Υπέγραφη η χορηγία του ΟΠΑΠ στην ΔΟΑ
SHARE

Υπέγραφη η χορηγία του ΟΠΑΠ στην ΔΟΑ

Και επίσημα χορηγός της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας είναι από σήμερα Τρίτη (13/12) η ΟΠΑΠ. Α.Ε. με την υπογραφή της συμφωνίας από τον Πρόεδρο της ΔΟΑ κ. Ισίδωρο Κούβελο και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΠΑΠ Α.Ε. κ. Γιάννη Σπανουδάκη.

Στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, παρουσία και του Προέδρου της ΕΟΕ κ. Σπύρου Καπράλου υπεγράφη η συμφωνία διάρκειας τριών ετών έναντι 300.000 ευρώ ετησίως

Ο κ. Κούβελος είπε για την νέα συνεργασία:  «Όταν το 1927 ο Pierre de Coubertin διατύπωνε την πρόβλεψη, ότι στο μέλλον το Ολυμπιακό Κίνημα θα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα και θεωρούσε απαραίτητη για την αντιμετώπιση τους την δημιουργία ενός διεθνούς Κέντρου Έρευνας, Εκπαίδευσης και Διάδοσης των Αρχών του Ολυμπισμού, δεν μπορούσε ασφαλώς να φανταστεί ότι ο κίνδυνος διάβρωσης του Κινήματος θα επεκτεινόταν σε ολόκληρο το φάσμα του αθλητισμού και κατ’ επέκταση στην ίδια την κοινωνία.

Η Ελλάδα μας έχει την τύχη και την πολυτέλεια να φιλοξενεί στο μαγευτικό και ιστορικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, αυτό το ερευνητικό και εκπαιδευτικό Κέντρο Σπουδών. Έναν Θεσμό που επί 50 χρόνια έχει φιλοξενήσει περισσότερους από 80.000 σπουδαστές, καθηγητές, ερευνητές και εμπειρογνώμονες, οι οποίοι φεύγοντας από την Χώρα μας έγιναν οι καλύτεροι πρεσβευτές της, έχοντας στο μυαλό και την ψυχή τους το μεγαλείο της Ολυμπίας και των Αξιών και Αρχών του Ολυμπισμού.

Από το 2009, όταν η Ολομέλεια της ΕΟΕ μου έκανε την τιμή να με εκλέξει Πρόεδρο της ΔΟΑ, προσπαθήσαμε να δώσουμε έναν διαφορετικό, πιο εξωστρεφή χαρακτήρα στην ΔΟΑ. Είμαστε όλοι σήμερα υπερήφανοι που, παρά τις οικονομικές αντιξοότητες που συναντήσαμε ως φυσική συνέπεια της γενικότερης οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Χώρα μας, κατορθώσαμε να αναδείξουμε την σημασία και το έργο της ΔΟΑ με καινούργιες δράσεις και ευρύτερους στόχους.

Σήμερα, έχουμε την μεγάλη ευτυχία να ανακοινώσουμε ότι η ΟΠΑΠ Α.Ε., προστίθεται ως κορυφαίος συνεργός στο έργο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, με μια σημαντική οικονομική συμβολή που καθόλου συμβολική δεν είναι. Είναι από κάθε άποψη ουσιαστική!

Κύριε Σπανουδάκη, η ιστορία της ΟΠΑΠ Α.Ε. στην συστηματική και διαρκή ενίσχυση του ελληνικού αθλητισμού είναι γνωστή σε όλους μας στην αίθουσα αυτή! Οφείλω όμως να εξάρω και την προσωπική ευαισθησία που δείξατε όταν το χορηγικό μας πρόγραμμα, σας κτύπησε την πόρτα! Η αλήθεια είναι, και αυτό έχει σημασία, ότι δεν θελήσατε να εμφανιστείτε μόνον ως ένας απλά μεγάλος χορηγός. Εκφράσατε ρητά την επιθυμία, η ΟΠΑΠ Α.Ε. να συμμετάσχει και να συνεργήσει στις δράσεις της ΔΟΑ, γεγονός που καταδεικνύει, από την μία πλευρά την αναγνώριση του σημαντικού έργου που προσφέρει σήμερα η Ακαδημία και από την άλλη την βούληση μιας πετυχημένης εταιρίας, να γίνει μέρος αυτής οικογένειας, στην οποία με μεγάλη χαρά σας υποδεχόμαστε.»

Ο κ. Γιάννης Σπανουδάκης εξήγησε τους λόγους της νέας συνεργασίας: «Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία αποτελεί έναν εξαιρετικό θεσμό και όσοι έχουν πάει το καλοκαίρι στις εγκαταστάσεις της μπορούν να το αντιληφθούν, βλέποντας πόσοι νέοι άνθρωποι συζητούν για τα ιδεώδη και τις πρακτικές του Ολυμπισμού, αποτελώντας στη συνέχεια, τους καλύτερους πρεσβευτές, όχι μόνο των Ολυμπιακών αξιών, αλλά και της ίδιας της Ελλάδας. Αρα η βοήθεια που παράσχουμε, εξυπηρετεί το τρίπτυχο Αθλητισμός, Ολυμπισμός, Ελλάδα. Είναι τιμή για μας λοιπόν αυτή η χορηγία, καθώς συνδυάζεται και με τα 50 χρόνια από της ίδρυση της Ακαδημίας. Η ΟΠΑΠ Α.Ε. θα συνδράμει λοιπόν στη ΔΟΑ για τα επόμενα τρία χρόνια και θα κάνουμε ότι μπορούμε να είμαστε για πάντα μαζί, βοηθώντας όπως είπα και πριν, τον Αθλητισμό, τον Ολυμπισμό και την Ελλάδα.»

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος που μεταξύ άλλων επισήμανε: «Η ΟΠΑΠ Α.Ε. μετά τη συμφωνία της με την ΕΟΕ, σύμφωνα με την οποία ανέλαβε για το 2011 και για το 2012 Μέγας Χρυσός Χορηγός της Προολυμπιακής Ομάδας τώρα συνεχίζει την προσφορά της, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία με την ΔΟΑ, αποδεικνύοντας και πάλι την πίστη στα ιδανικά του Ολυμπισμού και του αθλητισμού.

Εμείς, ως Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, από την πρώτη στιγμή που η κρίση χτύπησε και τον αθλητισμό ξεκινήσαμε τις εντατικές προσπάθειες για αναζήτηση χορηγών που θα καλύψουν το μεγάλο κενό που άφηνε η Πολιτεία, είτε περιορίζοντας σημαντικά τις δαπάνες για τον αθλητισμό, είτε καταργώντας τες εντελώς, όπως έγινε με το κονδύλι για την Προολυμπιακή Προετοιμασία.

Δεσμευτήκαμε και υλοποιήσαμε στο ακέραιο αυτό που υποσχεθήκαμε, ότι το κάθε ευρώ που θα λαμβάναμε από τη συνεργασία με τους υποστηρικτές μας, θα πήγαινε αποκλειστικά για την καλύτερη προετοιμασία των αθλητών και των αθλητριών ενόψει του Λονδίνου.

Και τώρα, μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, νιώθουμε υπερήφανοι επειδή συνεισφέραμε τα μέγιστα προκειμένου να μην λείψει τίποτα από τους αθλητές μας, την ίδια ώρα που η χώρα βρίσκεται σε βαθιά κρίση!»

Η ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής
Η ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής
ΑΕΚ: Πρόβλημα με Τσόσιτς
ΑΕΚ: Πρόβλημα με Τσόσιτς
Η Μπασκόνια και η απουσία του Σβεντ
Η Μπασκόνια και η απουσία του Σβεντ
Άρση βαρών: Πανελλήνιο ρεκόρ ο Ιακωβίδης!
Άρση βαρών: Πανελλήνιο ρεκόρ ο Ιακωβίδης!


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies