Ο Βοτανικός το «κλειδί» για την AXIOM Capital

Ο Βοτανικός το «κλειδί» για την AXIOM Capital

Η Axiom Capital είναι η εταιρία που έχει αναλάβει να μεταφέρει το ενδιαφέρον επενδυτή από τις ΗΠΑ για τις μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που κατέχει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και το Onsports αναλύει το πώς το έργο του γηπέδου στο Βοτανικό έπαιξε κομβικό ρόλο στο να εμφανιστεί και τρίτος υποψήφιος για το «τριφύλλι».

Πέρα από τη διευκρίνιση του ονόματος της εταιρίας που εμφανίστηκε χθες (10/10) αργά το βράδυ, καθώς αρχικά λανθασμένα αναφέρθηκε ότι η Action Capital είναι αυτή που παρουσίασε νέο επενδυτικό fund για τον Παναθηναϊκό, και την επιβεβαίωση ότι η Axiom Capital είναι αυτή που ανέλαβε να κάνει το «deal» μεταξύ του επενδυτή από τις ΗΠΑ και του Γιάννη Βαρδινογιάννη το ρεπορτάζ του Onsports φέρνει στο φως το τι ήταν αυτό που τράβηξε το ενδιαφέρον για τους «πράσινους» από τρίτο υποψήφιο να αποκτήσει το 54,7%.

Βασική διαφορά με την Arboris

Η πρώτη βασική διαφορά της Axiom Capital με την Arboris Capital είναι ότι ο επενδυτής που ανέθεσε τη δουλειά στην αγγλική εταιρία, ενδιαφέρεται μόνο για το 54,7% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που ανήκουν στον Γιάννη Βαρδινογιάννη και όχι για το σύνολο των μετοχών. Το δεύτερο και βασικότερο κομμάτι έχει να κάνει με την παρουσία ουσιαστικών παραμέτρων στην πρόταση που έχει φέρει η Axiom οι οποίες μιλούν για ελέγχους και αξιολόγηση του έργου του γηπέδου.

Ο Βοτανικός βασικό κριτήριο

Το βασικό κριτήριο για το αν θα προχωρήσει το θέμα με το νέο επενδυτή, είναι το γήπεδο του Βοτανικού. Αν στο ραντεβού που θα έχουν οι δύο πλευρές δοθεί άδεια να ελεγχθούν όλα τα στοιχεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και αυτά του γηπέδου, τότε θα προχωρήσει σε επισημοποίηση της πρότασης το fund που εκπροσωπείται από την Axiom Capital.

Οι πληροφορίες του Onsports αναφέρουν ότι αν από τον έλεγχο που θα γίνει προκύψει πως το γήπεδο μπορεί να ανεγερθεί χωρίς προβλήματα και στη συνέχεια να αποφέρει κέρδη στη συνέχεια, τότε θα προχωρήσει κανονικά στην προσπάθεια απόκτησης των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο υποψήφιος επενδυτής άλλωστε ενδιαφέρεται να κάνει μια κερδοφόρα κίνηση και όχι να «πετάξει» χρήματα σε μια ποδοσφαιρική ομάδα στην Ελλάδα, οπότε το όλο project της Διπλής Ανάπλασης πρωτίστως ενδιαφέρει το αμερικανικό fund και από τη στιγμή που συνδέεται άμεσα με τον Παναθηναϊκό ήταν αναμενόμενο να υπάρξει συζήτηση σε διαφορετικό επίπεδο.

Με δραστηριότητα στην Ελλάδα

Αντίθετα με τις πληροφορίες που έχουν υπάρξει τις τελευταίες ώρες, η Axiom Capital δεν έρχεται πρώτη φορά για δουλειές στη χώρα μας. Η αγγλική εταιρεία έχει δραστηριοποιηθεί στον επιχειρηματικό κόσμο της Ελλάδας και έχει πάρει μέρος σε αρκετές συμφωνίες μεταξύ επενδυτικών fund και ελληνικών εταιρειών, έχοντας σύμφωνα με πληροφορίες άνθρωπο που ασχολείται αποκλειστικά με το κομμάτι των εταιρικών συναλλαγών στη χώρα μας αλλά και στην ανατολική Ευρώπη γενικότερα.

Μάλιστα πριν τρία χρόνια στο σπίτι του πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα έγινε εκδήλωση, με τους εκπροσώπους της Axiom Capital να είναι τα κεντρικά πρόσωπα, με θέμα το χρηματιστήριο του Λονδίνου και τις επενδύσεις των εκεί εταιριών στην χώρα μας, πράγμα που σημαίνει ότι η Axiom Capital δεν είναι πρωτοεμφανιζόμενη στον Ελλαδικό χώρο.

Χαμηλοί τόνοι, ισχυρό το fund

Οι πληροφορίες που έχουμε καταφέρει να συλλέξουμε ως τώρα αναφέρουν πως το fund όντως προέρχεται από τις ΗΠΑ και πως έχει τεράστια οικονομική επιφάνεια που μπορεί να εκτοξεύσει τον Παναθηναϊκό, ωστόσο όλα αυτά όπως τονίζεται με την προϋπόθεση ότι θα μπορεί να υλοποιηθεί το έρο του γηπέδου και να είναι όχι απλά βιώσιμο αλλά κερδοφόρο.

Οι άνθρωποι της Axiom Capital που έχουν αναλάβει να κάνουν το «deal» ωστόσο δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να δημοσιοποιήσουν στοιχεία, αυτό αποτελεί και πάγια τακτική τέτοιων εταιριών, και κρατούν χαμηλούς τόνους. Αυτό που λένε οι εκπρόσωποί της είναι πως δουλεύουν σε απόλυτα επιχειρηματικά πλαίσια και δε προχωρήσουν σε διαρροές πριν υπάρξει κάτι το ανακοινώσιμο, είτε αυτό είναι θετικό για την πρότασή τους, είτε όχι. Ήδη άλλωστε εμφανίζονται ενοχλημένοι από το γεγονός ότι έχουν γραφτεί αρκετές ανακρίβειες...

Ραντεβού στα τέλη της εβδομάδας, παρουσία του επενδυτή!

Από την πλευρά της Axiom Capital για την ώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι έχουν υπάρξει κι άλλες δραστηριότητες γύρω από αθλητικούς συλλόγους, κάτι που φούντωσε τις φήμες ότι το ενδιαφέρον για τον Παναθηναϊκό είναι ιδιαίτερα ώριμο και έντονο, ωστόσο αυτό που επιβεβαιώνεται απόλυτα είναι ότι θα γίνει ραντεβού με την πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη στο οποίο θα δώσει το «παρών» και ο υποψήφιος επενδυτής!

Οι πληροφορίες του Onsports κάνουν λόγο για πραγματοποίηση της συνάντησης στα τέλη της εβδομάδας, ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Το θέμα βέβαια είναι το αν υπάρξει συμφωνία με τον πρίγκιπα ως τότε. Αν δεν υπάρξει, η συνάντηση θα γίνει κανονικά και το ενδιαφέρον που έφερε προς συζήτηση η Axiom και προέρχεται από τις ΗΠΑ θα αξιολογηθεί για να δουν οι εμπλεκόμενες πλευρές τα επόμενα βήματα. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως είναι φυσικό, το ενδιαφέρον της Axiom θα αποσυρθεί.



Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved