Australian Open: Με Νόβακ Τζόκοβιτς, Ρώσους και Λευκορώσους το Αυστραλιανό Grand Slam
EUROKINISSI

Australian Open: Με Νόβακ Τζόκοβιτς, Ρώσους και Λευκορώσους το Αυστραλιανό Grand Slam

Ευπρόσδεκτος στην Αυστραλία είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς, όπως και οι Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές σύμφωνα με τον διευθυντή του φημισμένου Grand Slam, Κρεγκ Τάιλι, καλώντας με αυτόν τον τρόπο τον Σέρβο τενίστα να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να πάρει βίζα και να δηλώσει συμμετοχή στο προσεχές Australian Open!

Μπορεί οι επίσημοι φορείς του τένις να έχουν αποκλείσει τη συμμετοχή των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών από τις διεθνείς διοργανώσεις, εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και της συμμετοχής της Λευκορωσίας, όμως οι αθλητές μπορούν να αγωνίζονται στα τουρνουά χωρίς να εκπροσωπούν τις χώρες τους.

Σε συνέντευξή του, στην «The Age», ο Κρεγκ Τάιλι, αναφέρθηκε στο θέμα των κυρώσεων που σχετίζονται με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, διαβεβαιώνοντας ότι οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι παίκτες θα ήταν «επιλέξιμοι», εάν το τουρνουά γινόταν σήμερα, αλλά σε ατομική βάση, δηλαδή, χωρίς να εκπροσωπήσουν την χώρα τους.

Συγκεκριμένα σημείωσε:

«Τη δεδομένη στιγμή, οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι μπορούν να παίξουν στο Australian Open 2023. Μοναδική διαφορά ότι δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν τη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Θα πρέπει να αγωνιστούν ως ανεξάρτητοι τενίστες υπό ουδέτερη σημαία. Αλλά είναι ευπρόσδεκτοι στην Αυστραλία»!

Η επιστροφή του «Νόλε» στην Αυστραλία που τον απέλασε!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος δεν είναι εμβολιασμένος κατά του κορονοϊού και ως εκ τούτου δεν διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού Covid-19, απελάθηκε από την Αυστραλία την παραμονή έναρξης του περσινού Australian Open, τον περασμένο Ιανουάριο. Ωστόσο όπως ο διευθυντής του φημισμένου Grand Slam, Κρεγκ Τάιλι πέταξε το «μπαλάκι» στον Σέρβο κάτοχο των 21 Grand Slam -εκ των οποίων τα 9 στην χώρα των καγκουρό- να τα «βρει» με την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση ούτως ώστε να επιστρέψει στο πρώτο Grand Slam για το 2023.

Ο Κρεγκ Τάιλι στην συνέντευξή του στην εφημερίδα «The Age», τόνισε σχετικά με την επιστροφή του «Νόλε» στην Αυστραλία:

«Πέρασα λίγο χρόνο με τον Νόβακ στο Laver Cup. Μιλήσαμε γενικά. Μου είπε, ότι προφανώς και θα ήθελε πολύ να επιστρέψει στην Αυστραλία, αλλά ξέρει ότι τελικά, γι΄αυτό θα αποφασίσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Αυτό που λέμε σε αυτό το σημείο, είναι ότι εναπόκειται στον Νόβακ και στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να λύσουν το ζήτημα. Από εκεί και πέρα, θα συμμορφωθούμε με τις όποιες οδηγίες».

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς προς το παρόν παραμένει αποκλεισμένος από την Αυστραλία, για τρία χρόνια, όπως έλεγε η απόφαση που είχε παρθεί τον περασμένο Ιανουάριο. Έτσι περιμένει ένα «παράθυρο», μετά την αλλαγή της κυβέρνησης, υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού των «Εργατικών», Άντονι Αλμπανέζε στην θέση του συντηρητικού, Σκοτ Μόρισον.

Αν και σίγουρα θα υπάρξουν αντιδράσεις με την πρώην υπουργό Εσωτερικών της Αυστραλίας Κάρεν Άντριους, βουλευτής της αντιπολίτευσης, να έχει δηλώσει αυτή την εβδομάδα ότι είναι αντίθετη στην άρση της απαγόρευσης του Σέρβου σούπερ σταρ από την κυβέρνηση, λέγοντας ότι μια τέτοια απόφαση θα ήταν ένα «χαστούκι στο πρόσωπο των Αυστραλών που έχουν εμβολιαστεί».



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved