Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο «2ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης»
SHARE

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο «2ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης»

Περισσότεροι από 5.500 δρομείς συμμετείχαν στον «2ο Αγώνας Ιστορικής Μνήμης» ο οποίος πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Νέα Σμύρνη. Στα 10 χλμ ανδρών πρώτεσε ο Χρήστος Καλλίας με 32.56, δεύτερο με 35:26 τον ελληνικής καταγωγής, Ολλανδό, Κορνέλη Χατζηιωάννου, ο οποίος έτρεξε για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους και τρίτο τον ο Κώστα Νικολάου με 35:30.

Στις γυναίκες πρώτη έκοψε το νήμα η Αναστασία Καρακατσάνη με χρόνο 37:14, ενώ στη δεύτερη θέση ήταν η Ντενίζ Δημάκη με 41:46 και στην τρίτη η Αγγελική Φωκά με 42:04.

«Ήταν ένας πολύ όμορφος αγώνας και τον ευχαριστήθηκα. Όλα ήταν καλά οργανωμένα και είναι σίγουρο ότι θα τρέξω και του χρόνου στον Ιστορικό Αγώνα Μνήμης της Νέας Σμύρνης», δήλωσε ο Καλλίας μετά τη νίκη του, ενώ ο Χατζηιωάννου είπε: 
«Δυσκολεύτηκα διότι στην Ολλανδία το έδαφος είναι επίπεδο. Εδώ υπήρχαν ανηφόρες και κατηφόρες. Σε μεγάλο μέρος της διαδρομής ήμουν τρίτος, αλλά στο τέλος κατάφερα να περάσω στη δεύτερη θέση. Έχω εντυπωσιαστεί με τη διοργάνωση, είναι επίπεδου Μαραθωνίου. Ελπίζω να τρέξω και του χρόνου».
Τέλος ο Νικολάου τόνισε: «Ήταν ένας καλά οργανωμένος αγώνας με ωραία διαδρομή. Θα προσπαθήσω να είμαι παρών και του χρόνου. Η επίδοση μου για αυτήν την εποχή ήταν καλή. Ο επόμενος αγώνας μου είναι ο ημιμαραθώνιος της Θεσσαλονίκης».

Ικανοποιημένη ήταν για τη νίκη της και η Αναστασία Καρακατσάνη η οποία δήλωσε: «Έτρεξα χαλαρά, δεν είχα στόχο τον χρόνο, αλλά να χαρώ τον αγώνα. Έναν αγώνα που συνδυάζει τον αθλητισμό με την Ιστορία και μας θυμίζει τις αλησμόνητες πατρίδες. Επόμενος στόχος μου είναι τα 10 χλμ στο πλαίσιο του Μαραθωνίου του Αυθεντικού, στην Αθήνα».

Στα 5 χλμ ανδρών πρώτευσε ο Χρήστος Παπούλιας με 16:00, δεύτερος τερμάτισε με τέσσερα δευτερόλεπτα διαφορά ο Χρήστος Μπουντούλης και τρίτος ο Κωνσταντίνος Βασιλάκης με χρόνο 17:03. «Είμαι ευχαριστημένος διότι κέρδισα στην πόλη μου, σε αυτόν τον όμορφο και άρτια οργανωμένο αγώνα. Η συμμετοχή μου ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου και η επίδοση μου είναι ικανοποιητική για την εποχή. Πιθανόν βάσει του σχεδιασμού μου να τρέξω στα 5 χλμ στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας», είπε Χρήστος Παπούλιας μετά τη νίκη του.
Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε στα 5 χλμ η Ζωή - Ανίτα Ανδρικοπούλου με 19:47 με 2η την Μυρτώ Κοκαλιάρη με 20:12 και τρίτη την Πηνελόπη Νίκα με 10:49. «Ήταν μια πολύ ωραία διαδρομή και ήταν σημαντικό ότι μας έδινε παλμό ο κόσμος στον δρόμο, αλλά και οι μπάντες με τη μουσική. Επόμενος στόχος μου είναι το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου», είπε η Ανδρικοπούλου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, απένειμε τιμητική πλακέτα στον ποιητή Τίτο Πατρίκιο καθώς και στην Μαρία Πολύζου, την Ελληνίδα πρωταθλήτρια που κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ στο Μαραθώνιο.

ΑΕΚ: Πλήγμα με Οικονόμου, επιστρέφει το 2019
ΑΕΚ: Πλήγμα με Οικονόμου, επιστρέφει το 2019
806 άλογα, 346 τελική ή αλλιώς McLaren N-Largo
806 άλογα, 346 τελική ή αλλιώς McLaren N-Largo
Κίνηση αγάπης από το UNIVERSAL TRAINING στον Ξενώνα Φιλοξενίας Αστέγων του Δήμου Αθηναίων
Κίνηση αγάπης από το UNIVERSAL TRAINING στον Ξενώνα Φιλοξενίας Αστέγων του Δήμου Αθηναίων
MVP της 10ης αγωνιστικής ο Πανταλέων
MVP της 10ης αγωνιστικής ο Πανταλέων


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies