Το δίαθλο εκτοξεύτηκε
SHARE

Το δίαθλο εκτοξεύτηκε

Πολύ καλές επιδόσεις πραγματοποίησαν οι αθλητές της χιονοδρομίας στην Αυστρία.

Οι αθλητές του Διάθλου από την αρχή της περιόδου είχαν σαν κύριο στόχο την πρόκριση τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Αντρών-Γυναικών. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι ο αγώνας που ουσιαστικά εξασφαλίζει την πρόκριση των Ελλήνων αθλητών στους  επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η σειρά των Ibu cups 2 και 3 (10-11/12 και 17-18/12) του Δεκεμβρίου έδειχνε να είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για διάκριση για τους αποφασισμένους αθλητές οι οποίοι ήταν μια βδομάδα νωρίτερα στο Obertilliach της Αυστρίας για προετοιμασία.

Στο Ridnaun της Ιταλίας όπου πραγματοποιήθηκε το IBU cup2 ο Τσακίρης Αθανάσιος από τον πρώτο αγώνα έδειξε την κλάση του και την μοναδική ικανότητα να σκοπεύει αλάνθαστα.  Στο αγώνισμα των 20 χλμ τερμάτισε 75ος από 129 αθλητές, με χρόνο 58:05,9 και με το απόλυτο στις βολές (0/20) καθάρισε την υπόθεση πρόκριση και ελπίζει, δικαιολογημένα, σε μια ακόμη συμμετοχή στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Sochi.

Στον αγώνα των 10 χλμ (11/12) ο Τσακίρης ήταν το ίδιο εντυπωσιακός 93ος με το απόλυτο στις βολές και χρόνο 29:10,9. Ο Καραμίχας Κλεάνθης ήταν πολύ καλός στις βολές (2/10) αλλά το σκι του χρειαζόταν βελτίωση προκειμένου να διεκδικήσει την πρόκριση για το παγκόσμιο αντρών. Με χρόνο 31:37,2 τερμάτισε 123ος από 132 αθλητές.   Στις γυναίκες και στα 7,5 χλμ η Τσακίρη Παναγιώτα μιμήθηκε τον πατέρα της και κατάφερε να πετύχει τον στόχο της. Η επίδοση της, 79η με χρόνο 27:47,3 και 3/10 άστοχες βολές, ήταν η καλύτερη που είχε ποτέ στο θεσμό των IBU Cups και δικαιολόγησε τον τίτλο της ως την καλύτερη Ελληνίδα αθλήτρια στο βόρεια αθλήματα.

Στον επόμενο αγώνα οι αθλητές μας πραγματοποίησαν νέα μεγάλη εμφάνιση και προκρίθηκε αυτή τη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Καραμίχας Κλεάνθης. Ο Μετσοβίτης πρωταθλητής αυτή τη φορά ήταν βελτιωμένος τόσο στη σκοποβολή όσο και στο σκι με αποτέλεσμα να κάνει μια εξαιρετική παρουσία στα 10 χλμ στο 3ο IBU cup που φιλοξενήθηκε στο Οbertilliach της Αυστρίας την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου. Με χρόνο 28:59,2 και 2 άστοχες βολές τερμάτισε 111ος από 136 αθλητές που συμμετείχαν. Στο ίδιο αγώνισμα ο Τσακίρης Αθανάσιος ήταν πάλι πολύ καλός και τερμάτισε 92ος με χρόνο 28:01,2 και 1 άστοχη βολή, δίνοντας υπερπολύτιμους βαθμούς στην ελληνική ομάδα.

Στο αγώνισμα των 7,5 χλμ γυναικών η Γιώτα Τσακίρη ήταν αρκετά καλή και κατετάγη 88η από 102 αθλήτριες με χρόνο 28:53,0 και 3 άστοχες βολές.

Ο κύριος στόχος έχει επιτευχτεί. Μετά από πολλά χρόνια η χώρα μας, πρώτη φορά μετά τους νέους κανονισμούς της διεθνής ομοσπονδίας, θα εκπροσωπηθεί σε παγκόσμιο πρωτάθλημα αντρών-γυναικών με τρεις αθλητές.

Η ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής
Η ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής
ΑΕΚ: Πρόβλημα με Τσόσιτς
ΑΕΚ: Πρόβλημα με Τσόσιτς
Η Μπασκόνια και η απουσία του Σβεντ
Η Μπασκόνια και η απουσία του Σβεντ
Άρση βαρών: Πανελλήνιο ρεκόρ ο Ιακωβίδης!
Άρση βαρών: Πανελλήνιο ρεκόρ ο Ιακωβίδης!


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies