Euroleague: Η «κατάρα» της πρώτης θέσης συνεχίζεται
INTIME

Euroleague: Η «κατάρα» της πρώτης θέσης συνεχίζεται

Μετά την ήττα της Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό του Final Four Βελιγραδίου από τη Ρεάλ η «κατάρα» της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο συνεχίζεται, το OnSports αναλύει 

Το πρώτο μισό της γιορτής του ευρωπαϊκού μπάσκετ ολοκληρώθηκε με την Εφές να επικρατεί του Ολυμπιακού και τη Ρεάλ επί της Μπαρτσελόνα, για να διαμορφωθεί το ζευγάρι του μεγάλου τελικού που θα διεκδικήσει την κούπα στο Βελιγράδι. 

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν το απόλυτο φαβορί για την κορυφή. «Βαριά» ονόματα στο ρόστερ, το υψηλότερο μπάτζετ στη διοργάνωση, πρώτη βαθμολογικά στο φίνις της κανονική περιόδου. Η «Μπάρτσα» είχε όλα τα φόντα για να πετύχει, ωστόσο δεν κατάφερε να γίνει η ομάδα που θα «σπάσει το ρόδι» στη επί σειρά ετών «κατάρα» που κυνηγά τις «πρώτες» της regular season. 

Συγκεκριμένα, στη σύγχρονη μορφή της Ευρωλίγκας από τη σεζόν 2016-2017 κι έπειτα, όταν και καταργήθηκαν οι όμιλοι, για να υπάρξει ένας ενιαίος με τη μορφή που ξέρουμε τη διοργάνωση σήμερα, καμία ομάδα που ολοκλήρωσε τη σεζόν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα δεν έχει καταφέρει να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου! 

 

Αναλυτικά: 

  • Τη σεζόν 2016-17 η Ρεάλ Μαδρίτης είχε βάλει πλώρη για την κούπα στην Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελε ηττήθηκε από την Φενέρ και της επέτρεψε να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου επικρατώντας του Ολυμπιακού με 80-64. Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ αναμετρήθηκαν στον μικρό τελικό με τη δεύτερη να επικρατεί για την τρίτη θέση και να αφήνει την πρωτοπόρο της κανονικής περιόδου με άδεια χέρια. 

 

  • Τη σεζόν 2017-18 η ΤΣΣΚΑ έκανε την καλύτερη πορεία στη regular season μέχρι το Final Four  στο Βελιγράδι και την Stark Arena, εκεί όπου διεξάγονται και οι φετινοί τελικοί. Η «ρωσική αρκούδα» ηττήθηκε από τη Ρεάλ που είχε μείνει «διψασμένη» για τίτλους από την προηγούμενη σεζόν, για να φτάσει μέχρι την κορυφή της διοργάνωσης. Τελικά, η πρώτη «ομάδα του στρατού» πριν τα playoffs κατέληξε στην τέταρτη θέση με την Ζαλγκίρις να την κερδίζει στον μικρό τελικό! 

 

 

  • Τη σεζόν 2018-19 είχαμε «ριπίτ» της περσινής διοργάνωσης με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Η άπραγη ΤΣΣΚΑ εκδικήθηκε για την τέταρτη θέση που είχε υποχρεωθεί στο Βελιγράδι, υπέταξε τη Ρεάλ Μαδρίτης και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Εκείνη τη σεζόν η Φενέρ ήταν εκείνη που είχε τερματίσει πρώτη στην κατάταξη της κανονικής περιόδου, ωστόσο ηττήθηκε στον τουρκικό «εμφύλιο» με την Εφές Αναντολού και αποχαιρέτησε από νωρίς το όνειρο.  

 

  • Τη σεζόν 2019-20 η Εφές ήταν πρωτοπόρος της κατάταξης, ωστόσο η πανδημία του κορονοϊού ανάγκασε σε διακοπή της διοργάνωσης και δεν υπήρξε νικητής. 

 

  • Τη σεζόν 2020-21 η Μπαρτσελόνα ήταν όπως και φέτος εκείνη που ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις στην Ευρωλίγκα στην πρώτη θέση. Έφτασε ένα βήμα πριν την πηγή αλλά δεν ήπιε νερό, αφού στον μεγάλο τελικό στην Κολωνία η Εφές ανέβηκε στην κορυφή. 

 

  • Η «κατάρα» των πρωτοπόρων συνεχίστηκε και τη φετινή σεζόν αφού η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους υποχρεώθηκε σε ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης του Πάμπλο Λάσο και θα παλέψει με τον Ολυμπιακό στον μικρό τελικό πλέον με έπαθλο την τρίτη θέση. 


ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved