«Ας βρει αλλού βαθμούς ο Αστέρας»

«Ας βρει αλλού βαθμούς ο Αστέρας»

Στα γνώριμα κατατόπια της Τρίπολης ετοιμάζεται να επιστρέψει ο Νίκος Αναστασόπουλος με τα γάντια της Κέρκυρας! Ο έμπειρος τερματοφύλακας μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της νησιώτικης ομάδας για την επιστροφή του στο σπίτι των Αρκάδων και την ιδιαιτερότητα της αναμέτρησης κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Αναλυτικά:

-Νίκο, πόσο «επώδυνο» είναι για έναν ποδοσφαιριστή να καλείται, μέσα σε λίγο διάστημα να... τα βάλει με μια ομάδα, στην οποία έζησε τόσα χρόνια;

«Εντάξει, δεν είναι εύκολο, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Το τίμημα του επαγγελματία. Για τον Αστέρα έχω μόνο καλά λόγια. “Δέθηκα”, έκανα φίλους, τους αγάπησα, με αγάπησαν. Και τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Όλα αυτά, το παρελθόν, είναι ο προσωπικός θησαυρός του κάθε ανθρώπου. Πλέον, όμως, είμαι ποδοσφαιριστής της Κέρκυρας. Και αυτό που μ’ ενδιαφέρει, είναι το καλό της ομάδας μου. Γι’ αυτό θα κάνω τα πάντα. Mπορεί, λοιπόν, τον Αστέρα να τον έχω στην καρδιά μου, αλλά... ας βρει αλλού βαθμούς!»

-Πάντως, ήσουν απ’ αυτούς που τον ήθελαν στη Super League

«Λογικό δεν είναι; Όχι μόνο λόγω των όσων έζησα αυτά τα πέντε χρόνια. Αλλά κι επειδή πρόκειται για ένα πολύ οργανωμένο και οικονομικά υγιές σωματείο. Όπως και η Κέρκυρα, απ’ τα κλαμπ, που κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να ανήκει. Θεωρώ, λοιπόν, ότι μια τέτοια ομάδα, αξίζει να βρίσκεται στη Super League».

-Για την Κέρκυρα, η περσινή «άλωση» της Τρίπολης υπήρξε απ’ τα «κλειδιά» της παραμονής. Δεν είχες αγωνιστεί σ’ εκείνο τον αγώνα, αλλά, απ’ έξω, πώς το έζησες;

«Θυμάμαι ότι, μολονότι ο Αστέρας ήθελε πολύ τη νίκη, για να “πατήσει” βαθμολογικά πάνω στην Κέρκυρα, ο ΑΟΚ είχε αγωνιστεί με πανέξυπνη τακτική και επικράτησε δίκαια. Θυμάμαι και τα συγχαρητήρια που έδωσα σε πολλούς απ’ τους... μελλοντικούς συμπαίκτες μου, με τους οποίους είχα συνυπάρξει και στο παρελθόν. Τον Κοντοδήμο στην Ξάνθη, τον Βενέτη στην Εθνική, τον Μίχο, τον Ιωάννου στην Τρίπολη...»

- Ο συναγωνισμός με τον Γκαλίνοβιτς πώς πάει;

«Όλα μια χαρά. Και οι δύο είμαστε έμπειροι τερματοφύλακες, με την πορεία μας και ένας τέτοιος συναγωνισμός, μόνο οφέλη μπορεί να έχει και για μας και για την ομάδα».

-Την Κυριακή, η ιδιαιτερότητα του ματς, σε κάνεις να θες περισσότερο να αγωνιστείς ή... λειτουργεί αλλιώς;

«Ασ’ το, δεν υπάρχουν αυτά. Εγώ είμαι πάντα έτοιμος, όπως σε όλα τα παιχνίδια. Με εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Αλλωστε, στην Τρίπολη δεν έχω να αποδείξω τίποτα. Ξέρουν ποιος είμαι. Υπήρξαν, ειδικά, δυο – τρεις σεζόν, που έκανα πολύ καλές εμφανίσεις. Φθάσαμε να έχουμε δέκα παιχνίδια δίχως γκολ παθητικό».

-      Ξέροντας τα... κατατόπια, θεωρείς ότι υπάρχει κάποιο στοιχείο, το οποίο πρέπει να προσέξει ή να «χτυπήσει» ο ΑΟ Κέρκυρα;

«Κατ’ αρχήν, ο Αστέρας είναι μια τελείως νέα ομάδα. Εχουν μείνει ελάχιστοι παίκτες σε σχέση με πέρσι και αποκτήθηκαν κάπου 15 νέοι, κυρίως Ισπανοί, την αξία των οποίων δεν γνωρίζουμε επ’ ακριβώς. Αυτό το άγνωστο, κρύβει πάντα κάποιους κινδύνους, απ’ την άλλη, όμως, δεν παύει να πρόκειται για μια ομάδα που, λογικά, ακόμη δεν έχει “δέσει”. Aν, λοιπόν, εμείς –κατά τη γνώμη μου, απ’ τις πιο έτοιμες ομάδες της κατηγορίας-, ακολουθήσουμε “τακτικά” τις οδηγίες του προπονητή και εκμεταλλευτούμε τα τρεξίματά μας, όλα θα πάνε καλά. Αυτό νομίζω ότι χρειάζεται, να τους... τρέξουμε».

-Πρεμιέρα, με ήττα. Αυτό προσθέτει άγχος ενόψει Κυριακής;

«Προσωπικά, δεν το σκέφτομαι ποτέ έτσι. Και, απ’ ό,τι εισπράττω, κανένας στην ομάδα. Mόλις τώρα άρχισε το Πρωτάθλημα, υπάρχει τόσος δρόμος. Και ομάδες, που μέχρι την τελευταία στιγμή δεν ήξεραν ή δεν ξέρουν ακόμη αν θα έπαιζαν. Αρα, δεν έχουν το δικό μας βαθμό ετοιμότητας. Ξέχωρα που, το αγωνιστικό πρόσωπο που εμφανίζει το τελευταίο διάστημα η Κέρκυρα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, εμένα μου αρέσει. Εχουμε πολύ καλή ομάδα και θεωρώ ότι η δυναμική της, η δουλειά που κάνουμε, θα βγει πολύ σύντομα. Ας πούμε... στην Τρίπολη!»

-Φαντάζομαι, άρα, ότι δεν σε προβληματίζει ούτε το γεγονός πως η ομάδα ψάχνει ακόμη την πρώτη της «πραγματική» νίκη, απ’ την έναρξη της προετοιμασίας...

«Όχι. Κι ας έχω ακούσει πολλούς να το σχολιάζουν. Μη μεγαλοποιούμε κάποια πράγματα, φιλικά ματς ήταν. Δοκιμών. Και το ένα επίσημο, κόντρα στον Παναθηναϊκό. Κάποτε, στην Τρίπολη, αρχίσαμε με πέντε σερί ήττες. Σε επίσημα ματς. Και όταν κάναμε την πρώτη νίκη, ξεχάσαμε να... σταματήσουμε, με αποτέλεσμα, πριν καλά - καλά το καταλάβουμε, να φθάσουμε πεντάδα!»

-Ο Αστέρας δεν έπαιξε στην πρεμιέρα, ενώ την Τετάρτη έχει νέο ματς, με τον Παναιτωλικό. «Παίζει», αυτά τα δύο δεδομένα, να τον επηρεάσουν;

«Όλα αυτά είναι τελείως σχετικά. Αγωνιστικά, από την άποψη ότι η Τρίπολη, ψάχνει, λογικά, ακόμη πατήματα, μπορεί. Απ’ την άλλη, ωστόσο, ψυχολογικά, αυτά τα δύο ματς, τα βλέπουν, πιθανόν, ως εφαλτήριο. Ως ευκαιρία. Όπως και να ‘χει, εμείς ούτε πρέπει, ούτε πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να “μετράμε” τέτοια πράγματα. Ότι, τάχα, είμαστε καλύτεροι, πιο έτοιμοι και τα σχετικά. Σε τέτοια παγίδα δεν πέφτουμε. Σοβαρότητα, προσήλωση, πολλή δουλειά, με όποια ομάδα και να παίζουμε».



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved