Γούτης στο Onsports: «Επιτέλους… ποδόσφαιρο»

Γούτης στο Onsports: «Επιτέλους… ποδόσφαιρο»

Ο προπονητής της Καλλιθέας, Βαγγέλης Γούτης μίλησε στο Onsports για τη φετινή Καλλιθέα, το πρωτάθλημα, τα ταλέντα και την… κάθαρση στο ποδόσφαιρο.

Η περσινή σεζόν ήταν μάλλον εφιαλτική για την Καλλιθέα. Τερμάτισε τελευταία στο πρωτάθλημα της Football League και τελικά… έσωσε την παρτίδα λόγω του υποβιβασμού ομάδων, οι οποίες αποχαιρέτησαν την κατηγορία για εξωαγωνιστικούς λόγους.

Δεδομένα το μπάτζετ θα ήταν πιο χαμηλό από πέρυσι, οπότε η επιλογή για τον άνθρωπο που θα καθοδηγούσε την αθηναϊκή ομάδα τη σεζόν 2011-12 έπρεπε να είναι προσεκτική. Ο Βαγγέλης Γούτης, λοιπόν, έπειτα από την εμπειρία της Super League με την Καβάλα επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια και… έβαλε μπροστά για να «χτίσει» ο ίδιος τους «κυανόλευκους», να τους κρατήσει στην κατηγορία και από εκεί και πέρα ό,τι ήθελε προκύψει.

Ο 51 ετών προπονητής μίλησε στο Onsports για το πρωτάθλημα που ξεκίνησε λίγες εβδομάδες πριν και έδωσε απαντήσεις σε αρκετά ερωτήματα. Εξήγησε ποιο θα είναι το όπλο της Καλλιθέας, ποια είναι η «αχίλλειος πτέρνα» και προανήγγειλε ότι σύντομα θα δούμε και άλλους νεαρούς Έλληνες να παίρνουν ευκαιρίες με τα «κυανόλευκα».

-Πώς είναι για έναν προπονητή να προετοιμάζει μία ομάδα 3,5 και πλέον μήνες;

«Δεν είναι ευχάριστο, γιατί δεν υπάρχει κίνητρο. Μέσω των φιλικών βρίσκεις τρόπους για να διατηρούνται οι παίκτες σε καλή διάθεση. Ευτυχώς, προς το τέλος δώσαμε δυνατά φιλικά με τον Παναθηναϊκό και τον Λεβαδειακό και έτσι ολοκληρώσαμε την προετοιμασία με τον καλύτερο τρόπο».

-Το πρωτάθλημα ξεκίνησε έναν μήνα πριν την έναρξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Η Καλλιθέα με δεδομένο το χαμηλό μπάτζετ θα χρειαστεί επιπλέον κινήσεις ενίσχυσης;

«Θεωρητικά όλες οι ομάδες χρειάζονται ενίσχυση. Πολλά, βέβαια, εξαρτώνται και από άλλους παράγοντες όπως τραυματισμοί. Πάντα θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι, όμως το φετινό πρωτάθλημα είναι μία πολύ παράξενη διαδικασία. Εδώ οι ημερομηνίες του άλλαξαν τρεις φορές…».

-Η Καλλιθέα μέχρι πού μπορεί να φτάσει φέτος;

«Ομάδες όπως η ΑΕΛ, ο Πανθρακικός, η Βέροια και ο Πανσερραϊκός που έχουν μεγάλα μπάτζετ δικαιολογημένα από την αρχή της σεζόν έχουν βάλει στόχο την άνοδο. Στόχος της Καλλιθέας είναι να παρουσιάζεται ανταγωνιστική κάθε Κυριακή και να κερδίζει τα ματς. Θέλουμε να παίζουμε το ίδιο εντός και εκτός έδρας».

-Θα δούμε την Καλλιθέα φέτος με κάποιο συγκεκριμένο σύστημα;

«Εξαρτάται πώς το βλέπει ο καθένας. Άλλος μπορεί να σου πει ότι παίζουμε 4-4-2, άλλος ότι παίζουμε 4-5-1. Η συμπεριφορά αλλάζει. Τι πρέπει να κάνουμε όταν επιτιθέμεθα ή όταν αμυνόμαστε. Το ποδόσφαιρο είναι πολύ πιο απλό από ό,τι το παρουσιάζουν κάποιοι».

-Το πλεονέκτημα της ομάδας σας τη φετινή σεζόν;

«Η διοικητική σταθερότητα υπάρχει και παρότι το μπάτζετ είναι μειωμένο σε σχέση με πέρυσι, τα παιδιά ξέρουν ότι τα λεφτά που έχουν συμφωνήσει θα τα πάρουν. Σημαντικό, όμως είναι ότι οι ποδοσφαιριστές έχουν «δέσει» μεταξύ τους. Είναι όλοι πολύ καλοί χαρακτήρες και αθλητές. Στο πρώτο παιχνίδι στην ενδεκάδα ήταν τρεις νεοαποκτηθέντες, στο δεύτερο τέσσερις… Όλα αυτά μας κάνουν ένα καλό οπλοστάσιο».

-Και το μειονέκτημα που πρέπει να προσέξει;

«Τα παιδιά που είναι στην ομάδα από πέρυσι θα πρέπει να προσέξουν την ψυχολογία τους. Πέρασαν δύσκολες στιγμές και δεν πρέπει να επηρεαστούν αρνητικά όταν έρθουν άσχημα αποτελέσματα. Για τον λόγο αυτό με ικανοποίησε πολύ που έδειξαν χαρακτήρα απέναντι στον Πλατανιά Χανίων και πάλεψαν για την ισοφάριση».

-Συμφωνείτε με όσους υποστηρίζουν ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι υποβαθμισμένο σε σχέση με πέρυσι;

«Σίγουρα δεν υπάρχει η ποιότητα του περσινού, γιατί η ποιότητα εξαρτάται από τα χρήματα. Θα είναι, όμως δύσκολο. Ποιες ομάδες θα περάσουν εύκολα στα Γιαννιτσά ή στα Χανιά; Ποιότητα, όμως δεν υπάρχει και στη Super League. Ορισμένες ομάδες κάνουν μία, δύο, τρεις καλές εμφανίσεις και γίνονται θέμα…».

-Θεωρείτε ότι φέτος θα δοθούν ευκαιρίες σε περισσότερους νεαρούς Έλληνες;

«Ευκαιρίες πάντα υπάρχουν για τους Έλληνες. Πριν από 4,5 χρόνια όταν ήμουν ξανά στην Καλλιθέα προωθήθηκαν παιδιά όπως ο Κουτρουμπής, ο Μαρουκάκης, ο Πλατέλλας. Υπάρχουν ήδη νέοι όπως οι Αρκούδας, Καλτσάς, Φουντουκίδης και έρχονται και άλλοι…».

-Να περιμένουμε να δούμε και νέα ταλέντα με τα «κυανόλευκα»;

«Παρακολουθώ πάντα την ομάδα Νέων και ήδη προπονούνται με εμάς τέσσερα παιδιά, οι Κλέμενς, Χατζής, Δημητρίου και ο Καψαλοπόδας. Ο τελευταίος είναι μεσοεπιθετικός, 19 ετών και ήταν τρία χρόνια στη Μάντσεστερ Σίτι».

-Το φετινό καλοκαίρι ήταν «επεισοδιακό» λόγω της υπόθεσης με τους «στημένους» αγώνες. Θεωρείτε ότι έγινε κάθαρση;

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ματώσει. Όλη αυτή η ιστορία στοίχισε στο ποδόσφαιρο και κάποια στιγμή εύχομαι να τελειώσει και επιτέλους να μιλήσουμε μόνο για ποδόσφαιρο. Ευχή μου είναι επιτέλους να ασχοληθούμε με το ποδόσφαιρο και όχι με άλλα ζητήματα. Τόσο καιρό ασχολούμαστε με οτιδήποτε άλλο πλην της μπάλας. Ο κόσμος με τις δυσκολίες που περνά έχει ανάγκη να πάει στο γήπεδο να βλέπει ποδόσφαιρο. Μπουχτίσαμε με όλα τα υπόλοιπα… Ας μας αφήσουν να υπηρετήσουμε το άθλημα που αγαπάμε και τους ποδοσφαιριστές να παίξουν μπάλα»!

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved