Και ο πρώτος... Μ(πρ)άγκα-ς! (video)

Και ο πρώτος... Μ(πρ)άγκα-ς! (video)

Παλικαρίσια πρόκριση στον τελικό του Europa League, πήρε η Μπράγκα, επικρατώντας με 1-0 της Μπενφίκα στο «Άξα» χάρη σε γκολ του Κουστόδιο (2-1 ο πρώτος αγώνας στο «Ντα Λουζ»).

Αναγνωριστικός ήταν ο… πόλεμος στα πρώτα λεπτά του εμφυλίου, με τους δύο μονομάχους να έχουν ως κύριο μέλημά τους την εξασφάλιση των νώτων τους.

Μετά το πέρας, ωστόσο, του πρώτου δεκάλεπτου, οι γηπεδούχοι κόντρα στη συνήθειά τους που έγινε… λατρεία (για τους φίλους των «αρσεναλίστας» αφού έτσι έφθασαν ως τα ημιτελικά) να παίζουν αμυντικά, βγήκαν μπροστά, προκειμένου να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ που θα τους έδινε το πάνω χέρι στην υπόθεση - πρόκριση.

Η προβολή του Λίμα στο 11’ ήταν  απλά η προειδοποιητική  βολή που φαίνεται δεν έλαβαν σοβαρά υπόψη τους οι ποδοσφαιριστές του Χεσούς, αφού δεν «οχυρώθηκαν», όπως έπρεπε, με αποτέλεσμα πριν συμπληρωθεί το εικοσάλεπτο να βρίσκονται πίσω στο σκορ!

Στο 19’ ο Κουστόδιο που βρέθηκε στην ενδεκάδα από σπόντα (τιμωρία του αρχηγού Βαντίνιο) δεν θα πολυσκεφτεί τις θερμίδες από τη γλυκιά εκτέλεση κόρνερ του Βιάνα και με κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας των «αετών» θα στείλει την μπάλα στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Ρομπέρτο!

Κι ενώ θα περίμενε κανείς οι γηπεδούχοι να οπισθοχωρήσουν κάνοντας αυτό που ξέρουν καλύτερα, βλέποντας πως οι «αετοί» της Λισαβόνας στον αγωνιστικό χώρο εμφανίστηκαν… πουλάκια, θέλησαν να τα βάλουν και στο κλουβί, κρατώντας παράλληλα ξεκούραστα το μηδέν στην άμυνα! Το σουτ του Σίλβιο, όμως, στο μισάωρο λίγο έξω από την περιοχή μετά το φάουλ-στρώσιμο του Άλαν, θα φύγει λίγο άουτ.

Οι «αετοί» παρά το γεγονός πως άργησαν σαράντα ολόκληρα λεπτά, τελικά εμφανίστηκαν  στον αγωνιστικό χώρο και ανεβάζοντας ρυθμούς έψαξαν την ισοφάριση! Θα μπορούσαν μάλιστα να την είχαν… βρει αν ο Σαβιόλα δεν συνέχιζε από εκεί που σταμάτησε ο Καρντόζο στον πρώτο αγώνα. Σημαδεύοντας δηλαδή το δοκάρι!

Μετά από ωραίο γύρισμα του Παραγουανού, το αριστερό δοκάρι του Αρτούρ θα συνωμοτήσει εναντίον του 30χρονου επιθετικού, με αποτέλεσμα το 1-0 να είναι και το σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, η εικόνα του αγώνα θα αλλάξει, αφού η Μπενφίκα θα αναλάβει τα ηνία του αγώνα, με την Μπράγκα να δίνει χώρο στους φιλοξενούμενους  και να περιορίζεται «ξεδιάντροπα» σε παθητικό ρόλο.

Οι φιλοξενούμενοι άφησαν στην άκρη τα στημένα με τα οποία απειλούσαν κατά κύριο λόγο στο πρώτο μέρος και βγήκαν μαζικά μπροστά, ωστόσο τόσο το σουτ του Περέιρα (56’), όσο και του Γιάρα, τέσσερα λεπτά αργότερα (είχε περάσει αλλαγή λίγο νωρίτερα), είχαν την ίδια κατάληξη. Άουτ!

Και αφού στο πολύ καλό σουτ του Γκαϊτάν στο 79’, που τέσταρε τα αντανακλαστικά  του Αρτούρ, ο πορτιέρο της Μπράγκα δεν θα μείνει μετεξεταστέος, ενώ ο Σαβιόλα δεν θα προλάβει να… φυσήξει την μπάλα στα δίχτυα μετά την κεφαλιά του Λουιζάο ένα λεπτό αργότερα, η Μπράγκα θα είναι αυτή που θα προκριθεί στον νέο πορτογαλικό εμφύλιο με φόντο το τρόπαιο του Europa League.

Οι πολύ καλές επεμβάσεις του Ρομπέρτο στα σουτ των Κουστόδιο, Βιάνα σε διάστημα μόλις ενός λεπτού (85’), έμελλε να κρατήσουν μόνο προς στιγμή ζωντανό το όνειρο πρόκρισης για την Μπενφίκα, στους πρόποδες του Μόντε Κάστρο.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα πατώντας ΕΔΩ

Και ο πρώτος... Μ(πρ)άγκα-ς! (video)



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved