δώσω παραπάνω πληροφορίες καθώς αυτό θα ήταν απόλυτα αντιεπαγγελματικό. Η εμπιστευτικότητα είναι πάγια αρχή της εταιρείας μας, δεν ξέρω πως έγιναν γνωστές όλες αυτές οι πληροφορίες, αλλά δεν πρέπει να δημοσιοποιούμε στοιχεία αυτή την ώρα», ανέφερε αρχικά ο Ντέιβιντ Σινκλέρ στο ξεκίνημα της συνομιλίας μας.

Όσο για το πώς προέκυψε το ενδιαφέρον, αρκέστηκε να πει πως η Ελλάδα αλλά και ένας σύλλογος με ισχυρό brand name όπως ο Παναθηναϊκός μπορούν να προσελκύσουν επενδυτές ενώ υπογράμμισε ότι το θέμα του γηπέδου σαφώς και απασχολεί τον πελάτη της εταιρίας του.

«Ο Παναθηναϊκός είναι ένα γνωστό brand name και είναι δεδομένο ότι μπορεί να προσελκύσει επενδυτές. Το ποδόσφαιρο άλλωστε πάντα ήταν θελκτικό, αλλά δεν είναι το μοναδικό για το οποίο ενδιαφέρονται όσοι θέλουν να επενδύσουν τα χρήματά τους. Και στην παρούσα φάση η Ελλάδα προσφέρει κάποιες ευκαιρίες σε όσους ενδιαφερθούν για επενδύσεις. Η εταιρία μας έχει κάνει άλλωστε κι άλλες κινήσεις στη χώρα σας», είπε ο Ντέιβιντ Σινκλέρ και πρόσθεσε: «Το θέμα του γηπέδου συμπεριλαμβάνεται προφανώς μέσα στα άλλα θέματα που θα συζητηθούν στη συνάντηση που θα γίνει με την πλευρά του μετόχου του Παναθηναϊκού. Θα μελετηθεί και αν προσφέρει καλές προοπτικές για επένδυση, είναι δεδομένο ότι θα μας απασχολήσει».

Σε ερώτηση για το αν αυτός θα είναι το στέλεχος της Axiom που θα έρθει στην Ελλάδα, όπως αναφέρουν ο πληροφορίες, απάντησε: «Οι πληροφορίες σας είναι κατά πάσα πιθανότητα σωστές (σ.σ. γέλια). Πάντως δεν μπορώ ακόμα να δώσω πληροφορίες περισσότερες για το θέμα γιατί θα ήταν ασεβές προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη της υπόθεσης. Θα υπάρξει επίσημη πληροφόρηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων αν όλα πάνε καλά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντέιβιντ Σινκλέρ έχει εμπλακεί σε πάρα πολλές υποθέσεις αγοραπωλησίας μετοχών, εξαγορές εταιριών και δημόσιων οργανισμών ενώ έχει γίνει ορκωτός λογιστής από το 1972. Ο Σινκλέρ είχε το ρόλο του συμβούλου σε υποθέσεις που οι συναλλαγές τους ξεπέρασαν συνολικά τα 100 εκατ. λίρες!



Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved