Βόλεϊ, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η πρώτη ευρωπαϊκή μάχη του Challenge Cup - Η ώρα και το κανάλι

Βόλεϊ, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η πρώτη ευρωπαϊκή μάχη του Challenge Cup - Η ώρα και το κανάλι

Έτοιμοι για τον πρώτο ιστορικό ημιτελικό του Challenge Cup Ανδρών είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός.

Ο πρώτος αγώνας των δύο ομάδων σε ημιτελική φάση Ευρωπαϊκών Κυπέλλων θα διεξαχθεί την Τρίτη (07/02, 20:00, COSMOTE SPORT 8), με τους «ερυθρόλευκους» να υποδέχονται τους «πράσινους» στο Ρέντη, ενώ η ρεβάνς θα τελεστεί στο κλειστό του Αγίου Θωμά την Τετάρτη 15/02, στις 19:00.

Είναι η πρώτη αναμέτρηση ελληνικών ομάδων σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά πέμπτη που θα υπάρξει ελληνικός «εμφύλιος». Για τον Παναθηναϊκό θα είναι η τρίτη, μετά τη σεζόν 1981-82 που αντιμετώπισε το Δημόκριτο στο πρώτο γύρο του κυπέλλου συνομοσπονδίας, σημειώνοντας δύο νίκες 3-0 σετ.

Τη σεζόν 2008-09 Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός βρέθηκαν και πάλι αντίπαλοι στη φάση των «8» του CEV Cup. O Παναθηναϊκός νίκησε στη Γλυφάδα 3-0 και ο Ολυμπιακός στο Ρέντη 3-2. Το «τριφύλλι» προκρίθηκε στο Φάιναλ-4, στο ΟΑΚΑ, όπου ηττήθηκε στον τελικό από την ρωσική Μπελογκόριε.

Ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι υπολογίζει σε όλους τους αθλητές του και δήλωσε για την αναμέτρηση: «Είναι ένα παιχνίδι με βαθιά συναισθήματα και για τις δύο πλευρές, τόσο για εμάς, όσο και για τον αντίπαλο. Πιστεύω στους παίκτες μου, όμως χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση. Θέλουμε, με τη βοήθεια των φιλάθλων μας, να κάνουμε το πρώτο βήμα που χρειαζόμαστε, ώστε να αποκτήσουμε προβάδισμα πρόκρισης στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, τον τελικό».

Από την πλευρά του ο Κουβανός ακραίος του Ολυμπιακού Σαλβαδόρ Ιντάλγκο τόνισε: «Περιμένουμε ένα σπουδαίο ντέρμπι και ένα παιχνίδι βόλεϊ υψηλού επιπέδου. Το γήπεδο μας θα γεμίσει από τους φιλάθλους μας και η ατμόσφαιρα θα είναι καυτή. Φέτος, δεν έχουμε χάσει κανένα παιχνίδι στην έδρα μας και θέλουμε να μπούμε στο ματς, με την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για να τα δώσουμε όλα. Μαζί με τους φιλάθλους μας, είμαστε ακόμα πιο δυνατοί! Θέλουμε να απολαύσουμε τη στιγμή και να μην το πάρουμε ως δεδομένο, πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι σε κάθε φάση του παιχνιδιού και η κάθε συνεισφορά του κάθε παίκτη, θα είναι απαραίτητη και θα εκτιμηθεί. Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι για να πάρουμε τη νίκη».

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος περιμένει την τελευταία στιγμή να μάθει αν θα έχει στη διάθεσή του τον Φερνάντο Ερνάντεζ, απόφαση που θα ληφθεί το πρωί της Τρίτης (07/02). Ο κεντρικός του Παναθηναϊκού Λούκας Ρανγκέλ δήλωσε: «Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φτάνουμε στα ημιτελικά του Challenge Cup. Θέλουμε την πρόκριση στους τελικούς και θα παλέψουμε σκληρά για να την πετύχουμε αρχής γενομένης από αύριο. Ο αγώνας με τον Ολυμπιακό είναι πάντα μια δυνατή μάχη. Θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα που θα μας φέρει σε πλεονεκτική θέση ενόψει της ρεβάνς στην έδρας μας».

Οι διαιτητές στο πρώτο παιχνίδι θα είναι Έλληνες και συγκεκριμένα οι έμπειροι Αλέξανδρος Μυλωνάκης (πρώτος) και Νίκος Φραγκάκης (2ος).



ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved