Δίκη Νικ Κύργιου: Νέα αναβολή ζήτησε ο δικηγόρος του Ελληνοαυστραλού για λόγους «ψυχικής υγείας»

Δίκη Νικ Κύργιου: Νέα αναβολή ζήτησε ο δικηγόρος του Ελληνοαυστραλού για λόγους «ψυχικής υγείας»

Την ψυχική υγεία του Νικ Κύργιου αναμένεται να επικαλεστεί ο δικηγόρος του Ελληνοαυστραλού τενίστα ως υπερασπιστική γραμμή στις κατηγορίες για επίθεση στην πρώην σύντροφό του. Νέα αναβολή πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης για τις 3 Φεβρουαρίου.

Ξετυλίγοντας το «κουβάρι» της υπόθεσης, η οποία χρονολογείται από τον Δεκέμβριο του 2021, ο 27χρονος εκκεντρικός τενίστας φέρεται να έχει επιτεθεί στην πρώην σύντροφό του, Κιάρα Πασάρι, η οποία προσέφυγε στην δικαιοσύνη. Η καταγγελία έγινε όμως ο Νικ Κύργιος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο στην Καμπέρα στις 2 Αυγούστου, με τον δικηγόρο του να ζητάει αναβολή της δίκης για τρεις εβδομάδες μετά. Ενώ στη συνέχεια ακολούθησε νέα αναβολή για τις 4 Οκτωβρίου, παράλληλα με τη νέα περιπέτεια που είχε στο Wimbledon με την φίλαθλο που είχε κατηγορήσει ότι τον ενοχλούσε λέγοντας πως έχει πιει 700 ποτά!

Σήμερα ωστόσο η πλευρά υπεράσπισης του Ελληνοαυστραλού κέρδισε νέο χρόνο καθώς όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ και μεγάλα μιντιακά δίκτυα, ο δικηγόρος του, Μάικλ Κοκούλιες Σμιθ, ο οποίος εκπροσώπησε τον αθλητή, που βρίσκεται στο Τόκιο για να συμμετάσχει σε τουρνουά τένις, ζήτησε και πήρε νέα αναβολή για τις 3 Φεβρουαρίου στην υπόθεση που αφορά σε κατηγορία για κοινή επίθεση.

Μάλιστα όπως αναφέρει η υπερασπιστική γραμμή, ο φιναλίστ του Wimbledon -η παρουσία του οποίου δεν ήταν υποχρεωτική σήμερα στην ακρόαση- είχε προβλήματα ψυχικής υγείας τα οποία ήταν γνωστά και ως εκ τούτου ζήτησε την αναβολή της διαδικασίας σε μεταγενέστερη ημερομηνία, προκειμένου να επιτραπεί η αξιολόγηση της ψυχικής υγείας του.

Ο Νικ Κύργιος στις αρχές του έτους ισχυρίστηκε ότι έπασχε από κατάθλιψη για μεγάλο χρονικό διάστημα και ότι είχε «αυτοκτονικές σκέψεις», σε ένα μακροσκελές μήνυμα που απέστειλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνοδευόμενο από μια φωτογραφία του το 2019 κατά την διάρκεια του Αυστραλιανού Open.

«Ήμουν εγώ πριν από τρία χρόνια. Οι περισσότεροι νόμιζαν ότι ήμουν ψυχικά καλά και απολάμβανα την ζωή. Ήταν μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ζωής μου, είχε γράψει ο Κύργιος, προσθέτοντας: «Εάν κοιτάξετε προσεκτικά, μπορείτε να παρατηρήσετε ότι αυτοτραυματιζόμουν στο δεξί μου χέρι. Έκανα σκέψεις αυτοκτονίας και κυριολεκτικά δυσκολευόμουν να σηκωθώ από το κρεβάτι».

Η στάση αυτή του Νικ Κύργιου έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς κάποιοι κάνουν λόγο πως ακόμη και αν συντρέχουν λόγοι ψυχικής υγείας κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου και πως οι επιθέσεις πρέπει να τιμωρούνται αλλιώς θα ξαναγίνουν.



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved