Πινγκ Πονγκ: Φεστιβάλ… από Ταταύλα
SHARE

Πινγκ Πονγκ: Φεστιβάλ… από Ταταύλα

Όμορφο αγωνιστικό διήμερο με ποικίλες παραστάσεις γύρω από την επιτραπέζια αντισφαίριση θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο στην κεντρικά σάλα του Βυζαντινού Αθλητικού Κέντρου (Μεγάλης του Γένους σχολής 10, Άνω Καλαμάκι).

Ο Α.Ο. Ταταύλα διεξάγει την Κυριακή το 2ο τουρνουά βετεράνων και ανεξαρτήτων, που θα έχει και φέτος συμμετοχή άνω των 100 ατόμων και μία ημέρα πριν διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ πινγκ πονγκ για μαθητές των δημοτικών σχολείων νοτίων προαστίων.

Στη μία περίπτωση προσφέρει ξανά την ευκαιρία σε… στενούς φίλους του αθλήματος να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, ενώ στην άλλη καλεί αγόρια και κορίτσια να γνωρίσουν καλύτερα την επιτραπέζια αντισφαίριση.

Το «ΤΑΤΑΥΛΑ Ping-Pong open 2013» δημιουργεί μεγάλο ενδιαφέρον γι’ άλλη μία χρονιά κι έχει 120 δηλώσεις συμμετοχής. Για το φεστιβάλ, που γίνεται με τη στήριξη των δήμων, η προσδοκία είναι να συγκεντρώσει αρκετές δεκάδες μαθητών.

Χρονικά προηγείται το φεστιβάλ, το οποίο οργανώνεται το Σάββατο από τις 11.00 έως τις 13.30. Τα τραπέζια, που θα χρησιμοποιηθούν για τους αγώνες βετεράνων-ανεξαρτήτων, θα είναι έτοιμα από το πρωί και οι μικροί μαθητές θα μπορούν να πιάσουν ρακέτα και να παίξουν με την ψυχή τους. Παράλληλα, θα παρακολουθήσουν επίδειξη από νεαρούς αθλητές του Α.Ο. Ταταύλα, διακεκριμένους σε πανελλήνιο επίπεδο, ενώ θα παίρνουν πληροφορίες για βασικούς κανόνες του αθλήματος.

Σκοπός του σωματείου με την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης είναι να έρθουν σε επαφή τα παιδιά μ’ έναν χώρο αγώνων πινγκ πονγκ και να μάθουν κάποια στοιχεία για το άθλημα, που δεν είναι ευρέως γνωστά. Μεταξύ άλλων στο φεστιβάλ θα μετάσχουν οι δήμοι του Αγίου Δημητρίου, της Αργυρούπολης, της Γλυφάδας, του Ελληνικού, του Αλίμου, της Ηλιούπολης κ.α. Στο τέλος του φεστιβάλ θα υπάρχει μπουφές με πίτσες, γλυκά και αναψυκτικά για όλους τους μαθητές.

Την Κυριακή στο όπεν βετεράνων και ανεξαρτήτων η αγωνιστική παρουσία αναμένεται να κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Ναι μεν έχουν δηλώσει 120 άτομα από τα 150 του 2012, όμως τον περασμένο Οκτώβριο είχε γίνει και η κατηγορία αθλητών 30-39 ετών, ενώ φέτος έχουν δικαίωμα συμμετοχής βετεράνοι και εν ενεργεία αθλητές και αθλήτριες άνω των 40 ετών.

Αξιοσημείωτο επίσης, ότι το «παρών» πρόκειται να δώσουν και φίλοι του αθλήματος από την Καλαμάτα, την Κρήτη και το Λουτράκι. Η πολύωρη δράση αρχίζει στις 9:30 με τους ανεξάρτητους, ενώ από τις 14:30 και μετά θ’ αγωνιστούν οι βετεράνοι αθλητές. Επίσης, δεν θα γίνει λόγω μικρής συμμετοχής η κατηγορία βετεράνων 60+ ετών και θα συγχωνευτεί με την αμέσως προηγούμενη (50-59).  

Οι υπόλοιπες οκτώ κατηγορίες είναι οι ακόλουθες:
- Βετεράνων 40-49 ετών
- Βετεράνων 50-59 ετών
- Ανεξαρτήτων αθλητών έως 39 ετών
- Ανεξαρτήτων αθλητών 40-49 ετών
- Ανεξαρτήτων αθλητών 50-59 ετών
- Ανεξαρτήτων αθλητών 60+ ετών
- Ανεξαρτήτων γυναικών αθλητριών ενιαία κατηγορία για όλες τις ηλικίες
- Βετεράνων γυναικών αθλητριών, ενιαία κατηγορία για όλες τις ηλικίες

Μεταφέρεται σε άλλη φυλακή ο 19χρονος Αλβανός - Έρευνα για το ξυλοδαρμό του
Μεταφέρεται σε άλλη φυλακή ο 19χρονος Αλβανός - Έρευνα για το ξυλοδαρμό του
Θα ανοίξει το σκορ ο Σαλάχ στον «τελικό» πρόκρισης με τη Νάπολι;
Θα ανοίξει το σκορ ο Σαλάχ στον «τελικό» πρόκρισης με τη Νάπολι;
Οι αντίπαλοι της Εθνικής Ελπίδων στα προκριματικά του Euro U21 2021
Οι αντίπαλοι της Εθνικής Ελπίδων στα προκριματικά του Euro U21 2021
Πασκουάλ: «Ελπίζω τον Φεβρουάριο να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση»
Πασκουάλ: «Ελπίζω τον Φεβρουάριο να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση»


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies