Η Καλλονή ήταν… ΑΕΛ

Η Καλλονή ήταν… ΑΕΛ

Η ΑΕΛ Καλλονής νίκησε με 1-0 τη Λάρισα στον Ταρλά πραγματοποιώντας μεγάλη εμφάνιση παρότι αγωνίστηκε με 10 παίκτες για σχεδόν ένα ημίχρονο. Κατώτεροι των περιστάσεων για ένα ακόμα ματς φέτος οι «βυσσινί».

Με σκόρερ τον Λεοζίνιο, κορυφαίο τον Μανούσο και… ήρωα τον Σουλογάνη, η Καλλονή πήρε μια σπουδαία νίκη στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Football League κι έφτασε έτσι τους 15 βαθμούς, αφήνοντας τη Λάρισα στους 19 και μακριά από την κορυφή.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμά τους παρότι έπαιξαν με 10 παίκτες από το 53΄ όταν ο Τραορέ είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Αμπάρκιολη, ωστόσο ο Σουλογάνης κατάφερε να αποκρούσει το πέναλτι και να κρατήσει το «μηδέν» για την ομάδα του.

Ο Λουτσιάνο παρέταξε την Καλλονή με τον Σουλογάνη κάτω από τα δοκάρια και τους Μήτση, Χατζόπουλο, Τραορέ και Χωριανόπουλο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέσεις οι Μαρσέλο και Κριπιντίρης με τον Μανουσάκη στο αριστερό άκρο, τον Μανούσο στο δεξί και τον Λεοζίνιο πίσω από τον Ταραχούλσκι που ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Στην πρώτη παρουσία του Νίκου Κωτσοβού στον πάγκο της ΑΕΛ, ο μέχρι πρότινος βοηθός του Κόουλμαν, επέλεξε τον Σωτηρίου κάτω από τα δοκάρια και τους Κατσιαρό, Ψωμά – στην πρώτη του εμφάνιση με τη Λάρισα – Ααράμπ και Αραμπατζή από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Ανασταλτικό ρόλο στα χαφ είχαν οι Νεμπεγλέρας και Χατζής ενώ στα άκρα κινήθηκαν οι Πλιάγκας αριστερά και Χασομέρης δεξιά. Το επιθετικό δίδυμο των «βυσσινί» αποτέλεσαν οι Σαϊτιώτης και Τσιμπάμπα.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να είναι πιο κινητικοί στο ξεκίνημα του παιχνιδιού με τους Τσιμπάμπα και Πλιάγκα να δείχνουν ορεξάτοι, ωστόσο γρήγορα η ΑΕΛ Καλλονής κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και με κορυφαίο τον Μανούσο να αρχίσει να απειλεί την εστία του Σωτηρίου. Οι γηπεδούχοι είχαν σε αρκετά καλή κατάσταση τόσο τον Λεοζίνιο όσο και τους δύο ακραίους μέσους, με αποτέλεσμα συχνά να φτάνουν στην περιοχή της ΑΕΛ.

Η πίεση των γηπεδούχων μάλιστα στο 32’ καρποφόρησε όταν δύο παλιοί συμπαίκτες πρωταγωνίστησαν σε μια φάση μέσα στην περιοχή της Λάρισας. Ο Μανουσάκης για λογαριασμό της Καλλονής μπήκε στα καρέ του Σωτηρίου, ο Ψωμάς τον ανέτρεψε κι ο διαιτητής Αμπάρκιολης έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Λεοζίνιο και δεν αστόχησε για να στείλει με προβάδισμα την Καλλονή στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι δεν ήταν το ίδιο πιεστικοί όσο στο πρώτο, με τη Λάρισα να βελτιώνει την εικόνα της παρά τον κακό αγωνιστικό χώρο και να έχει για περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο δημιουργικού κομμάτι στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και η υπεροχή τους καρποφόρησε στο 53’ όταν ο Χασομέρης έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Τραορέ και ο Αμπάρκιολης καταλόγισε το πέναλτι. Μάλιστα το χειρότερο για την ομάδα της Μυτιλήνης ήταν ότι ο Αφρικανός αμυντικός είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Τσιμπάμπα για λογαριασμό της Λάρισας, ωστόσο υπολόγιζε χωρίς… τον Σουλογάνη που με εξαιρετική επέμβαση κράτησε το «μηδέν» για την Καλλονή και το προβάδισμα στο ματς. Οι γηπεδούχοι αν και με δέκα παίκτες, πήραν ψυχολογία από την απόκρουση του πέναλτι και με τον Μανούσο να κάνει… όργια σε όλο το δεύτερο μέρος έφτασαν αρκετά κοντά σε ένα δεύτερο γκολ και απειλήθηκαν ελάχιστα από τη Λάρισα.

Οι Μυτιληνιοί είχαν την υπεροχή, παρότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, είχαν καλές στιγμές τόσο με τον Μανούσο όσο και με τον Χωριανόπουλο, ενώ η Λάρισα σε μια-δυο περιπτώσεις έφτασε κοντά στην ισοφάριση αλλά είτε σταματούσε πάνω στον Σουλογάνη είτε οι ποδοσφαιριστές της αστοχούσαν στην τελική προσπάθεια. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να διατηρηθεί το 1-0 ως το 94’ και η Καλλονή να πάρει μεγάλη νίκη απέναντι στη Λάρισα



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved