Επεισόδιο Συρίγου-Τζέκου
Ένταση δημιουργήθηκε έξω από την αίθουσα του Τριμμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, όπου είχαμε άλλο ένα επεισόδιο της πολύκροτης δίκης των Κεντέρη-Θάνου.
Το φραστικό επεισόδιο μεταξύ του δημοσιογράφου Φίλιππου Συρίγου και του προπονητή Χρήστου Τζέκου, για τα όσα συνέβησαν το 2004, λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ήρθε ως αποτέλεσμα της κατάθεσης του δημοσιογράφου τότε της «Ελευθεροτυπίας» ότι ήξερε για το ατύχημα πριν αυτό γίνει (!).
Ο Χρήστος Τζέκος εμφανίστηκε στο δικαστήριο, σε αντίθεση με τους δύο αθλητές, που προτίμησαν να εκπροσωπηθούν από τους δικηγόρους τους.
Με αφορμή τις δηλώσεις του δημοσιογράφου, που έγιναν στη διακοπή της δίκης, ότι κακώς αθωώθηκαν στην Ελλάδα οι δύο αθλητές ,από την στιγμή που τιμωρήθηκαν από την ΔΟΕ, ο κ. Συρίγος δέχθηκε την έντονη φραστική επίθεση του Χρήστου Τζέκου. με τον Έλληνα προπονητή να του επισημαίνει ότι κακώς μιλάει και δεν έχει ιδέα από ντόπινγκ.
«Δεν έχεις ιδέα για την υπόθεση, λες ό,τι θέλεις», του είπε χαρακτηριστικά.
Για να απαντήσει ο Φίλιππος Συρίγος: «Αναγνωρίζω ότι δεν έχω ιδέα από ντόπινγκ, εσύ προφανώς γνωρίζεις περισσότερα για το συγκεκριμένο θέμα».
Το επεισόδιο δίχασε και τους παρισταμένους εκπροσώπους του Τύπου, που μοιράστηκαν για το αν έπρεπε ο Φίλιππος Συρίγος να προβεί σε δηλώσεις ή όχι.