ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 3-2: Τα… χρειάστηκε, αλλά νίκησε
Intime

ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 3-2: Τα… χρειάστηκε, αλλά νίκησε

ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 3-2: Καρδιοχτύπησε ο «δικέφαλος» κόντρα στους αξιόμαχους Βοιωτούς με τη νίκη να έρχεται έστω και δύσκολα – Δύο γκολ ο Ντάντας κι ένα ο Κουλιεράκης για τους Θεσσαλονικείς, Μουτίνιο και Τσάπρας σκόραραν για τους φιλοξενούμενους.

Είχε την ψυχολογία, την αυτοπεποίθηση, αλλά όπως φάνηκε και υπερβολική σιγουριά ο ΠΑΟΚ. Έτσι ο Λεβαδειακός τον έκανε να ανησυχήσει. Για την ακρίβεια να… καρδιοχτυπήσει, καθώς το ματς έγινε «ροντέο» στην Τούμπα, ειδικά στα τελευταία του λεπτά. Τελικά ο «δικέφαλος» πήρε τη νίκη με 3-2, δείχνοντας όμως υπερβολική σιγουριά σε αρκετά σημεία της αναμέτρησης που θα μπορούσε να «κλειδώσει» το ματς.

Ο Ντάντας με δύο γκολ ήταν ο πρωταγωνιστής των νικητών, ενώ σκόραρε κι ο νεαρός Κουλιεράκης. Οι φιλοξενούμενοι αρχικά ισοφάρισαν με τον Μουτίνιο (πέναλτι) και προς το τέλος μείωσαν με τον Τσάπρα σε 3-2. Παράλληλα είχαν φάσεις που απείλησαν τον ΠΑΟΚ και κάλλιστα θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιά στους Θεσσαλονικείς που μάλλον ήταν υπερβολικά σίγουροι για την επικράτησή τους και παραλίγο να το πληρώσουν.

Όπως αναμενόταν ο ΠΑΟΚ άρχισε ορμητικά την αναμέτρηση. Μόλις στο 2’ ο Τάισον έκανε την προσπάθεια, άφησε στον Ράφα Σοάρες, αυτός σέντραρε και ο Ντάντας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Αυτό που δεν έκανε στο συγκεκριμένο λεπτό, όμως, το έκανε στο 10’.

Ο Νάρεϊ πήρε την μπάλα απ’ τον Κάργα. Γύρισε προς τον Ντάντας κι αυτός με πλασέ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Στογιάνοβιτς για το 1-0. Ο «δικέφαλος» βρήκε το γρήγορο γκολ που ήθελε.

Αλλά δεν το χάρηκε πολύ. Δύο λεπτά μετά το 1-0, ο Λεβαδειακός με τον Λούα Λούα είχε την ευκαιρία όταν βρέθηκε απέναντι στον Κοτάρσκι. Ο Κροάτης τερματοφύλακας τον ανέτρεψε και ο Διαμαντόπουλος υπέδειξε το πέναλτι. Η φάση εξετάστηκε και μέσω VAR. Ο Μουτίνιο στο 15’ ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους.

Ο Λεβαδειακός έφτασε κοντά να κάνει την ανατροπή στο 18’. Ο Λούα Λούα έκανε γύρισμα απ’ τα αριστερά, η μπάλα κατευθύνθηκε προς την εστία και τελικά βρήκε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού και απομακρύνθηκε.

Τα ηνία πέρασαν για τα καλά στον ΠΑΟΚ, ο οποίος έκλεισε στα καρέ του τον Λεβαδειακό. Ο Κωνσταντέλιας στο 26’ μετά από άτσαλο διώξιμο του Βήχου, σούταρε, αλλά ο Στογιάνοβιτς μπλόκαρε την μπάλα.

Οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν χώρους στην κόντρα και 1-2 φορές πήγαν να γίνουν απειλητικοί απ’ τα πλάγια, χωρίς όμως να δημιουργούν ευκαιρίες. Οι Θεσσαλονικείς παρά την κυριαρχία τους δυσκολεύονταν να απειλήσουν ουσιαστικά. Στο 43’ ο Ολιβέιρα δεν μπόρεσε να κάνει την κεφαλιά και ο Τάισον ξαφνιάστηκε μην μπορώντας να κοντρολάρει για να γίνει απειλητικός. Ένα λεπτό μετά ο Βραζιλιάνος σούταρε, με την μπάλα να απομακρύνεται απ’ την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Κι εκεί που φαινόταν πως το ημίχρονο θα ολοκληρωθεί ισόπαλο, ο ΠΑΟΚ «χτύπησε» στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Στο 45+4’ ο Ράφα Σοάρες σέντραρε, ο Βήχος δεν έδιωξε σωστά, με τον Ντάντας ξανά να βρίσκει δίχτυα σουτάροντας με τη μία στη γωνία του Στογιάνοβιτς! 2-1 για τους Θεσσαλονικείς και τέλος πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον ΠΑΟΚ να έχει και την ψυχολογία με το μέρος του. Στο 50’ ο «δικέφαλος» έχασε μεγάλη ευκαιρία για τρίτο τέρμα. Ο Σάστρε βρήκε τον Νάρεϊ, αυτός με εξαιρετική κίνηση απέφυγε τον αντίπαλό του, γύρισε στον Κωνσταντέλια που από πλεονεκτική θέση αστόχησε!

Η πίεση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε, με τον Ολιβέιρα να σουτάρει άουτ στο 55’ και δύο λεπτά μετά ο Στογιάνοβιτς μπλόκαρε την κεφαλιά του Κουλεράκη. Οι γηπεδούχοι έβγαζαν ενέργεια και πίεση στο παιχνίδι τους, κάτι που δυσκόλευε σημαντικά τον Λεβαδειακό.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο ΠΑΟΚ κατόρθωσε να εκμεταλλευτεί την πίεσή του. Κέρδισε τρία σερί κόρνερ, με το τρίτο να είναι και το… φαρμακερό. Στο 61’ ο Κουλιεράκης «έγραψε» το 3-1. Ο Νάρεϊ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κάργας πήρε την πρώτη κεφαλιά κι ο νεαρός στόπερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Εκεί που φάνηκε πως ο ΠΑΟΚ απλοποίησε την κατάσταση, ο Λεβαδειακός «χτύπησε». Στην πρώτη του φάση στο δεύτερο μέρος, κατόρθωσε να μειώσει σε 3-2 στο 66’. Ο Τσάπρας σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Κάργα και μπέρδεψε τον Κοτάρσκι με αποτέλεσμα να καταλήξει στα δίχτυα του.

Ο ΠΑΟΚ δοκίμασε να γίνει απειλητικός σε 1-2 περιπτώσεις στα επόμενα λεπτά, χωρίς να καταφέρει κάτι ουσιαστικό. Μέχρι το 78’ που ο Λεβαδειακός έγινε επικίνδυνος με τον Μουτίνιο να βρίσκει τον Τόρο ο οποίος με λόμπα αστόχησε.

Τελευταίο δεκάλεπτο πλέον, με τον Ολιβέιρα σε δύο περιπτώσεις να μην καταφέρνει να γίνει απειλητικός. Και στο 85’ ο Λεβαδειακός έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο Γερεμέγεφ έγινε κάτοχος μετά από βαθιά μπαλά, πλάσαρε, με τον Κοτάρσκι να σώζει τον ΠΑΟΚ! Δύο λεπτά μετά ο «δικέφαλος» είχε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει, με τον Ολιβέιρα να πλασάρει άουτ.

Στο 90’ μετά από κόρνερ των φιλοξενούμενων ο Σακό πήρε την κεφαλιά, με τον Βιεϊρίνια να διώχνει τον κίνδυνο. Στα λεπτά των καθυστερήσεων δεν άλλαξε κάτι, ο ΠΑΟΚ πήρε τη δύσκολη νίκη και ο Λεβαδειακός έμεινε με το «αχ» καθώς απείλησε τους Θεσσαλονικείς.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (80’ Βιεϊρίνια) (90+3’ λ.τ. Νάσμπεργκ), Kάργας, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ (80’ Φιλίπε Σοάρες), Ντάντας, Νάρεϊ (72’ Α. Ζίβκοβιτς), Τάισον, Κωνσταντέλιας (80’ Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα.

Λεβαδειακός (Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Τζημόπουλος, Βινίσιους, Βήχος (79’ Σακό), Τσάπρας, Παναγιώτου, Μεχία (79’ Συμελίδης), Νταμπό (67’ Γερεμέγεφ), Μουτίνιο, Λούα Λούα (56’ Τόρο), Νίκας.

 



Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved