Η συνέντευξη για το Παγκόσμιο

Η συνέντευξη για το Παγκόσμιο

Διοργάνωση - ορόσημο χαρακτηρίστηκε στη συνέντευξη Τύπου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων της Θεσσαλονίκης.

Παρουσία του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή, πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης η συνέντευξη Τύπου για το 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα χάντμπολ νέων, το οποίο θα φιλοξενηθεί στη συμπρωτεύουσα από τις 17 έως τις 30 Ιουλίου.

Παρόντες στο πάνελ ήταν ο αναπληρωτής περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας, Διονύσης Ψωμιάδης, ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Σίμος Λαζαρίδης, ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, Παντελής Χατζηιωάννου, ο επιθεωρητής της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Φιλίπ Μπανά, ο προπονητής της εθνικής νέων, Κώστας Τσαβδαρίδης, και ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Στάθης Ζαμπούνης.

Μπιτσαξής: «Η διοργάνωση δεν φωτοβολίδα»

Ο γγΑ, Πάνος Μπιτσαξής, τόνισε: «Όταν πριν 20 μήνες είχαμε την πρώτη επαφή μας με τους δημοσιογράφους, κάποιοι μας είχαν επικρίνει για το γεγονός πως είχαμε σε προτεραιότητα τον άξονα αθλητισμό, πολιτισμό, τουρισμό. Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο για τους λίγους, τους ισχυρούς, τους παράγοντες. Η διοργάνωση αυτή δεν είναι μία φωτοβολίδα, υπάρχει λογική. Σε συνθήκες κρίσης η Ελλάδα θα είναι στο επίκεντρο του διεθνούς αθλητισμού, μένουμε όρθιοι. Είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την Μακεδονία. Θα φιλοξενηθούν 24 ομάδες, 500 αθλητές, 150 συνοδοί. Θα επισκεφτούν την Βεργίνα, το αρχαιολογικό μουσείο της Θεσσαλονίκης.

Μπορεί η διοργάνωση να μην μπει στα πρωτοσέλιδα και να μην είναι πρώτη γραμμή των ραδιοφώνων, όμως αυτό που γίνεται είναι γνήσιος καθαρόαιμος ερασιτεχνικός αθλητισμός. Εκδηλώσεις όπως ο Μαραθώνιος της Αθήνας, το Παγκόσμιο Κύπελλο πόλο στο Βόλο, το event της ορειβασίας το 2013 και ο γύρος της λίμνης των Ιωαννίνων στην ποδηλασία είναι γεγονότα που συνδυάζουν όλα αυτά που ανέφερα προηγουμένως. Θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια στην ΟΧΕ και φυσικά στους εθελοντές για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν. Στις εποχές που ζούμε, με λίγα μπορούμε πολλά, ενώ παλιά με πολλά μπορούσαμε λίγα».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το κόστος της διοργάνωσης, ο κ. Μπιτσαξής υπογράμμισε πως το δημόσιο έδωσε 500.000 ευρώ, ενώ άλλα τόσα βρέθηκαν από χορηγίες.

Ψωμιάδης: «Είναι ανεπίτρεπτο η πόλη να μη στηρίξει το χάντμπολ»

Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύσης Ψωμιάδης, είπε: «Στο παρελθόν επανειλημμένα έχω επικρίνει τον κ. Μπιτσαξή για κάποια θέματα και δικαιώσει για άλλα. Εξάλλου, χωρίς επίκριση δεν υπάρχει διάκριση. Η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να βοηθήσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Δεν έχει δικαίωμα να επιχορηγεί επαγγελματίες, αλλά τους ερασιτέχνες. Επειδή φάνηκε από τις δηλώσεις του πως αυτό πιστεύει, ελπίζω να το πράξει. Η ομοσπονδία χάντμπολ θέλει να βοηθήσει την περιφέρεια και την ευχαριστώ γι΄ αυτό. Πρέπει να την συγχαρούμε για τους 300 εθελοντές του... Λεωνίδα που κατάφερε να μαζέψει.

Πρέπει να σταματήσουμε να έχουμε μιζέρια. Είναι ανεπίτρεπτο αυτή η πόλη να μην στηρίξει το χάντμπολ. Οταν μας φέρνει η ομοσπονδία 3.000-4000 κόσμο στην πόλη, πρέπει να σταθούμε δίπλα της. Εμείς, από την πλευρά μας, βάλαμε 10 λεωφορεία για την εκδρομή στη Βεργίνα. Είναι μεγάλη ευκαιρία για εμάς ο κόσμος να γνωρίσει την Βόρεια Ελλάδα. Πρέπει να συνδυάσουμε τον τουρισμό με τον αθλητισμό. Ο τουρισμός είναι η μοναδική βιομηχανία που μας έχει απομείνει. Διαβεβαιώνω την ΟΧΕ πως οτιδήποτε ζητήσουν θα είμαστε κοντά τους».

Λαζαρίδης: «Πικρία για την αντιμετώπιση από την τοπική κοινωνία»

«Μπήκαμε στην τελική ευθεία για την διοργάνωση του Παγκοσμίου, κάποιοι ωστόσο δεν έχουν αντιληφθεί πόσο μεγάλο γεγονός είναι. Το λέω εκφράζοντας μία πικρία για την αντιμετώπιση που τύχαμε από την τοπική κοινωνία. Για παράδειγμα, λείπει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, που θα έπρεπε να είναι πρώτος εδώ» επισήμανε από την πλευρά του ο Σίμος Λαζαρίδης και στη συνέχεια τόνισε:

«Η πόλη θα είναι στο επίκεντρο του κόσμου επί 15 ημέρες. Εκατό και πλέον χώρες ενδιαφέρθηκαν να πάρουν εικόνα και τα οφέλη θα είναι ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους 300 εθελοντές που θα καλύψουν πολλά κενά, όπως και τα μέλη του Δ.Σ. και τους υπαλλήλους της ομοσπονδίας, διότι εδώ και τρεις μήνες ασχολούνται πυρετωδώς με την μεγάλη αυτή διοργάνωση. Τέλος, θα ήταν άδικο να μην αναφέρουμε τον άνθρωπο που είχε το όραμα να φέρει αυτή την διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη, τον Στέλιο Αγγελούδη».

Μπανά: «Μάχεστε σε δύσκολες εποχές»

Ο εκπρόσωπος της IHF, Φιλίπ Μπανά, τόνισε: «Είναι μία μεγάλη γιορτή. Όλο το παγκόσμιο χάντμπολ θα είναι εδώ, ακόμα και από Μπενίν, Βενεζουέλα. Ήμουν στην Ελλάδα και το 2004 με την Εθνική Γαλλίας και έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Η χώρα σας έχει παράδοση στη φιλοξενία. Υπάρχουν πολλοί εθελοντές και καλές προδιαγραφές για την επιτυχία της διοργάνωσης. Ευχαριστώ πολύ που σε δύσκολες εποχές παλεύετε και μάχεστε για το χάντμπολ και τους νέους. Είναι ένα δυναμικό σπορ και ελπίζω να ευχαριστηθούμε τους αγώνες».

Χατζηιωάννου: «Διοργάνωση - ορόσημο»

Εκ μέρους της εκτελεστικής επιτροπής της διοργάνωσης, ο Παντελής Χατζηιωάννου τόνισε: «Με λίγα προσπαθούμε να κάνουμε πολλά. Εχουμε ρίξει πολύ τρέξιμο και οι συνεργάτες μας καταθέτουν ψυχή. Θα είναι ένα πολύ μεγάλο event, είναι η πρώτη διοργάνωση που γίνεται με όλες τις ομάδες να διαμένουν σε ένα ξενοδοχείο. Αυτό σημαίνει περισσότερη ασφάλεια, μεγαλύτερες φιλίες. Την Κυριακή οι αγώνες θα αρχίσουν σε ένα καταπληκτικό περιβάλλον. Τα γήπεδα είναι πανέτοιμα. Κανένας δεν πίστευε πως οι εθελοντές θα είναι τόσο πολλοί. Είναι το πρώτο πρωτάθλημα μικρών ηλικιών που θα έχει τόσο μεγάλη κάλυψη απ΄ όλο τον κόσμο. Και σαν ιδέα μόνο είναι κάτι μεγάλο για την Θεσσαλονίκη. Είναι μία διοργάνωση ορόσημο για εμάς».

Τσαβδαρίδης: «Καμαρώνουμε για την ομάδα»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Τσαβδαρίδης, επισήμανε: «Είμαστε μία ομάδα που δουλεύουμε μαζί εδώ και 5,5 χρόνια, με παιδιά που τιμούν τη νεολαία μας. Έζησα τις ανησυχίες τους, τις χαρές τους, σχεδόν όλοι πέρασαν στα πανεπιστήμια. Κάνω έκκληση στην Πολιτεία να τους δώσει τις προϋποθέσεις να αλλάξουν το μέλλον της χώρας. Ο αθλητισμός είναι το πιο φθηνό για να μάθεις ένα παιδί. Καμαρώνουμε γι΄ αυτή την ομάδα, έχουμε σλόγκαν το «αναζήτα το καλύτερο». Σας υποσχόμαστε ότι θα χαιρόμαστε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ελάτε μαζί μας να διασκεδάσετε. Σας ευχαριστούμε πολύ που μας δώσατε την ευκαιρία να παίξουμε σε αυτή την διοργάνωση».

Ζαμπούνης: «Ντραπήκαμε βλέποντας τους εθελοντές»

Τους παίκτες της εθνικής εκπροσώπησε ο αρχηγός της ομάδας, Στάθης Ζαμπούνης. «Ξεκινήσαμε προετοιμασία στις 17 Μαϊου. Ήταν κοπιαστική, αλλά, με το που μπήκαμε στο κλειστό της ΧΑΝΘ, ντραπήκαμε βλέποντας τους εθελοντές, αφού εμείς τουλάχιστον θα το απολαύσουμε, ενώ αυτοί αφιερώνουν τον χρόνο τους για εμάς. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ελληνα φορολογούμενο, διότι στη δύσκολη συγκυρία μας στηρίζει και μας δίνει την δυνατότητα να μετέχουμε στη μεγάλη διοργάνωση» είπε αρχικά ο διεθνής παίκτης του ΑΣΕ Δούκα και συμπλήρωσε:

«Είχαμε την τύχη να έχουμε σταθερό κορμό και προπονητή. Εχουμε ομοιογένεια και αυτό θέλουμε να δείξουμε. Σκοπεύουμε να απολαύσουμε τα παιχνίδια. Μπορεί το χάντμπολ να μην είναι τόσο διαδεδομένο όσο το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, αλλά είναι εξίσου και ίσως και πιο θεαματικό και καλώ τον κόσμο να το γνωρίσει και να το αγκαλιάσει».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Παναθηναϊκός Superfoods: MVP της αγωνιστικής ο Καλάθης! (vid)
Παναθηναϊκός Superfoods: MVP της αγωνιστικής ο Καλάθης! (vid)
«Βόμβες» από Μπεργκ για διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος
«Βόμβες» από Μπεργκ για διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος
Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της Euroleague (21/3)
Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της Euroleague (21/3)
Πήρε τον «εμφύλιο» η Μάλαγα
Πήρε τον «εμφύλιο» η Μάλαγα
Ετοιμαστείτε! Την Πέμπτη περιμένουμε στην Ελλάδα ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο
Ετοιμαστείτε! Την Πέμπτη περιμένουμε στην Ελλάδα ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο
Καμία νόρμα δεν περιορίζει τη δημιουργικότητα
Καμία νόρμα δεν περιορίζει τη δημιουργικότητα
Συναγερμός για «Δράκο» στο Αιγάλεω – Πώς «παγιδεύει» ανήλικες στη μέση του δρόμου (vid)
Συναγερμός για «Δράκο» στο Αιγάλεω – Πώς «παγιδεύει» ανήλικες στη μέση του δρόμου (vid)
Λακωνία: Βρέθηκε νεκρός ο αγνοούμενος αρχιμανδρίτης
Λακωνία: Βρέθηκε νεκρός ο αγνοούμενος αρχιμανδρίτης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης