Η Formula E σχεδιάζει πρωτάθλημα χωρίς οδηγούς

Η Formula E σχεδιάζει πρωτάθλημα χωρίς οδηγούς

Το πρώτο πρωτάθλημα αγώνων για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στον κόσμο, η Formula E, σχεδιάζει να προσθέσει στο «πακέτο» υποστήριξής του ένα πρωτάθλημα χωρίς οδηγούς τη σεζόν 2016-17.

Η Formula E, η οποία διανύει τη δεύτερη σεζόν της, ανακοίνωσε σήμερα ότι το νέο πρωτάθλημα "Roborace" θα εξελιχθεί σε συνεργασία με την επενδυτική εταιρεία Kinetik. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο στόχος είναι «να προσφέρει μια ανταγωνιστική πλατφόρμα για τις αυτόνομες λύσεις οδήγησης που αναπτύσσονται τώρα από πολλούς μεγάλους βιομηχανικούς παίκτες αυτοκίνησης και τεχνολογίας, καθώς και κορυφαία τεχνολογικά πανεπιστήμια».

Η τρέχουσα διοργάνωση της Formula E άρχισε τον Οκτώβριο και θα διαρκέσει έως τον Ιούλιο του 2016, όπερ σημαίνει ότι κάθε νέο πρωτάθλημα θα είναι μέρος της τρίτης σεζόν της. Το πλάνο θα είναι το "Roborace" να λαμβάνει χώρα πριν από κάθε αγώνα της Formula E, χρησιμοποιώντας τις ίδιες πίστες στις μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο, με κάθε μια από τις 10 ομάδες να παρατάσσει δύο αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς. Οι αγώνες θα διαρκούν μια ώρα και όλες οι ομάδες θα έχουν τα ίδια αυτοκίνητα, τα οποία θα αγωνίζονται «χρησιμοποιώντας τεχνολογίες υπολογισμού αλγορίθμων σε πραγματικό χρόνο και τεχνητής νοημοσύνης».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Formula E, Αλεχάντρο Αγκάγκ, δήλωσε ότι το "Roborace" θα είναι «ένα από τα πιο σύγχρονα αθλητικά γεγονότα στην ιστορία» και πρόσθεσε: «Το "Roborace" είναι μια ανοιχτή πρόκληση στις πιο καινοτόμες επιστημονικές και εστιασμένες στην τεχνολογία εταιρείες στον κόσμο».

Παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες, ειδικά μεγάλες μάρκες, όπως η Mercedes-Benz και η Audi, που είναι νικητές σε συμβατικά πρωταθλήματα όπως στη Φόρμουλα Ένα και σε σπορ αυτοκίνητα, εφαρμόζουν ήδη προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού στα αυτοκίνητά τους. Το 2013 μια λιμουζίνα Mercedes-Benz S-Class οδήγησε ανάμεσα στο Μανχάιμ και το Πφορτσχάιμ χωρίς ενέργειες του οδηγού. Η βιομηχανική εταιρεία Tesla Motors, καθώς και οι τεχνολογικοί γίγαντες Apple και Google εξελίσσουν, επίσης, αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα.

Το τρέχον πρωτάθλημα της Formula E περιλαμβάνει 11 αγώνες σε δέκα διαφορετικές πόλεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το Πεκίνο, το Βερολίνο, η Μόσχα, η Πόλη του Μεξικού, το Παρίσι και το Λονδίνο.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες BMW, Audi, Ρενό και Σιτροέν έχουν ήδη εμπλακεί στις ομάδες της Formula E.



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved