Πυγμαχία: Οι καλύτεροι πάνε στην Ελευθερούπολη

Πυγμαχία: Οι καλύτεροι πάνε στην Ελευθερούπολη

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας σε συνεργασία με τον Α.Ο. Ορμή Ελευθερούπολης, τον τοπικό Δήμο και τη Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Παγγαίου διοργανώνουν το διάστημα 13-16 Δεκεμβρίου 2013 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών Α’-Γυναικών-Νεανίδων.

Οι αγώνες θα γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου Ελευθερούπολης και αναμένεται να συμμετέχουν περίπου 100 αθλητές-τριες, οι καλύτεροι των κατηγοριών τους από συλλόγους όλης της χώρας. Το απόγευμα της Πέμπτης (5/12) ο πρόεδρος του ΑΟ Ορμή Βασίλης Βεργόπουλος, η γενική γραμματέας του συλλόγου Λία Δημητρακούδη και ο προπονητής Μπάμπης Αραμπατζής οργάνωσαν συνάντηση με τα ΜΜΕ στο ζαχαροπλαστείο «Dolcetto» για να διαφημίσουν τη διοργάνωση, που θα δώσει ζωή στην πόλη, θα την κάνει γνωστή σε όλη τη χώρα.

Ο πρόεδρος του ΑΟ Ορμή, Βασίλης Βεργόπουλος, πήρε τον λόγο για να πει: «Η Ομοσπονδία έδειξε την εμπιστοσύνη της σε μας αφού μας έδωσε άλλη μια σπουδαία διοργάνωση, δημιουργώντας έτσι μια ξεχωριστή παράδοση στο άθλημα. Ευχαριστούμε για τη βοήθεια το δήμο Παγγαίο και την Κοινωφελή Επιχείρηση και ιδιαίτερα τον πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερούπολης Γιώργο Αναστασιάδη αλλά τους χορηγούς μας. Με τη διοργάνωση αυτή έχουμε διπλό στόχο. Θέλουμε να δώσουμε κίνητρα στα παιδιά να ασχοληθούν με την πυγμαχία και παράλληλα να βοηθήσουμε το τόπο μας, να ενισχύσουμε οικονομικά τη περιοχή αφού αναμένεται να μας επισκεφθούν περίπου 200 άτομα, 100 αθλητές και αθλήτριες οι προπονητές, συνοδοί και γονείς, από όλη τη χώρα για ένα τετραήμερο. Τέτοιες δράσεις βοηθάνε την αγορά σε περίοδο κρίσης. Ανοίγουμε το σύλλογο στο κόσμο και κάνουμε γνωστό το άθλημα της πυγμαχίας στο κόσμο».

Ο κ. Βεργόπουλος είπε επίσης: «Η Ομοσπονδία μας ανέθεσε τη μεγάλη αυτή διοργάνωση και έδειξε ότι έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας, μας υπολογίζει και εκτιμά την προσπάθεια μας. Οι αγώνες θα γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου που θα είναι έτοιμο για να υποδεχθεί τους κορυφαίους αθλητές της χώρας. Ο χώρος έχει τις προϋποθέσεις και πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Τους τελικούς έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου και επίσης τα σχολεία της περιοχής. Η τελετή έναρξης θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου και στην διάρκεια της θα χορέψει και ο Πολιτιστικός σύλλογος Χορτοκοπίου. Οι αγώνες θα γίνουν, για πρώτη φορά, με τους νέους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και αναμένεται να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον». Σημείωσε δε για το ενημερωτικό φυλλάδιο που είναι έτοιμο και θα μοιραστεί σε όλους: «Είναι οκτασέλιδο και περιλαμβάνει εκτός από τους χαιρετισμούς των διοργανωτών, ιστορικά στοιχεία για το άθλημα της Πυγμαχίας, ιστορικά στοιχεία για το δήμο Παγγαίου. Υπάρχει ένας τουριστικός οδηγός ώστε όσοι θελήσουν να έρθουν στην Ελευθερούπολη και στη γύρω περιοχή να ξέρουν τι μπορούν να δουν, που μπορούν να φάνε, να κάνουν τις αγορές τους. Κάνουμε και διαφήμιση στις παραλίες μας».

Η γενική γραμματέας του ΑΟ Ορμή, Λία Δημητρακούδη, αναφέρθηκε στο ξεκίνημα των δηλώσεων της στην πρωτοβουλία του συλλόγου ώστε να έρθει στην Ελευθερούπολη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών Α’-γυναικών-νεανίδων. Είπε: «Έχουμε παράδοση σε τέτοιου είδους διοργανώσεις και με την ανάληψη των αγώνων η Ομοσπονδία έδειξε την εμπιστοσύνη της. Επιχειρήσαμε να αναλάβουμε τους αγώνες αν και αγωνιστικά δεν είμαστε έτοιμοι αλλά θέλουμε να διατηρήσουμε τη παράδοση, να ακουστεί ο τόπος μας για άλλη μια φορά σε όλη τη χώρα. Σε μια περίοδο νεκρή από τουριστικής άποψης θα φέρουμε στη πόλη μας περίπου 200 ανθρώπους από διάφορες περιοχές της χώρας. Οι αγώνες είναι μια καλή ευκαιρία για διαφήμιση της πόλης αλλά και για του αθλήματος στα νέα παιδιά».

Η κ. Δημητρακούδη έδωσε και το σύνθημα για να πάνε οι φίλαθλοι στο κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου Ελευθερούπολης: «Ελάτε στο γυμναστήριο για να δείτε θέαμα. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πολύ καλούς αθλητές, μέλη της εθνικής ομάδας, την ελίτ στη κατηγορία ανδρών να μάχονται για τη διάκριση σε ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, κάτι σπάνιο για την περιοχή μας. Ελάτε να στηρίξουμε τους δικούς μας αθλητές, που τόσα χρόνια στηρίζουν τον σύλλογο και έχουν φέρει πολλές διακρίσεις. Η είσοδος είναι ελεύθερη και είναι όλοι προσκεκλημένοι».

Ο προπονητής του Α.Ο. Ορμή, Μπάμπης Αραμπατζής, αναφέρθηκε στα αγωνιστικά θέματα: «Τα μεγάλα παιδιά του συλλόγου απουσιάζουν για σπουδές ή αναγκάστηκαν από νωρίς να βγουν στη δουλειά. Τους αποστείλαμε πρόσκληση να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και αποδέχθηκαν γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα αγωνιστούν σε δύσκολες συνθήκες. Οι αντίπαλοι τους θα είναι πιο έτοιμοι για τους αγώνες. Από τέτοιες διοργανώσεις δεν περιμένουμε διακρίσεις αλλά μια καλή παρουσία. Τον ΑΟ Ορμή θα εκπροσωπήσουν τέσσερις άνδρες που είναι οι Ζήσης Λάπας, Χρήστος Μοσχοπουλος, Γιώργος Γεωργιάδης και Παναγιώτης Ματσάγκο και τέσσερα κορίτσια που είναι η Λία Κάλφα, η Χριστίνα Δουλγέρη, η Χριστίνα Καζέπη και η Διαμαντούλα Παπαδοπούλου. Είναι μια καλή φουρνιά που έχει φέρει σπουδαίες διακρίσεις στο σύλλογο. Ο ΑΟ Ορμή είναι στη 10η θέση στη πανελλήνια κατάταξη πυγμαχίας. Θέλουμε να ασχοληθούν και άλλα παιδιά. Διαθέτουμε πολύ καλό υλικό, με ταλέντο και χρειαζόμαστε στήριξη».

To πρόγραμμα
Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013
18.30-21.00: Ζύγιση πυγμάχων-ιατρική εξέταση
Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013
10.00: Κλήρωση και καταρτισμός ζευγαριών πυγμάχων
17.00: Έναρξη αγώνων (1η αγωνιστική μέρα)
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013
17.00: Έναρξη αγώνων (2η αγωνιστική μέρα)
18.30: Τελετή έναρξης, παρουσίαση συλλόγων, χαιρετισμοί επισήμων
19.00: Συνέχεια αγώνων 2η αγωνιστικής μέρας
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013
11.00: Έναρξη αγώνων (3η αγωνιστική μέρα)
Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013
11.00: Τελικοί αγώνες, απονομές. Τέλος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος

ΠΗΓΗ: kavala-sports.gr

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Ποιος θα πάρει το ντέρμπι; (poll)
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Ποιος θα πάρει το ντέρμπι; (poll)
Παντελής Παντελίδης: Ανοίγει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης του τροχαίου - Ποιοι φοβούνται;
Παντελής Παντελίδης: Ανοίγει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης του τροχαίου - Ποιοι φοβούνται;
Ελλάδα: Παίρνει Βασιλακάκη στην Εθνική ο Σκίμπε
Ελλάδα: Παίρνει Βασιλακάκη στην Εθνική ο Σκίμπε
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Χρυσό η Σουηδία στο κέρλινγκ
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Χρυσό η Σουηδία στο κέρλινγκ
Κυριακή της Ορθοδοξίας 2018: Τι γιορτάζουμε σήμερα (25/02)
Κυριακή της Ορθοδοξίας 2018: Τι γιορτάζουμε σήμερα (25/02)
«Θρίλερ» με τη διαθήκη του γιου του «Mr. Jumbo» τρεις μήνες πριν το φονικό τροχαίο
«Θρίλερ» με τη διαθήκη του γιου του «Mr. Jumbo» τρεις μήνες πριν το φονικό τροχαίο
Bρέθηκε και ταυτοποιήθηκε το καλάσνικοφ της δολοφονίας Στεφανάκου
Bρέθηκε και ταυτοποιήθηκε το καλάσνικοφ της δολοφονίας Στεφανάκου
Καιρός: Φονικό βαρομετρικό σαρώνει την Ελλάδα - Καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια
Καιρός: Φονικό βαρομετρικό σαρώνει την Ελλάδα - Καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης