Σαν το… ποτήρι του Τεν Κάτε

Σαν το… ποτήρι του Τεν Κάτε

Αν πριν από λίγες ημέρες με την εικόνα που έδειχνε ο Παναθηναϊκός στα φιλικά έλεγε κάποιος ότι θα… κατάφερνε να φύγει με ισοπαλία (και μάλιστα ισοπαλία με γκολ) από την Δανία, θα τον θεωρούσαν στην καλύτερη περίπτωση αιθεροβάμονα.

Οποιος, ωστόσο, είδε το παιχνίδι με την Οντένσε και έφερε στο μυαλό του τα όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν πριν απ’ αυτό για την δυναμικότητα της δανέζικης ομάδας, δεν μπορεί παρά να ένοιωσε μελαγχολία για το γεγονός ότι ο σημερινός Παναθηναϊκός «κατάντησε» να θεωρεί ντέρμπι την αναμέτρησή του με μια ομάδα που άλλες εποχές θα την είχε για… κολατσιό.

Αν όμως το γκολ του Λέτο απέδειξε το βάρος της φανέλας του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη, το τζάμπα γκολ που δέχτηκαν οι «πράσινοι» σχεδόν με τη λήξη του αγώνα ήρθε να υπενθυμίσει πως οι εποχές έχουν αλλάξει.

Τo αποτέλεσμα τώρα μοιάζει κάπως σαν το… ποτήρι του Τεν Κάτε.

Εκείνοι που φοβόντουσαν ότι ένα σκορ 0-1 θα μπορούσε να «υπνωτίσει» τους «πράσινους» εν όψει της ρεβάνς του ΟΑΚΑ, ενώ τώρα θα υποχρεωθούν να είναι περισσότερο προσεκτικοί στις προσπάθειές τους, θα το δουν μισογεμάτο.

Εκείνοι που έβλεπαν τον Παναθηναϊκό να κρατάει την πρόκριση στα χέρια του από το πρώτο παιχνίδι και την άφησε να ξεγλιστρήσει με αποτέλεσμα να έχει κάποια ψήγματα ανησυχίας στη ρεβάνς, θα το δουν μισοάδειο.

Είτε έτσι πάντως, είτε αλλιώς, με το αποτέλεσμα αυτό ο Παναθηναϊκός «αγόρασε» χρόνο  και κέρδισε αυτοπεποίθηση. Την Τρίτη θα είναι  πιο έτοιμος και θα παλέψει για την πρόκριση έχοντας ήδη πάρει - αν και ανέτοιμος στο πρώτο παιχνίδι - ένα αποτέλεσμα που δεν τον αγχώνει.

Τηρουμένων των αναλογιών και λαμβανομένων υπόψιν των συνθηκών, ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε. Μπορεί στο ξεκίνημα του αγώνα η Οντένσε να μπήκε φορτσάτη και να οδήγησε το παιχνίδι στη δύναμη παίζοντας στα όρια του φάουλ (με την ανοχή και του διαιτητή) αλλά μόλις ο Παναθηναϊκός βρήκε τα πατήματά του ισορρόπησε το παιχνίδι.

Όταν μάλιστα τράβηξε ψηλά την άμυνά του η Οντένσε έπαψε να αποτελεί γι’ αυτόν απειλή. Απειλή βέβαια δεν ήταν κι ο ίδιος αφού δεν κατάφερε να «βάλει» στο παιχνίδι του τον Πετρόπουλο.

Μόνο τον Λέτο «ένοιωσαν» οι Δανοί αμυντικοί και απ’ αυτόν τελικά το… βρήκαν. Μετά το γκολ που δέχτηκαν, αποσυντονίστηκαν, αφού δεν διέθεταν ούτε τη βαριά φανέλα των «πρασίνων», ούτε την εμπειρία να αντεπεξέλθουν σε εις βάρος τους καταστάσεις.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πετύχει και ένα δεύτερο γκολ που θα του χάριζε την πρόκριση από την Δανία, ωστόσο δεν τα κατάφερε ίσως επειδή δεν έδειξε την απαιτούμενη προσοχή στα τελειώματά του και έχασε το «καθαρό μυαλό» που διέθετε μέχρι τότε.

Όταν πια – φυσιολογικά – η κόπωση τον κατέβαλε, κάθε επίθεση της Οντένσε «μύριζε» γκολ, κάτι που τελικά συνέβη με τη λήξη του αγώνα, αφήνοντας στους «πράσινους» μια γλυκόπικρη γεύση.

Στην Αθήνα, πάντως, η πρόκριση θα χαθεί μόνο αν ο Παναθηναϊκός αποφασίσει να αυτοκτονήσει. To... διέπραξε στη Δανία, θα είναι άξιος της μοίρας του αν το επαναλάβει και στο ΟΑΚΑ. Λογικά θα περάσει στην επόμενη φάση, διασφαλίζοντας τα «υπολογισμένα» χρήματα των ομίλων του Europa League και θα έχει μία ευκαιρία (πιθανότατα όχι από το γκρουπ των ισχυρών μετά τη νίκη της Μπενφίκα) να ρίξει τη ζαριά του στα play off του Champions League, προσδοκώντας οι προσθήκες που έκανε στις μεταγραφές να τον βοηθήσουν να συνεχίσει στον πρώτο τη τάξει ευρωπαϊκό διασυλλογικό θεσμό.

YΓ. Απόντων των Σισέ και Ζιλμπέρτο Σίλβα ο Σεμπάστιαν Λέτο ήταν μια κλάση ανώτερος από (όλους σχεδόν…) τους συμπαίκτες του. Το επιβεβαίωσε στη διάρκεια του αγώνα, όπου  (αν εξαιρέσει κανείς τις στιγμές που έκανε τα… δικά του που, πάντως είναι  αυτά που ξεσηκώνουν τον κόσμο) ήταν παραγωγικός, «κουβάλησε» τη μπάλα, έδωσε μπαλιά «πάρε - βάλε» και πέτυχε γκολ. Ηταν τόσο καλός που δεν πρέπει να είναι λίγοι οι οπαδοί του «τριφυλλιού» που ένοιωσαν ένα τσίμπημα ανησυχίας, μήπως με αυτή την εμφάνισή του δεν έβαλε υποθήκη για «leader», αλλά «υποθήκη» για πωλητήριο…

ΥΓ1. Ο Κουίνσι αν μη τι άλλο επιβεβαίωσε ότι είναι γρήγορος. Ας ελπίσουμε να είναι και περισσότερο αποτελεσματικός απ’ ό,τι φάνηκε στη μπαλιά – έτοιμο γκολ του Λέτο, όπου αστόχησε.

ΥΓ2. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται επειγόντως σέντερ φορ. Ο Πετρόπουλος είναι καθ’ όλα συμπαθής και φιλότιμος, αλλά ούτε ταιριάζει στο σύστημα του Φερέιρα, ούτε διαθέτει την απαιτούμενη ταχύτητα. Στα θετικά του πιστώνεται η ασίστ στον Λέτο στη φάση του γκολ.

ΥΓ3. Για το γκολ που δέχτηκαν οι «πράσινοι» η ευθύνη είναι του κεντρικού αμυντικού δίδυμου και όχι του Τζόρβα. Οι στόπερ - και πιο συγκεκριμένα ο Σαριέγκι -  όφειλαν να «καθαρίσουν» την φάση. Αλλά, πάλι, πότε πήδηξε για κεφαλιά ο Σαριέγκι για να το κάνει τώρα; Παρεμπιπτόντως, ας πει κάποιος στον Ζεσουάλδο ότι το γεγονός πως ο Βάσκος ψηφίστηκε αρχηγός δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι πρέπει να πάρει τη φανέλα του βασικού στο σπίτι του…

ΥΓ4. «Αδύναμος κρίκος» (με βάση τις απαιτήσεις που υπάρχουν απ’ αυτόν…) ο Νίνης.

ΥΓ5. Ο Κατσουράνης εγγύηση στο πρώτο ημίχρονο, θύμισε κατά διαστήματα τον περυσινό κακό του εαυτό στην επανάληψη, πιθανότατα όμως λόγω κόπωσης.

ΥΓ6. Είναι σίγουροι στον Παναθηναϊκό ότι θέλουν να πουλήσουν τον Σιμάο;

ΥΓ7. Είναι σίγουροι στον Παναθηναϊκό ότι θέλουν να πουλήσουν τον Μπουμσόνγκ;



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved