Paris Masters: Η 11η τιτανομαχία Τζόκοβιτς-Τσιτσιπά: «Έχω όπλα που μπορώ να χρησιμοποιήσω» (vid)
Twitter: ATP tour

Paris Masters: Η 11η τιτανομαχία Τζόκοβιτς-Τσιτσιπά: «Έχω όπλα που μπορώ να χρησιμοποιήσω» (vid)

Η ώρα και το κανάλι της αναμέτρησης Νόλε-Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει τον Νόβακ Τζόκοβιτς σήμερα, Σάββατο 5/11 στις 5:30μ.μ. με «έπαθλο» την πρόκρισή στον τελικό του Paris Masters. Τι πρέπει να κάνει για να κερδίσει την 11η μεταξύ τους μάχη.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, νίκησε με 6-2, 6-4 τον Αμερικανό Τόμι Πολ, πανηγυρίζοντας την 60ή νίκη του μέσα στη σεζόν. Έτσι θα αντιμετωπίσει σήμερα στις 5:30μ.μ. (COSMOTE Sport 6) στα ημιτελικά του Παριζιάνικου Masters τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος πανηγύρισε την 19η συνεχόμενη νίκη του στο Tour με 6-0, 6-3 κόντρα στον Λορέντζο Μουζέτι και προκρίθηκε στον 8ο ημιτελικό της καριέρας του στο Paris Masters.

Ο Σέρβος σούπερ σταρ κατέχει ρεκόρ 38 τίτλους ATP Masters 1000 και έχει θριαμβεύσει στο Παρίσι έξι φορές ρεκόρ, συμπεριλαμβανομένων των δύο πιο πρόσφατων το 2019 και το 2021.

Οι δύο τενίστες έχουν συναντηθεί στο tour 10 φορές με τον «Νόλε» να έχει νικήσει τον Τσιτσιπά επτά συνεχόμενες φορές και με συνολικό σκορ 8-2 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, είναι το απόλυτο φαβορί της αναμέτρησης. Ενώ στο Παρίσι (2019) στα προημιτελικά ο επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης Σέρβος, παραχώρησε μόλις 3 games (6-1, 6-2) στον «Στέφ» .

Από εκεί και πέρα κανείς δε μπορεί να προβλέψει τι μέλλει γενέσθαι αν ο Στέφανος Τσιτσιπάς παίξει όσο καλά έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίξει κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

O 24χρονος Έλληνας τενίστας έχει φτάσει στα ημιτελικά έχοντας τρεις νίκες χωρίς να χάσει set, ωστόσο το εντυπωσιακό στοιχείο είναι το service του καθώς είναι ο μοναδικός από τους τέσσερις ημιφιναλίστ όπου δεν έχει δεχθεί ακόμα break. Παρόλα αυτά το έργο του αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολο κόντρα στον φορμαρισμένο «Νόλε» που δεν έχει χάσει σετ στη διοργάνωση και φαίνεται πως έχει πάει με «άγριες» διαθέσεις στο Παρίσι.

Η παρουσία του Τσιτσιπά στα ημιτελικά του έχει ήδη εξασφαλίσει την άνοδό του στο Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ σε περίπτωση κατάκτησης του Paris Masters θα κάνει νέο career high με άνοδο στο Νο 2 της ATP.

Ο πρωταθλητής του Rolex Monte-Carlo Masters του 2021 και του 2022 αναφορικά για το πως θα επιχειρήσει να διακόψει το σερί ηττών από τον Τζόκοβιτς, τόνισε με νόημα:

«Πρέπει να δείξω συνέπεια. Έχω όπλα που μπορώ να χρησιμοποιήσω. Αλλά στο παρελθόν νιώθω ότι έχω χρησιμοποιήσει πάρα πολύ δύναμη. Είναι σημαντικό να μην το παρακάνω. Θα πρέπει να κινηθώ καλά».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος κέρδισε το Intesa Sanpaolo Next Gen ATP Finals το 2018 και το Nitto ATP Finals το 2019, έχει πανηγυρίσει 50 νίκες σε μια σεζόν σε τρία από τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Θα επιστρέψει στο Τορίνο και φέτος για το φινάλε της σεζόν 13-20 Νοεμβρίου.



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved