Καμπερίδης: «Πρόβα τζενεράλε το Βαλκανικό»
SHARE

Καμπερίδης: «Πρόβα τζενεράλε το Βαλκανικό»

Η συμμετοχή της στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι ο στόχος της Εθνικής Ελλάδας Κορασίδων, σύμφωνα με τον Κυριάκο Καμπερίδη.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα πάρει μέρος στα προκριματικά, μέσω των οποίων θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στην τελική φάση, όπως παραδέχθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ ο ομοσπονδιακός τεχνικός: «Ουσιαστικός στόχος μας είναι η πρόκριση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, από τους προκριματικούς που θα γίνουν τα Χριστούγεννα. Αρχικά έχουμε το Βαλκανικό το καλοκαίρι, που για εμάς θα είναι πρόβα τζενεράλε για να δούμε τα κορίτσια σε συνθήκες αγώνων. Ο στόχος της πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό είναι σημαντικός, αφενός γιατί θέλουμε να είμαστε σε υψηλό επίπεδο αγώνων και από την άλλη θέλουμε να συνεχίσουμε στο ίδιο μονοπάτι με την προηγούμενη φουρνιά που ήταν άκρως επιτυχημένη».

Η ελληνική ομάδα αναχώρησε τη Μ. Παρασκευή (18/04) από τις Φέρρες, όπου έλαβε χώρα το προηγούμενο διάστημα προπονητικό καμπ. «Τα κορίτσια έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Σε πρώτη φάση θέλαμε να περάσουμε τον τρόπο σκέψης μας για την εθνική ομάδα, τη φιλοσοφία μας και κάποια κομμάτια αγωνιστικά, καθώς και να αξιολογήσουμε ακόμα καλύτερα το υλικό όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και σαν συμπεριφορές και ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Αυτά τα κορίτσια μαζεύτηκαν όλα μαζί πρώτη φορά σαν Εθνική, ήταν όμως πέρυσι στο διακλιμακιακό που φιλοξενήθηκε στην Πτολεμαΐδα κι εκεί έγινε μια αρχική επιλογή. Φέτος είδαμε μεμονωμένα κάποιες προπονήσεις ανά περιοχή κι έγινε αυτή η πρώτη συγκεντρωτική. Η επόμενη θα είναι κανονική κλήση εθνικής ομάδας, η οποία που θα προετοιμαστεί για τις επίσημες υποχρεώσεις της νέας Εθνικής Κορασίδων», εξήγησε ο Καμπερίδης.

Στη συνέχεια, παραδέχθηκε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα για την τελική σύνθεση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος: «Σε μια βάση 80-90% έχω κατασταλάξει σε έναν κορμό, αλλά τα παιδιά αλλάζουν διαρκώς και τουλάχιστον μέχρι να τελειώσουν τις υποχρεώσεις τους ως Κορασίδες θα τις παρακολουθούμε. Είναι εν δυνάμει παίκτριες της Εθνικής. Εάν δεν είναι τώρα σε μια κλήση μπορεί να είναι σε επόμενη. Έχουμε παιδιά που έχουν καταρχήν σωματότυπους που πλησιάζουν τα ευρωπαϊκά στάνταρ, που έχουν καλά τεχνικά χαρακτηριστικά, αυτό που μας λείπει είναι πολύς χρόνος δουλειάς για να αφομοιώσουν έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού».

ΑΕΚ: Η αποστολή για Μπάγερν, μέσα ο Οικονόμου (photo)
ΑΕΚ: Η αποστολή για Μπάγερν, μέσα ο Οικονόμου (photo)
Τραγικό φινάλε - Στην 25χρονη Αγγελική ανήκει το κρανίο που βρέθηκε στην Πρέβεζα
Τραγικό φινάλε - Στην 25χρονη Αγγελική ανήκει το κρανίο που βρέθηκε στην Πρέβεζα
Super League – 7η Αγωνιστική: Η βαθμολογία (photo)
Super League – 7η Αγωνιστική: Η βαθμολογία (photo)
ΠΑΟΚ: Πρόβλημα με Βιεϊρίνια και Μάτος
ΠΑΟΚ: Πρόβλημα με Βιεϊρίνια και Μάτος


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies