Κούγιας: «Ασφαλισμένοι όλοι οι ποδοσφαιριστές»!

Κούγιας: «Ασφαλισμένοι όλοι οι ποδοσφαιριστές»!

Τους λόγους που τον ώθησαν να στείλει εξώδικο στην Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β' και Γ' Εθνικής Κατηγορίας, εξήγησε ο Αλέξης Κούγιας, αποκαλύπτοντας πως όλοι οι ποδοσφαιριστές της Football League και Football League 2 είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος!

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, μιλώντας στον αέρα του «Sentra 103,3», τόνισε πως η αμάθεια των παραγόντων (οι οποίοι όπως υποστήριξε μπορούν με ένα ποσό της τάξεως των 7.000 ευρώ ετησίως να ασφαλίσουν μέσω του ΙΚΑ τους ποδοσφαιριστές), οδήγησε άνευ λόγου την κατάσταση σε αυτό το σημείο, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για σκοπιμότητες που οδηγούν σ' αυτή την αποχή...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια:

Για το εξώδικο που έστειλε, ζητώντας να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα της Football League και Football League 2: «Πρόκειται για ψευδή αιτιολογία περί ανασφάλιστων ποδοσφαιριστών, αφού υπάρχει νομική πρόβλεψη πριν καν αρχίσει το πρωτάθλημα ως αναγκαία προϋπόθεση για την έναρξή του, να τους ασφαλίσει κάθε ΠΑΕ στο ΙΚΑ. Υπάρχει το άρθρο 89 του Αθλητικού νόμου που λέει ότι οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να τους ασφαλίζουν στο ΙΚΑ ή, αν το επιθυμούν, και σε κάποιον άλλο φορές. Όλες τους έχουν ασφαλίσει, ανεξάρτητα από το αν πληρώνουν τις εισφορές, αφού αυτό είναι θέμα ελεγκτικών μηχανισμών».

Για το γιατί επιλέχθηκε άλλος φορέας: «Αυτό είναι επτασφράγιστο μυστικό και δεν καταλαβαίνω γιατί υφίσταται. Βρήκα ένα καθεστώς ότι είμαστε υποχρεωμένοι. Όταν τόλμησα να το θίξω βρέθηκα προ αδιεξόδου γιατί είναι απαίδευτοι, αφού ναι μεν έχουν λεφτά, αλλά δεν έχουν διαβάσει. Η ασφάλεια που έχουν στο ΙΚΑ προστατεύει τους παίκτες συνταξιοδοτικά. Για ατύχημα καταβάλλεται ένα επιπλέον μικρό ποσό που δεν ξεπερνάει τις 7 χιλιάδες ευρώ. Καταβάλουν, όμως, 20 στην ασφαλιστική εταιρεία. Εγώ σαν Παναχαϊκή διάβασα το νόμο, με εξυπηρετεί το ΙΚΑ, κοιτάω το συμφέρον μου οικονομικά και ασφαλίζω τους παίκτες στο ΙΚΑ.

Είναι, όμως, και ηθικό θέμα των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών και του Στέλιου Γιαννακόπουλου. Δεν είναι μόνο πρόεδρος των παικτών των δύο μικρότερων κατηγοριών, αλλά και αυτών της Superleague. Στην Ισπανία και την Ιταλία, όταν τέθηκε θέμα απεργίας, την έκαναν πρώτα ο Μέσι με τον Ρονάλντο και ο Ιμπραΐμοβιτς με τον Τότι και όλοι οι υπόλοιποι για χάρη των μικρών και υπήρξε αμέσως αποτέλεσμα. Εκεί φαίνεται το ενδιαφέρον.
Θα πρέπει να προβληματιστεί ποιων είναι πρόεδρος και ποιους εξυπηρετεί. Ο Γιαννακόπουλος με πήρε δέκα τηλέφωνα και μου είπε ότι χωρίς την Παναχαϊκή δεν γίνεται αυτή η αποχή. Τον περίμενα λοιπόν να έρθει χθες στο συμβούλιο, αλλά δεν ήρθε. Περίμενα να έχει την ευπρέπεια να κατεβάσει και τη Superleague για τους φτωχούς συναδέλφους που δεν έχουν να φάνε. Εμείς δεν παίζουμε ενώ η Superleague κανονικά και εισπράττει, ενώ εμείς δεν εισπράττουμε. Το δικό τους τηλεοπτικό προϊόν στη Nova παίρνει μεγάλες διαστάσεις, ενώ αποδυναμώνεται δικό μας».

Για το οικονομικό πρόβλημα: «Κι εδώ μιλάμε για ψευτοδίλημμα. Τα χρήματα που δίνονται 100 και 50 χιλιάδες ευρώ σε Football League Football League 2. Τα έξοδα των ΠΑΕ από μισθούς, εισφορές, μετακινήσεις κλπ φτάνουν τις 700 χιλιάδες, από τα οποία παίρνουμε τα 100. Γι αυτό να απεργήσουμε; Η μόνη χώρα που απαγορεύεται διαφήμιση στοιχηματικών εταιρειών πλην ΟΠΑΠ σε ολόκληρη την Ευρώπη είμαστε εμείς. Κι ενώ είμαστε υποχρεωμένοι, θεωρεί ότι μας κάνει τη χάρη ενώ κανονικά είναι υποχρεωμένος να μας δώσει τα χρήματα».

Για τη σκοπιμότητα που εξυπηρετούν οι ποδοσφαιριστές και οι πρόεδροι: «Έκανα έγγραφο στον Σπύρο Καλογιάννη με όλα αυτά. Μου απάντησε ότι το κοινοποίησε στον ΠΣΑΠ, αλλά ο Γιαννακόπουλος δεν εμφανίστηκε στο χθεσινό συμβούλιο, ενώ τους υπόλοιπους προέδρους δεν τους ενημέρωσε. Εγώ έχω να πω ότι από τον Μάιο δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ. Ο Καλογιάννης και ο Σφακιανάκης δεν είναι ιδιοκτήτες ΠΑΕ. Του είπα ότι είμαστε ένωση εταιρειών και αντί να επιλέξουμε έναν από τους ιδιοκτήτες επιλέξαμε εσάς. Πληρώνουμε από την τσέπη μας για να υπάρχει το προϊόν, εσείς πώς μας εκπροσωπείτε; Του ζήτησα να παραιτηθεί και μου είπε ότι θα το κάνει αν το ζητήσουν οι υπόλοιποι συνάδελφοι στο συμβούλιο. Η διοίκηση είναι αναποτελεσματική και δεν υπάρχει λόγος να πληρώνουμε την ασφαλιστική εταιρεία και να μην πάμε στο ΙΚΑ.

Κάθε ΠΑΕ μπορεί να κηρύξει την απεργία καταχρηστική αν υπάρχει λόγος. Αυτή η αποχή εξυπηρετεί κάποιες ομάδες που είτε διεκδικούν άνοδο είτε υποψήφιες για πτώση και πλέον έχουν τον χρόνο να μονταριστούν. Για παράδειγμα, ο Πανσερραϊκός το έχει ξανακάνει και στο παρελθόν, όταν ήταν 7ος, έγινε τρίμηνη απεργία και στο τέλος πήρε το πρωτάθλημα. Τώρα, λοιπόν, μοντάρεται, αφού έκανε πολλές μεταγραφές. Υπάρχουν και κάποιες ομάδες που δεν είχαν να σφραγίσουν εισιτήρια και έκαναν σειρά μεταγραφών. Δηλητηριάζεται η ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος με αυτόν τον τρόπο και δεν υπάρχει υγιής ανταγωνισμός. Θέλω να πιστεύω ότι την άλλη Κυριακή πρωτάθλημα».



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved