Παναθηναϊκός: Ψηλά στη λίστα ο διεθνής Ισλανδός στόπερ Χόρντουρ Μάγκνουσον
instagram/ hordurmagnusson

Παναθηναϊκός: Ψηλά στη λίστα ο διεθνής Ισλανδός στόπερ Χόρντουρ Μάγκνουσον

Παναθηναϊκός: Στο στόχαστρο του «τριφυλλιού» είναι ο αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός Χόρντουρ Μάγκνουσον.

Ο Παναθηναϊκός καίγεται για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού μετά και τη διαφαινόμενη πώληση του Φραν Βέλεθ στην Αλ Φατέχ.

Οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει αναφέρουν ότι είναι ψηλά στη λίστα ο διεθνής Ισλανδός στόεπρ Χόρντουρ Μπιόργκβιν Μάγκνουσον. Ο ύψους 1,91 κεντρικός αμυντικός γεννήθηκε στο Ρέκιαβικ στις 11/2/93 και έμεινε ελεύθερος από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Είναι αριστεροπόδαρος και στη ρωσική ομάδα βρισκόταν από το 2018. Ήταν βασικό στέλεχος μέχρι τη σεζόν που πέρασε, οπότε κι αντιμετώπισε έναν τραυματισμό στον αχίλλειο τένοντα.

Είναι έμπειρος ποδοσφαιριστής, ικανός στο ψηλό παιχνίδι κι ασφαλώς έχει την εμπειρία ν α σταθεί στον Παναθηναϊκό και το ελληνικό πρωτάθλημα. Οι πληροφορίες θέλουν το «τριφύλλι» ήδη να έχει προχωρήσει τις επαφές με τον παίκτη, ωστόσο, στην παρούσα φάση δεν θεωρείται «κλεισμένος». Σε κάθε περίπτωση είναι ψηλά στη λίστα και ο Παναθηναϊκός εφόσον πάρει την τελική του απόφαση, έχει πιθανότητες να τον κάνει δικό του.

Η Γιουβέντους

Ο Μάγκνουσον ξεκίνησε την καριέρα του στη Φραμ της πατρίδας του και στις 23 Ιουλίου 2011 έκανε το τεράστιο άλμα στην καριέρα του. Πήρε μεταγραφή στη Γιουβέντους και εντάχθηκε στην Ακαδημία του ιταλικού συλλόγου. Αγωνίστηκε τις σεζόν 2011-12 και 2012-13 στην Primavera (την Κ19) και προήχθη στην πρώτη ομάδα για τη σεζόν 2013-14, αλλά δεν έπαιξε.

Ο Μάγκνουσον, όπως αναφέραμε, ξεκίνησε στην Ακαδημία της Φραμ το 1998. Παρέμεινε εκεί μέχρι το 2010, αν και κατάφερε να εμφανιστεί σε έξι αγώνες της πρώτης ομάδας το διάστημα 2009-10. Το ντεμπούτο του σημειώθηκε στην εκτός έδρας ήττα 3-1 από την KR στις 30 Αυγούστου 2009.

Σπέτσια

Από τη Γιουβέντους, στην οποία δεν αγωνίστηκε, ο Ισλανδός πήγε στη Serie B για τη Σπέτσια με μια συμφωνία συνιδιοκτησίας,  που ολοκληρώθηκε στις 5 Αυγούστου 2014 για 1 εκατομμύριο ευρώ.  Έκανε το ντεμπούτο του στη Serie B στις 24 Σεπτεμβρίου 2013 σε μια εκτός έδρας νίκη με 2-1 κόντρα στη Τερνάνα και ολοκλήρωσε τη σεζόν έχοντας κάνει 20 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα. Τερμάτισε σε θέση για τα πλέι οφ ανόδου, αλλά έμεινε εκτός με την ήττα 1-0 από τη Μόντενα.

Τσεζένα

Τον Ιούνιο του 2014 η Γιουβέντους αγόρασε το 50% των δικαιωμάτων του παίκτη που είχε πουλήσει στη Σπέτσια ένα χρόνο νωρίτερα, για 1 εκατ. και τον δάνεισε στην Τσεζένα στις  23 Ιουλίου 2014, ενώ έναν χρόνο αργότερα ο δανεισμός ανανεώθηκε.

Μπρίστολ Σίτι

Στις 13 Ιουλίου 2016, ανακοινώθηκε ότι ο Μάγκνουσον υπέγραψε για την ομάδα της Τσάμπιονσιπ Μπρίστολ Σίτι, για τρία χρόνια. Έκανε το ντεμπούτο του για τον σύλλογο στις 6 Αυγούστου 2016 και σημείωσε το πρώτο γκολ στη νίκη με 2-1 επί της Γουίγκαν.

Έπαιξε επίσης σε όλα ματς στην τρελή πορεία της Μπρίστολ Σίτι μέχει τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ με νίκες κόντρα Γουότφορντ, Στόουκ, Κρίσταλ Πάλας και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά στον ημιτελική ηττήθηκε από τη Μάντσεστερ Σίτι.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Στις 20 Ιουνίου 2018, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανακοίνωσε ότι είχε συμφωνήσει για τη μεταγραφή του από την Μπρίστολ Σίτι. Στις 20 Μαΐου 2022, η ΤΣΣΚΑ ανακοίνωσε ότι το συμβόλαιό του δεν θα ανανεωθεί. Με τους Ρώσους κατέγραψε 93 ματς, 5 γκολ και 1 ασίστ, αλλά τρην σεζόν που πέρασε, εξαιτίας του τραυματισμού είχε μόλις 4 αγώνες.

Η Εθνική

Ο Μάγκνουσον, παράλληλα, έχει 42 συμμετοχές και 2 γκολ με την Εθνική Ισλανδίας. Ήταν μέλος της αποστολής για το Euro 2016. Η Ισλανδία εντυπωσίασε, πριν αποκλειστεί από την οικοδέσποινα Γαλλία στον προημιτελικό, αλλά ο Μάγκνουσον δεν έλαβε μέρος σε κανέναν από τους πέντε αγώνες της Ισλανδίας.

Στις 28 Μαρτίου 2017 σημείωσε το πρώτο του γκολ στη νίκη 1-0 επί της Ιρλανδίας στο Aviva Stadium. Μετά την πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, ο Μάγκνουσον ονομάστηκε από τον «The Guardian» ως «ο παίκτης που πρέπει να δει κάποιος από την Ισλανδία στο τουρνουά». Ήταν φυσικά στην αποστολή για το Μουντιάλ στη Ρωσία και είχε 3 90λεπτα, αλλά η εθνική του αποκλείστηκε στους ομίλους.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Ένας αντίπαλος λιγότερος για τον Μπλάνκο

Παναθηναϊκός: Ένας αντίπαλος λιγότερος για τον Μπλάνκο

Παναθηναϊκός: Μια ανάσα από την πώληση του Βέλεθ

Παναθηναϊκός: Μια ανάσα από την πώληση του Βέλεθ

«Είπε όχι στον Παναθηναϊκό ο Αμάτ»

«Είπε όχι στον Παναθηναϊκό ο Αμάτ»

NBA: Οι Πέλικανς απέκλεισαν τους Κινγκς του Βεζένκοφ – Τα ζευγάρια των playoffs
NBA: Οι Πέλικανς απέκλεισαν τους Κινγκς του Βεζένκοφ – Τα ζευγάρια των playoffs
Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved