Ο Μπερνάρ αλλάζει τον Παναθηναϊκό, αλλά και τα δεδομένα στη Super League (videos)
Twitter / Bernard Official

Ο Μπερνάρ αλλάζει τον Παναθηναϊκό, αλλά και τα δεδομένα στη Super League (videos)

Ο Παναθηναϊκός πυροδοτεί «βόμβα μεγατόνων» με τον Βραζιλιάνο Μπερνάρ, ο οποίος θέλει να νιώθει σημαντικός, είναι ηγέτης και θα κάνει τη διαφορά στη Super League - Το προφίλ του 29χρονου αρτίστα

Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να ολοκληρώσει το «μπαμ» του φετινού καλοκαιριού στην ελληνική μεταγραφή αγορά με την απόκτηση του Βραζιλιάνου Μπερνάρ.

Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τους «πράσινους» και ουσιαστικά το μόνο που απομένει είναι οι υπογραφές για να ολοκληρωθεί το deal.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ενισχύεται σημαντικά με έναν παίκτη που θα ξεσηκώσει τους οπαδούς στις εξέδρες, αλλά θα δώσει ταυτόχρονα ουσία και γκολ στον Παναθηναϊκό. Και το κυριότερο θα δώσει στους «πράσινους», μαζί με τις υπόλοιπες μεταγραφές που έγιναν και θα γίνουν, το χαρακτηριστικό που τον έχει κάνει το μεγαθήριο που είναι και του έλειπε εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία.

Τον ρόλο του πρωταγωνιστή και του διεκδικητή του τίτλου! Το OnSports καταγραφεί την καριέρα και το προφίλ του Βραζιλιάνου, Μπερνάρ, που έρχεται στην Ελλάδα για να αλλάξει τα δεδομένα.

«Διαβολάκος» στο γήπεδο, «γίγαντας» σε ψυχικές δυνάμεις

Ο Μπερνάρ Ανίσιο Καλντέιρα Ντουάρτ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στο Μπέλο Οριζόντε της Βραζιλίας στις 8 Σεπτεμβρίου του 1992. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην ακαδημία Κομερσιάλ EC ντο Μπαρέιρο όπου έμεινε για 9 χρόνια. Στην ηλικία των 15 ετών η Ατλέτικο Μινέιρο, έχοντας ξεχωρίσει το ταλέντο του, τον έκανε δικό της.

Ωστόσο, άργησε να καθιερωθεί λόγω… ύψους (1.64μ.). Αρκετοί υπεύθυνοι στην πρώτη ομάδα της Μινέιρο, βλέποντας πως δεν ψήλωσε ιδιαίτερα από τη στιγμή που τον απέκτησαν, θεωρούσαν πως δεν θα μπορούσε να τα καταφέρει στο υψηλότερο επίπεδο. Με αποτέλεσμα μάλιστα να βρεθεί δύο φορές εκτός ομάδας, αλλά το πείσμα του και το απίστευτο ταλέντο του, τον κράτησαν εκεί.


Το 2010 δόθηκε δανεικός στην Ντεμοκράτα και γύρισε πίσω έχοντας πετύχει 14 γκολ σε 16 παιχνίδια. Η ευκαιρία του είχε έρθει και την άρπαξε από τα μαλλιά. Έκανε το ντεμπούτο του κόντρα στην Ατλέτικο Παραναένσε στις 21 Μαΐου του 2011, αν και αγωνίστηκε ως… δεξιός μπακ. Την επόμενη σεζόν (2011-2012) έπαιξε σε 36 ματς και τελείωσε τη σεζόν με 11 γκολ και 12 ασίστ.

Η επόμενη χρονιά εκτόξευσε τις μετοχές και την αξία του στο ποδοσφαιρικό «χρηματιστήριο». Κατέκτησε το Copa Libertadores με την Ατλέτικο Μινέιρο έχοντας τέσσερα γκολ και δύο ασίστ σε 11 παιχνίδια, ενώ κλήθηκε και στην Εθνική Βραζιλίας για πρώτη φορά στην καριέρα του (μέτρησε συνολικά μέχρι σήμερα 14 συμμετοχές, σκοράροντας μια φορά) και πανηγύρισε το Κύπελλο Συνομοσπονδιών το 2013, όντας συμπαίκτης με τον Ροναλντίνιο.


Μεταγραφή ρεκόρ και ηγέτης στη Σαχτάρ

Οι εμφανίσεις του είχαν τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαϊκών ομάδων. Η Πόρτο έμοιαζε το φαβορί για να τον αποκτήσει, έχοντας ένα εξαιρετικό δίκτυο στη Βραζιλία, αλλά η Σαχτάρ Ντόνετσκ τσάκισε τον ανταγωνισμό με μια πρόταση 25 εκατομμυρίων ευρώ. Έτσι ο Μπερνάρ έγινε η μεγαλύτερη πώληση στην ιστορία της Ατλέτικο Μινέιρο και συνέχισε την καριέρα του στην Ουκρανία.

Στη Σαχτάρ εξελίχθηκε σε ηγέτη της ομάδας, οδηγώντας τη στην κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων, αντίστοιχων Κυπέλλων, αλλά και σημαντικών ευρωπαϊκών πορειών. Σε 156 συμμετοχές σκόραρε 28 φορές και έδωσε 35 ασίστ, αλλά κυρίως πρόσφερε θέαμα και μοναδικές στιγμές στους οπαδούς της ομάδας.

Αυτές οι εμφανίσεις αποτέλεσαν και το «διαβατήριο» για να κάνει ο Μπερνάρ ένα όνειρό του πραγματικότητα. Να αγωνιστεί σε ένα από τα κορυφαία, αν όχι το κορυφαίο πρωτάθλημα στον πλανήτη. Την Premier League. Η Έβερτον τον έκανε δικό της προσφέροντάς του τετραετές συμβόλαιο με περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ ετησίως, καθώς ο Μάρκο Σίλβα (πρώην προπονητής του Ολυμπιακού) τον θεωρούσε κομβικό στα σχέδιά του.


Θέλει να νιώθει ηγέτης και σημαντικός

Στην Έβερτον ο Βραζιλιάνος έκανε μια εξαιρετική πρώτη σεζόν, αλλά η αποχώρηση του Μάρκο Σίλβα, τον έφερε σε έναν συμπληρωματικό ρόλο. Κι αυτό είναι κάτι που δεν αρέσει στον Μπερνάρ. Θέλει να νιώθει σημαντικός, να είναι ηγέτης, γι’ αυτό και πιθανότατα θα τον δούμε σύντομα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Στην Αγγλία ο Μπερνάρ αγωνίστηκε σε 84 ματς, έχοντας 8 γκολ και 7 ασίστ.


Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Αλ Σαρίγια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών. Στην περσινή σεζόν, που θα είναι και η μοναδική του εκεί, αγωνίστηκε σε 31 παιχνίδια, σημειώνοντας έξι γκολ, ενώ έδωσε και πέντε ασίστ.


Η επιθυμία επιστροφής του στην Ευρώπη όμως τον φέρνει στο… κατώφλι του Παναθηναϊκού. Στα 29 του χρόνια θέλει να βρεθεί σε μια ανταγωνιστική ομάδα με ιστορία, που θα του προσφέρει αυτό που ποθεί πάνω από όλα. Να νιώσει σημαντικός, ηγέτης και να την οδηγήσει σε επιτυχίες.

Η αγωνιστική του ταυτότητα

Μια ματιά στα παραπάνω βιντεάκια δίνει μια πολύ καλή «γεύση» για τις ικανότητες του Βραζιλιάνου αρτίστα. Είναι γρήγορος, με χαμηλό κέντρο βάρους, που του επιτρέπει μαζί με την απίστευτη τεχνική του να είναι εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός. Γι’ αυτό και έκανε καριέρα ως εξτρέμ και κυρίως από τα αριστερά με ανάποδο πόδι.

Ο Μπερνάρ νιώθει άνετα να παίζει σε οποιαδήποτε θέση της μεσοεπιθετικής γραμμής, πίσω από τον φορ.

Όσο και να του λείπει το… μπόι, η ενέργεια και το πάθος που βγάζει στο χορτάρι αντικαθιστά και με το παραπάνω αυτό το μειονέκτημα.

Ωστόσο, όπως αναφέραμε οι ικανότητές του με την μπάλα είναι το μεγάλο του όπλο, το οποίο σε συνδυασμό με τη διαρκή κίνησή του και τις δυνάμεις του σε ότι αφορά τη φυσική κατάσταση του δίνουν μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του.

Η επιτάχυνση και η ταχύτητά του είναι εξαιρετική, ενώ έχει πολύ γρήγορη αλλαγή κατεύθυνσης με την μπάλα στα πόδια. Διαθέτει εξαιρετική πρώτη επαφή με την μπάλα, γεγονός που τον κάνει να είναι ένα βήμα μπροστά από τους αμυντικούς και να μπορεί είτε να ντριμπλάρει, είτε να πασάρει, ανάλογα με την περίσταση.

Βλέπει γήπεδο, διαβάζει το παιχνίδι και αντιλαμβάνεται τις κινήσεις των συμπαικτών του.

Αυτά είναι τα στοιχεία που αρέσουν στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τον υπολογίζει και για τη θέση που έπαιζε πέρυσι ο Λούκας Βιγιαφάνιες. Πρόκειται άλλωστε για παίκτη που στην Ελλάδα κάνει τη διαφορά και αλλάζει τα δεδομένα. Και βάζει τον Παναθηναϊκό, μαζί με τις υπόλοιπες κινήσεις, ξανά σε θέση διεκδίκησης του τίτλου. Όπως αρμόζει στην ιστορία του άλλωστε…


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Συμφωνία με Μπερνάρ – Τα τυπικά για να υπογράψει

Παναθηναϊκός: Συμφωνία με Μπερνάρ – Τα τυπικά για να υπογράψει

Παναθηναϊκός: Αρνητικά απάντησε στη Βερόνα για Αλεξανδρόπουλο

Παναθηναϊκός: Αρνητικά απάντησε στη Βερόνα για Αλεξανδρόπουλο

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved