Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες: Μια ντουζίνα μετάλλια η Μάστερς, που τα αφιέρωσε στην Ουκρανία

Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες: Μια ντουζίνα μετάλλια η Μάστερς, που τα αφιέρωσε στην Ουκρανία

Πολεμος στην Ουκρανία: Η Αμερικανίδα, Οξάνα Μάστερς κέρδισε σήμερα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 12ο Ολυμπιακό μετάλλιό της, σε Χειμερινούς και Θερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες και το αφιέρωσε στη μητέρα της και στην Ουκρανία!

Μετά το χρυσό στο δίαθλο η 32χρονη Αμερικανίδα που είναι γεννημένη στην Ουκρανία, εξασφάλισε σήμερα, Κυριακή 6/3 και το ασημένιο μετάλλιο στο σκι αντοχής.

Η Οξάνα Μάστερς κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια στην ποδηλασία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πέρυσι, προσθέτοντας τα στο χάλκινό της στην κωπηλασία από το Λονδίνο το 2012.

Αυτό που έκανε την εμφάνισή της στο Τόκιο ακόμη πιο εντυπωσιακή ήταν ότι η Μάστερς είχε διαγνωστεί με όγκο στο πόδι της κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της για τους Αγώνες, αλλά υποβλήθηκε σε εγχείρηση ανάρρωσε γρήγορα.

Η Μάστερς γεννήθηκε με σοβαρά σωματικά προβλήματα, που πιστεύεται-όπως αναφέρει το Reuters- ότι προκλήθηκαν από την πυρηνική καταστροφή του Τσέρνομπιλ και πέρασε τα πρώτα της χρόνια σε ορφανοτροφεία.

Η ζωή της άλλαξε στα επτά της, όταν την υιοθέτησε μια Αμερικανίδα, η Γκέι Μάστερς, και τη μετέφερε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου χρειάστηκε να της ακρωτηριαστούν και τα δύο πόδια πάνω από το γόνατο.

Η θετή μητέρα της μπόρεσε να γιορτάσει το ασημένιο μετάλλιό της σε μια βιντεοκλήση.

«Χρωστάω πολλά στη μαμά μου», είπε μετά το χθεσινό χρυσό που κατέκτησε, προτού αφιερώσει τη νίκη στον λαό της Ουκρανίας, η οποία έχει δεχτεί εισβολή από τη Ρωσία.

«Είναι για την ομάδα της Ουκρανίας και τον ουκρανικό λαό. Είμαι τόσο περήφανος που είμαι από την Ουκρανία, που είμαι Αμερικανίδα και εκπροσωπώ και τους δύο και αυτή είναι η δύναμη του αθλητισμού που μπορείς να εκπροσωπείς πολλά περισσότερα από ένα μόνο πράγμα».

Η Μάστερς μπορεί να προσθέσει και άλλα μετάλλιά, όταν συμμετάσχει σε τέσσερα ακόμη αγωνίσματα στο δίαθλο και στο σκι αντοχής.

«Είμαι σίγουρα ενθουσιασμένη για το υπόλοιπο της εβδομάδας γιατί έχω κάποιες ημιτελείς δουλειές», είπε.



Γουλβς: Απέλυσε τον Βίτορ Περέιρα μετά από 10 ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα
Γουλβς: Απέλυσε τον Βίτορ Περέιρα μετά από 10 ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Πληρωμές από 3 έως 7 Νοεμβρίου – Ποιοι δικαιούχοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Πληρωμές από 3 έως 7 Νοεμβρίου – Ποιοι δικαιούχοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς
Γερμανία: 100 εκατ. ευρώ για το ποδόσφαιρο γυναικών
Γερμανία: 100 εκατ. ευρώ για το ποδόσφαιρο γυναικών
ΑΕΚ – Παναιτωλικός: «Aποδείξαμε πως είμαστε μια γροθιά ενωμένη» | Οι δηλώσεις του Μάρκο Νίκολιτς
ΑΕΚ – Παναιτωλικός: «Aποδείξαμε πως είμαστε μια γροθιά ενωμένη» | Οι δηλώσεις του Μάρκο Νίκολιτς
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved