Roland Garros: Η 59η «μάχη» Τζόκοβιτς-Ναδάλ σε 16 χρόνια - 41 Grand Slams στο Philippe Chatrier

Roland Garros: Η 59η «μάχη» Τζόκοβιτς-Ναδάλ σε 16 χρόνια - 41 Grand Slams στο Philippe Chatrier

Τα 21 Grand Slams «συναντούν» τα 20 Grand Slams καθώς ο κάτοχος του τίτλου, Νόβακ Τζόκοβιτς αντιμετωπίζει τον πολυνίκη του θεσμού με 13 τρόπαια στο Παρίσι, Ράφα Ναδάλ απόψε στο Philippe Chatrier στην προημιτελική φάση του Roland Garros.

Ράφα και Νόλε, Νόλε και Ράφα ένα σίριαλ με πολλά επεισόδια στο παγκόσμιο τένις! Απόψε στο Παρίσι -όχι πριν τις 9:45μ.μ.- θα είναι η 59η φορά που θα βρεθούν αντιμέτωποι οι δύο αθλητές που αμφότεροι έχουν κατακτήσει τουλάχιστον από 20 Grand Slams, έχουν πετύχει τουλάχιστον από 1000 νίκες στο tour και έχουν σημειώσει τουλάχιστον από 300 νίκες σε Grand Slams!

Τα νούμερα «ζαλίζουν» και κανείς δε μπορεί να κάνει προβλέψεις για τον σημερινό νικητή. Ο φορμαρισμένος Σέρβος επικεφαλής της ATP θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο του και έχει και το πάνω χέρι στο head to head με 30 νίκες έναντι 28 του αντιπάλου του.

Από την πλευρά του ο Ισπανός «Βασιλιάς» στο χώμα με 13 τρόπαια στο παλμαρέ του είναι αυτός που έχει κερδίσει τα επτά από τα εννιά παιχνίδια που έχουν δώσει οι δύο τους στο Roland Garros, και μάλιστα τα τρία ήταν ματς τίτλου.

Ο «Ράφα» την επιμονή και την «ψυχή» και ο «Νόλε» την «δίψα» και το κίνητρο

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την απώλεια της ευκαιρίας να υπερασπιστεί 4000 βαθμούς από τον τίτλο του στην Αυστραλία αλλά και τον τίτλο του στο Wimbledon -όπου δεν θα βαθμολογηθεί το τουρνουά μετά την απόφαση των διοργανωτών να μην δεχτούν Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές- είναι «διψασμένος» για το back to back και την κατάκτηση του 3ου Roland Garros της καριέρας του.

«Ξέρω ότι είναι μια μάχη που απαιτεί πολλές φυσικές αντοχές. Είναι μια τεράστια πρόκληση», τόνισε με νόημα ο «Νόλε».

Στην αντίπερα όχθη ο Ράφαελ Ναδάλ, ο οποίος πανηγύρισε τον 21ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του στην Αυστραλία, διεκδικεί τον 14ο Major στο Παρίσι, εκεί όπου το ρεκόρ του είναι εξωπραγματικό 109-3!

Με βάση την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δύο «μονομάχοι» το προβάδισμα έχει ο 35χρονος Σέρβος, Νο 1 του κόσμου, που αγωνίζεται επαγγελματικά από το 2003 έχει πετύχει 1001 νίκες και 203 ήττες στο ATP tour, ενώ φαίνεται να βρίσκεται σε εκπληκτική αγωνιστική κατάσταση, καθώς προέρχεται από εννιά σερί νίκες και την κατάκτηση του τίτλου στο Rome Masters, ενώ είναι και πιο... ξεκούραστος καθώς έχει φτάσει στους «8» του Γαλλικού Όπεν με τέσσερις straight sets νίκες στα προηγούμενα παιχνίδια του στο Παρίσι.

Αυτό όμως δε σημαίνει πως η ενδεχόμενη νίκη του Ράφα Ναδάλ θα αποτελεί έκπληξη, καθώς όπως δήλωσε και ο ίδιος, μετά τα πέντε σετ που χρειάστηκε για να προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης και παρότι ταλαιπωρείται από τραυματισμούς:

«Για το μόνο που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι θα παλέψω»!

Ο 35χρονος αριστερόχειρας, Νο 5 του κόσμου, με καταγωγή από την Μαγιόρκα παίζει επαγγελματικά από το 2001 και είναι αυτός που έχει εκτός από το ρεκόρ των Grand Slams με 21 τρόπαια, και το ρεκόρ νικών στο tour με 1051 έναντι 212 ηττών.

Όποιος νικήσει απόψε στο ματς που «ρίχνει» την αυλαία στο Philippe Chatrier θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει άλλο ένα Grand Slam, στην άτυπη μάχη για τον τίτλο του GOAT, με τον Ράφα να αυξάνει την διαφορά αν φτάσει τα 22 και τον Νόλε να τον ισοφαρίζει με 21!

Το πρόγραμμα της Τρίτης (31/05) στο Philippe Chatrier:

Τρεβιζάν – Λέιλα Φερνάντεζ

Γκοφ – Στίβενς

Ζβέρεφ - Αλκαράθ

Τζόκοβιτς - Ναδάλ

Παρακολουθήστε παρακάτω στιγμιότυπα από τις επικές «μάχες» των δύο κορυφαίων αθλητών του παγκόσμιου τένις.

Rafael Nadal vs Novak Djokovic: Best Point From EVERY ATP Match They've Played!

Rafael Nadal vs Novak Djokovic - Semifinal Highlights | Roland-Garros 2021



NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved