Ανακοινώσεις κατά ΔΟΛ και ΕΛ.ΑΣ.

Ανακοινώσεις κατά ΔΟΛ και ΕΛ.ΑΣ.

Ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλεται ο ΔΟΛ για κλιμακούμενες, παράνομες και αντεργατικές μεθοδεύσεις, εξέδωσαν οι δημοσιογραφικές Ενώσεις. Παράλληλα ανακοίνωση και κατά της ΕΛ.ΑΣ εξεδόθη από την Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στα ΜΜΕ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ καταγγέλλει τις κλιμακούμενες παράνομες και αντεργατικές μεθοδεύσεις της διοίκησης στον ΔΟΛ. Έτσι τώρα, μετά την παράνομη απόλυση συνδικαλιστή, την οποία δικαστικά υποχρεώθηκε να ανακαλέσει και άλλες αντεργατικές συμπεριφορές με αυθαίρετες μειώσεις μισθών και απολύσεις, η MULTIMEDIA (εταιρία του ΔΟΛ) προχώρησε - παρά τις διαβεβαιώσεις στο ιδιωτικό συμφωνητικό που πρότεινε εν είδει ατομικής σύμβασης στους εργαζόμενους - σε απολύσεις 5 τεχνικών τον Ιανουάριο και 3 τεχνικών στα μέσα Φεβρουαρίου 2012.

Ο αριθμός των απολυμένων υπερβαίνει το νόμιμο ποσοστό του 5% επί του συνόλου των εργαζομένων για απολύσεις ανά μήνα.

Η Συντονιστική Επιτροπή ζητεί αμέσως την ανάκληση των παράνομων απολύσεων και προειδοποιεί ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προασπίσει τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας με κάθε τρόπο».

Στο μεταξύ, η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ εξέδωσε και ανακοίνωση, με την οποία επιρρίπτει ευθύνες στην ΕΛ. ΑΣ. με αφορμή τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο και ήταν προϊόν υποκλοπής.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ με κατάπληξη διαπιστώνει ότι η Ελληνική Αστυνομία αναζητώντας υπόπτους, ενθαρρύνοντας ανώνυμες καταγγελίες και προσπαθώντας να θεμελιώσει - κατά την γνώμη της - πειστήρια παράνομων πράξεων χρησιμοποιεί, εντελώς, αυθαίρετα και χωρίς καμιά απολύτως άδεια φωτογραφικό υλικό που προορίζεται αποκλειστικά για δημοσιογραφική χρήση.

Πέρα από το γεγονός ότι καμιά φωτογραφία δεν μπορεί από μόνη της να αποτελέσει τεκμήριο ενοχής για κανέναν, η Συντονιστική Επιτροπή καταδικάζει μεθόδους που παραβιάζουν βασικές αρχές του Συντάγματος, την προσωπική ελευθερία, αλλοιώνουν τον χαρακτήρα και τον ρόλο της ενημέρωσης και επιχειρούν να μετατρέψουν την λειτουργία μιας κατά παράδοση δημοκρατικής χώρας σε εργαστήριο ανώνυμων κατηγόρων.

Τονίζουμε μαζί με συναδέλφους φωτορεπόρτερς ότι τα μέλη της Ε.Φ.Ε. υπακούουν μόνο στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και δεν συνεργάζονται με οποιουσδήποτε μηχανισμούς, κρατικούς ή άλλους.

Καταδικάζει απερίφραστα πρακτικές κοινωνικού αυτοματισμού και μεθοδεύσεις που διχάζουν την ελληνική κοινωνία στοχοποιώντας πολίτες. Η κίνηση αυτή της ΕΛ.ΑΣ. μας δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για την πραγματική της στόχευση και την κοινωνική χρησιμότητα της ενέργειας, όταν στο φωτογραφικό υλικό που έδωσε στην δημοσιότητα χωρίς άδεια των δημιουργών του δεν αναγνωρίζεται κανένα πρόσωπο».



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved