Με όπλο την ομοιογένεια ο Πανιώνιος

Με όπλο την ομοιογένεια ο Πανιώνιος

Η εκκίνηση του Πανιωνίου στη φετινή Super League είναι αξιοσημείωτη και σίγουρα δυσανάλογη με τα οικονομικά προβλήματα που συνεχίζει να αντιμετωπίζει η ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Αν κάποιος επιχειρήσει να ψάξει το μυστικό της επιτυχίας για αυτό το πολύ καλό ξεκίνημα, σίγουρα αυτό θα το βρει στην ομοιογένεια της ομάδας. Άλλωστε, ο βασικός κορμός παρέμεινε ο ίδιος και σε σχέση με πέρυσι, τη φετινή σεζόν στην 11άδα έχουν μπει ουσιαστικά μόλις τρεις παίκτες.

Οι άλλοι 8 ήταν οι βασικές επιλογές του Τάκη Λεμονή στο δεύτερο μισό του περυσινού πρωταθλήματος. Οι Σιόβας και Τσότσαλιτς στο κέντρο της άμυνας, οι Κβιρκβέλια και Γιόνσον στα άκρα, οι Όμο, Κουμορτζί και Σάμαρης στο κέντρο και ο Γουνδουλάκης ως πλάγιος επιθετικός.

Επίσης, ακόμη ένα θετικό για τον Πανιώνιο είναι ότι συνεχίζει με τον ίδιο τεχνικό, τον Τάκη Λεμονή, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα, τόσο αγωνιστικά, όσο και εξωαγωνιστικά με τα οικονομικά προβλήματα, ενώ έχει δουλέψει και με τους μικρούς παίκτες.

Τα τρία νέα πρόσωπα

Δημήτρης Ελευθερόπουλος

Ένας από αυτούς είναι ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Και αν ο Γιούργκεν Μάχο δεν αντιμετώπιζε το σοβαρό πρόβλημα στο γόνατό του, με την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε, τότε ο Αυστριακός τερματοφύλακας θα ήταν αυτός που θα έπαιζε και φέτος.

Ο «Ελέ» έδειξε τα διαπιστευτήριά του από την αρχή της θητείας του στην ομάδα της Νέας Σμύρνης και ιδίως στην Κέρκυρα με τη διπλή εντυπωσιακή απόκρουση που έκανε και κράτησε το μηδέν στην άμυνα του Πανιωνίου.

Φαμπιάν Εστογιανόφ

Η ποιοτικότερη προσθήκη του Πανιωνίου. Ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός επέστρεψε στη Νέα Σμύρνη, μετά το μονοετή δανεισμό του στην Πενιαρόλ και από το πρώτο παιχνίδι έδειξε τις ηγετικές του ικανότητες.

Ο «Λόλο» παίζει σαν να μην έφυγε ούτε μια μέρα από την Πλατεία, το κυριότερο δείχνει να απολαμβάνει το ποδόσφαιρο που παίζει, καθώς η αναγνώριση και η αγάπη του κόσμου στο πρόσωπό του είναι μεγάλη.

Ο Εστογιανόφ και σκοράρει (με ΠΑΟΚ) και μοιράζει ασίστ (είχε τρεις σε ισάριθμα γκολ στην Κέρκυρα), ενώ μόνο και μόνο η παρουσία του μέσα στο γήπεδο και οι ενέργειές του αποτελούν ψυχολογική τόνωση για τους συμπαίκτες του.

Νιάζι Κούτσι

Πέρυσι ο Πανιώνιος είχε λύσει το επιθετικό του πρόβλημα με τον Κώστα Μήτρογλου, φέτος δείχνει ότι αυτό το ρόλο θα τον παίξει ο Φινλανδός επιθετικός.

Προσαρμόστηκε με το... καλημέρα, σκόραρε στο ντεμπούτο του στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό και στην Κέρκυρα πρόσθεσε άλλα δύο γκολ στο ενεργητικό του.

Αποδεικνύεται λίρα εκατό για την άχαρη θέση του μοναδικού προωθημένου, ωστόσο η πληθωρική του παρουσία αποτελεί εγγύηση για τους «κυανέρυθρους».

Οι υπόλοιπες προσθήκες

Ο Πανιώνιος φέτος δεν έκανε πολλές μεταγραφικές κινήσεις, καθώς δεν το επέτρεπε και η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ. Στην Πλατεία ήρθαν επίσης ο Σιδεράκης, ως μια επιπλέον επιλογή για τη θέση του τερματοφύλακα, ο Πετκάκης, ως λύση για τα δύο άκρα της άμυνας και ο Μιλοβάνοβιτς για το χώρο του κέντρου.

Οι τρεις αυτοί ποδοσφαιριστές δεν έχουν καταφέρει ακόμη να πείσουν τον Τάκη Λεμονή και να βρεθούν στην αρχική 11άδα, με τον Έλληνα τεχνικό να εμπιστεύεται μέχρι στιγμής τους περισσότερους παίκτες που έβγαλαν «ασπροπρόσωπη» την ομάδα στο δεύτερο μισό της περσινής Super League.



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved