Μπέος: «Συμφωνίες κάτω από το τραπέζι»!

Μπέος: «Συμφωνίες κάτω από το τραπέζι»!

Για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και πολιτικές παρεμβάσεις στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League και της ΕΠΟ έκανε λόγο ο Αχιλλέας Μπέος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Παράλληλα, ο τέως μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου τόνισε ότι η Βολιώτικη ΠΑΕ θα προσπαθήσει να εφεσιβάλλει την απόφαση μέχρι να τελεσιδικήσει. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου:

«Καταρχήν θεωρώ ότι υπάρχουν έντιμοι δημοσιογράφοι. Απορώ που δεν σας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον, ενώ η απόφαση της πρωτοβάθμιας Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας έχει βγει εδώ και καιρό. Η UEFA μας συμπεριλαμβάνει στην κλήρωση και ξαφνικά χθες έρχεται μία επιστολή και μας λέει ότι την Τετάρτη θα συνεδριάσει για να αποφασίσει αν θα συνεχίσετε ή θα σας τιμωρήσει.

Όλα αυτά, με βάση γνωμοδότησης από το Δικηγορικό γραφείο Αθηνών για το εάν η απόφαση είναι εκτελεστέα προσωρινώς, αποκρύπτοντας την πληροφορία ότι έχει κατατεθεί η έφεση από τον Ολυμπιακό Βόλου και αναμένεται η απόφαση.

Βάση των ελλιπών στοιχείων αποφάσισε ότι η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστέα.

Στις 16.00 ώρα Ελλάδος είναι η συνεδρίαση της Επιτροπής που έχεις δικαίωμα να κάνεις έφεση. Η απόφαση της UEFA δεν είναι δεσμευτική, η μόνη που μπορεί να τιμωρήσει είναι η ΦΙΦΑ.

Μας δημιουργεί μεγαλύτερο ενδοιασμό και προβλήματα για το πώς λειτουργεί μία ομοσπονδία και πως μπορεί να έχουν οι δημοσιογράφοι την πληροφορία.

Ο κ. Γεωργιάδης που υπογράφει δεν θα είναι μέλος της επιτροπής».

Για το τι θα ζητήσει από την Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA: «Ο Ολυμπιακός Βόλου θα προσπαθήσει ώστε η επιτροπή να αναβάλει την απόφαση. Μπορεί να έρθει και να πει ότι κάνουμε δεκτή την πρωτοβάθμια και να έρθει η δευτεροβάθμια και να πει ότι είστε αθώοι. Της το ενημερώνουμε με επίσημα έγγραφα και με την παράσταση που θα κάνει ο δικηγόρος, ο οποίος θα προσπαθήσει να αναβάλει προσωρινά την απόφαση. Δεν μπορεί να πάρει απόφαση, εάν δεν τελεσιδικήσουν τα δικαστήρια στην Ελλάδα. Γιατί βιάζονται και γιατί έχουν την πρεμούρα θα το δούμε αύριο.

Έχουμε κάνει υπόμνημα και έχουμε διευθετήσει τις λεπτομέρειες. Έχουμε απευθυνθεί σε ένα γραφείο που ασχολείται μόνο με αθλητικά θέματα, έχει κάνει ενέργειες και έχουν μεταφράσει όλα τα έγγραφα».

Για το πρόβλημα με την UEFA και τη στάση της ΕΠΟ: «Φοβούνται μήπως ο Ολυμπιακός Βόλου βρει τα ψυχικά αποθέματα και αποκλείσει την Παρί Σεν Ζερμέν; Μην νομίζετε ότι είναι μοναστήρια στην ΟΥΕΦΑ.

Υπάρχει ένα τεράστιο κενό και θα υπάρξουν προβλήματα στην ΕΠΟ. Η Ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έπρεπε να είχε πάρει θέση με σοβαρά ντοκουμέντα και στοιχεία, αντίστοιχα με την ομοσπονδία της Τουρκίας, όπου είχαν φωτογραφικό υλικό, βίντεο, συναλλαγές. Ο πρόεδρός της βγήκε και είπε ότι μέχρι να παρθούν αποφάσεις δεν θα τιμωρήσουν ομάδες και φυσικά πρόσωπα.

Επί 40 ημέρες έχω να αντιμετωπίσω ένα θέμα χωρίς να λαμβάνουν  το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα που επιβάλουν τα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Η στάση της ΕΠΟ έχει να κάνει με τις πολιτικές πιέσεις και παρεμβάσεις που έχει δεχτεί και κατηγορούμαι με πολιτική παρέμβαση και τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.

Είχαμε κάνει φάκελο ολοκληρωμένο, όπου θέλαμε να επισημάνουμε στην UEFA με δηλώσεις Υπουργών, θεσμικών παραγόντων, ότι η απόφαση της πρωτοβάθμιας επιτροπής βγήκε βάσει πολιτικών παρεμβάσεων και αυτό απαγορεύεται.

Και βάσει αυτών ήρθε απάντηση την Παρασκευή το απόγευμα ότι επικεφαλής της επιτροπής της UEFA θα επιλυθεί του θέματος.

Νομίζαμε ότι τους προβλημάτιζαν και αναλόγως θα χειρίζονταν το θέμα».

Για την τιμωρία του Ολυμπιακού Βόλου: «Είναι πολλά που προβληματίζουν εμένα και μια ομάδα που εκπροσωπεί μία πόλη. Και βασίζομαι σε στοιχεία. Σας παραθέτω το παράδειγμα με την Ιταλία, όπου τους τιμώρησαν. Είχαν τον Μότζι γραμμένο σε βίντεο που έλεγε θα κάνει πέναλτι. Υπάρχει κανένας που λέει ότι δωροδοκήθηκε, ποιος μου τα έδωσε;  Γιατί δεν παίρνει κάποιος το παράδειγμα της Κάλιαρι  που η ομοσπονδία δέχθηκε ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές στήθηκαν και τιμώρησε με ένα πρόστιμο τις ομάδες αυτές. Υπάρχουν και εδώ και άλλα, όπως το πρόστιμο.

Όταν θεωρούμε ότι εμπλέκεται, δεν τιμωρούμε κανέναν, γιατί καταργούμε το τεκμήριο της αθωότητας. Θα τα βρούμε μπροστά μας. Εγώ από το ποδόσφαιρο έχω τελειώσει, γιατί έχω υποχρέωση να αποκαταστήσω το όνομά μου και να μην κυκλοφορεί ο γιος μου και να λένε ότι ο πατέρας του έστηνε παιχνίδια. Ποια δίκαια δίκη; Ποια στοιχεία»;

Για τις κατηγορίες: «Λένε για έξι ύποπτα παιχνίδια του Ολυμπιακού Βόλου. Στα τέσσερα κέρδισε, στο ένα ήρθε ισοπαλία και στο άλλο ηττήθηκε. Πρέπει να έστησε τους αντιπάλους. Γιατί δεν τους φωνάζουν; Πήρε κάποιος λεφτά; Πήρε κάποιος δώρο, εκβιάστηκε; Γιατί δεν πήγαν τα φύλλα αγώνα. Για παράδειγμα στο Ολυμπιακός Βόλου – Ατρόμητος. Τι έγινε ρε παιδιά;

Ποιος είναι ο μάρτυρας; Ο Κούγιας που είπε δεν γνωρίζω το άκουσα στην πιάτσα;

Ύποπτα και χειραγωγημένα είπε. Για μία ομάδα, που έπαιξε το πιο εντυπωσιακό ποδόσφαιρο πέρυσι και πρόπερσι και χειροκροτήθηκε και κινδυνεύει η ύπαρξή της και η ιστορία της.

Πως γίνεται και έρχεσαι μεταγενέστερα να τιμωρήσεις μία ομάδα για προγενέστερες πράξεις; Γιατί δεν περιμένεις να βγουν τα αποτελέσματα από ποινικά δικαστήρια, να έχεις αποδείξεις και τότε θα έχεις τη συνείδησή σου καθαρή. Πως καλείσαι να τον τιμωρήσεις για πράξεις που έκανε πριν 3-4 χρόνια. Να πω ότι η συγκεκριμένη επιτροπή είναι επίορκη. Εγώ έχω στοιχεία και νομίζετε ότι ο Μπέος έχει μιλήσει; Να είναι έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουν, μου στερούν τα παιδιά μου, την ελευθερία μου χωρίς αποδείξεις. Δεν είναι δίκαιη δίκη.

Γιατί κύριοι, έρχεστε για προγενέστερες πράξεις που έγιναν πριν 3 χρόνια σήμερα και δεν το κάνετε όταν ολοκληρωθεί και να έχετε εξασφαλίσει δίκαιη δίκη; Ποιος είναι ο λόγος που θέλετε να κερδίσετε τις εντυπώσεις;

Εγώ τιμωρήθηκα, γιατί είπα φλώρο τον κ. Γόντικα; Ήρθε η Πειθαρχική Επιτροπή και πρέπει να με τιμωρήσει με 24 χρόνια. Πως έχει συνταχθεί η κατηγορία;

Το συνέταξαν οι άνθρωποι που πρότεινε ο Μπιτσαξής και ενέκρινε τους δικαστές ο κ. Πιλάβιος. Του είπε του Πιλάβιου, κάτι που απαγορεύεται. Ας βγουν να το πουν. Το έχει αποδεχθεί, όταν του θέσαμε το ερώτημα.

Ο νόμος 22-25 από τον Άρειο Πάγο απαγορεύει οι διώξεις που έκαναν οι αθλητικοί εισαγγελείς να βασίζονται σε δικαστήριο σύμφωνα με τη δικογραφία της Παπανδρέου. Γιατί από το ποινικό να τη χρησιμοποιήσει το Πειθαρχικό; Η Πειθαρχική Επιτροπή είναι συνέχεια της ποινικής διαδικασίας. Έχουν καταπατηθεί.

Θα το πάω μέχρι τέλος. Καταπατήθηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Χρειάστηκε να διαβάσω, να μάθω πράγματα για να αντιμετωπίσω αυτούς τους ανθρώπους. Τέτοιο μίσος, τέτοια κακία; Μου στέρησαν την ελευθερία.

Που αναφέρεται το όνομα της ομάδας; Μία ομάδα που είναι μοντέλο, αποτελεί πρότυπο, αγωνιστικά και διοικητικά.

Για τους αγώνες του 2008 δεν υπάρχουν μάρτυρες. Γιατί δεν φώναξες μάρτυρες τους αντιπάλους. Με μάγια τους στήσαμε; Πρέπει να συμμετέχουν και οι δύο ομάδες.

Δεν μπορείς να τιμωρήσεις, γιατί οι κάποιοι Θωμαΐδηδες και Κούγιες τα γράφουν και βγάζουν χολή. Αντιμετωπίστε εμένα, μην βαράτε και το πληρώνει η ομάδα; Τις σας πειράζει;

Ο Ολυμπιακός Βόλου δύσκολα θα έβγαινε από τις 2-3 πρώτες θέσεις. Έχουμε κάνει ομάδα ποδοσφαίρου και όχι πόλο. Τα έχουν μπερδέψει μερικοί. Άρχισε να διεκδικεί κομμάτι από την πίτα. Τους πείραξε. Αναδείχθηκε η καλύτερη επαρχιακή ομάδα όλων των εποχών, έγραψε ιστορία. Έχουν εκτεθεί, γελάει ο κόσμος. Πρέπει να έχεις δύναμη και θάρρος να την προχωρήσεις. Είναι κρίμα να βιώνει μία αδικία κατάφορη ύστερα από αποφάσεις πολιτικών παραγόντων. Πρόκειται για τιμωρία σε μία ομάδα με στοιχεία που δεν έχουν βάση.

Πως τα στήσαμε; Που είναι οι αντίπαλοι; Οι διαιτητές; Ποιον δωροδοκήσαμε; Ποιος του τα έδωσε»;

Για την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League: «Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League είναι όχι μόνο κατάπτυστη, έχει σκοπό. Το ότι καταλαμβάνει την τελευταία θέση είχε σκοπό να το κάνει.

Η βαθμολογία έχει επικυρωθεί, είναι παρανομία, παράβαση, κατάχρηση εξουσίας. Είναι έγκλημα αυτό που έκαναν. Είναι φωτογραφική. Για τι επιτροπή μιλάμε. Το ζητούμενο είναι ότι γίνεται μία αδικία, μιλάμε για τον Ολυμπιακό Βόλου είναι άδικο. Χωρίς αποδείξεις, χωρίς μάρτυρες. Είναι μία ομάδα που δίνει υγεία, ζωή, δεν χρωστάει, πληρώνει φόρους, ΙΚΑ, τις υποχρεώσεις της. Διαλύεις ένα δημιούργημα. Είναι μίσος, κακία. Δεν είναι αυτό το δίκαιο κράτος.

Να καταλάβει ο κόσμος ότι εφεσιβάλλεται και ήδη θα το κάνουν και αφορά μόνο τον αγώνα Ολυμπιακός Βόλου- Παρί Σεν Ζερμέν».



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved